Prevenim abuzarea copiilor în mediul online

            Unele relații pe care le construiesc copiii pe Internet pot fi periculoase. Chiar dacă i se pare că vorbește cu un adolescent de vârsta sa, nu e sigur cine-i în spatele monitorului și care sunt adevăratele intenții ale acelei persoane.             Păstrați relația caldă cu copilul, adolescentul.             Ajutați-l să gândea...

Stimaţi angajați în ramura construcţiilor din raionul Rezina!

     Tradiţional, în fiecare an, în a doua duminică a lunii august, în Republica Moldova este sărbătorită ziua profesională a constructorilor.      Cu ocazia frumoasei sărbători, vă adresez cele mai sincere felicitări şi urări de bine, îmi exprim recunoştinţa pentru substanţiala Dumneavoastră contribuţie la construirea şi prosperarea raionului și a ţării. Prin munca asiduă, depusă zilnic pe acest tărâm,...

Subiectul principal - libera circulație a medicilor, pacienților și elevilor din regiunea transnistreană în instituțiile din Rezina

        Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a efectuat, ieri, o vizită în Rezina, unde a discutat cu administrația publică locală, cu medicii locuitori din regiunea transnistreană, care au ales să fie cazați temporar în Rezina din cauza restricțiilor de circulație impuse de Tiraspol, dar și cu pedagogii de la Liceul Teoretic „Olimp”.         Reprezentanții spitalului raional Rezina au vorbit des...Orarul de deservire a cetăţenilor de către subdiviziunile teritoriale ale CTAS în perioada 01-15 iulie

        Ținând cont de recomandările Comisiei pentru Situaţii Excepţionale şi Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică ale Republicii Moldova, subdiviziunile teritoriale ale Casei Naţionale de Asigurări Sociale, în perioada 01-15 iulie curent, continuă să deservească beneficiarii într-un regim special pentru a proteja sănătatea cetățenilor şi specialiștilor săi și a preveni răspândirea Covid-19.

        În acest context, Casa Naţională aduce la cunoștinţă cetăţenilor: casele teritoriale prestează servicii de la ora 08.00 până la ora 14.00, după următorul orar:        

        - luni, marţi şi miercuri specialiștii CTAS primesc solicitanţii/beneficiarii de pensii, alocații și ajutoare de deces;

        - joi şi vineri sunt deserviți solicitanţii/beneficiarii de indemnizații adresate familiilor cu copii, indemnizații de maternitate și paternale.

        Totodată, atenționăm pensionarii că, cererile pentru reexaminarea pensiei pot fi depuse în zilele de luni, marți și miercuri a fiecărei săptămâni, între orele 08.00-14.00.

        Indiferent de data depunerii cererii pe parcursul lunii iulie 2020, pensia reexaminată în mărime nouă se va acorda de la 01 august 2020.  

        Accesul în spaţiile închise este asigurat cu respectarea distanţei sociale. Atenționăm că vizitatorii sunt admiși doar cu condiția că poartă mască de protecție și mănuși. Totodată, pentru siguranţa sanitară în incinta caselor teritoriale, după fiecare două ore de audienţă a cetăţenilor, timp de 10 minute, este efectuată dezinfectarea și aerisirea spaţiilor de primire.

Tatiana BATISTÎ, directorul CTAS Rezina

 

 

Acasă

În sus