Ziua Internaţională a Copilului în mediul online. Cum a fost marcată sărbătoarea la Rezina

        Dacă în anii precedenţi Ziua Internaţională a Copilului era marcată la Rezina cu mult fast, de această dată, din cauza pandemiei, de 1 iunie au fost organizate doar câteva evenimente, doar pe online. În unele familii, distracţiile au durat toată ziua, iar buna lor dispoziţie parcă a alungat norii gri de pe cer.    Nici în perioadă de pandemie, autorităţile nu uită de copii...

Deciziile cu privire la relaxarea restricțiilor ar putea fi reexaminate

        Autoritățile ar putea reexamina deciziile luate cu privire la relaxarea restricțiilor. Aceasta în condițiile în care populația nu respectă îndeajuns noile reguli. Constatarea a fost făcută de șeful ANSP, Nicolae Furtună, la emisiunea „Punctul pe Azi”, la TVR Moldova.          „Noi săptămâna aceasta o să discutăm și am putea reveni la impunerea restricțiilor. O...

Reguli de siguranță pentru elevi în vacanță

            Părinții sunt îndemnați să acorde o atenție deosebită copiilor pe durata vacanței de vară și să le idetifice ocupații utile.             Elevii sunt îndemnați să respecte regulile de circulație, să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile special amenajate, unde nu circulă mașini: parcuri, terenuri de sport, curți,...Hotărârea nr. 03 a Comisiei raionale pentru Situații Excepționale din 23 martie 2020

         În temeiul Legii nr. 212/2004 privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război, Dispoziției nr. 1 din 18 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova și examinând  informația conducătorilor IMSP „Centrul de Sănătate Rezina”, IMSP „Spitalul Raional Rezina” și al Centrului de Sănătate Publică Orhei privind situația epidemiologică la infecția cu COVID-19, Comisia pentru Situații Excepționale raională Rezina:

HOTĂRĂȘTE:

         1. Se ia act de informațiile prezentate de către conducătorii IMSP „Centrul de Sănătate Rezina”, al Centrului de Sănătate Publică Orhei, IP Rezina, dl Anatol Popa, SSE Rezina, dl Viorel Lefter, privind situația epidemiologică la infecția cu COVID-19 la data de 23 martie 2020.

         2. Se alocă mijloace financiare din fondul de rezervă al Consiliului Raional Rezina în scopul achiziționării echipamentului necesar pentru combaterea infecției COVID-19 următoarelor IMSP Centre de sănătate:

         - IMSP „Centrul de Sănătate Pripiceni-Răzeși” - în sumă de 12000 (douăsprezece mii)  de lei, conform demersului;

        - IMSP „Centrul de Sănătate Cinișeuți” - în sumă de 7300 (șapte mii trei sute) de lei, conform demersului;

        - IMSP „Centrul de Sănătate Ignăței” - în sumă de 15000 (cincisprezece mii) de lei, conform demersului.

        3. Se solicită primarilor-președinți ai Comisiilor pentru Situații Excepținale locale, să asigure buna funcționare a punctelor de dirijare și celulei de criză și să includă preoții din localitate în componența Celulei Teritoriale de supraveghere permanentă privind situația epidemiologică la infecția cu COVID-19.

        3.1 Se atenționează primarii-președinți ai Comisiilor pentru Situații Excepținale locale că: conform art. 22, alin. (2) al Legii 212/2004, Dispoziţiile Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova sunt obligatorii și executorii pentru conducătorii autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, ai agenţilor economici, ai instituţiilor publice, precum şi pentru cetăţeni.

        4. Prezenta hotărâre intră în vigoare la data semnării.

Președintele Comisiei pentru Situații Excepționale, Valeriu CIORICI

Secretarul Comisiei pentru Situații Excepționale, Irina TABAN

 

 

Acasă

În sus