Hotărârea nr. 03 a Comisiei raionale pentru Situații Excepționale din 23 martie 2020

         În temeiul Legii nr. 212/2004 privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război, Dispoziției nr. 1 din 18 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova și examinând  informația conducătorilor IMSP „Centrul de Sănătate Rezina”, IMSP „Spitalul Raional Rezina” și al Centrului de Sănătate Publică Orhei privind situația epidemiologică la infecția cu COVID-19, Comisia...

Hotărârea nr. 02 a Comisiei raionale pentru Situații Excepționale Rezina din 20 martie 2020

         În temeiul Legii nr. 212/2004 privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război, Dispoziției nr. 1 din 18 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova și examinând informația conducătorilor IMSP „Centrul de Sănătate Rezina”, IMSP „Spitalul Raional Rezina” și al Centrului de Sănătate Publică Orhei privind situația epidemiologică la infecția cu COVID-19, Comisia pentru...

Sedință operativă pe vreme de stare de urgență

         Chiar dacă țara se află în stare de urgență urmare a situației creată la infecția cu coronavirus de tip nou COVID-19, angajații structurilor Consiliului raional Rezina, ai Aparatului președintelui raionului se străduie să facă față sarcinilor, evident, cu respectarea măsurilor de siguranță, impuse de starea de fapt. Astfel, în timpul ședinței operative din dimineața zilei de luni, președintele raionului, Valeriu Ciorici,...Plimbările în parcuri și alte locuri publice - limitate

         În cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale din 23 martie, curent, au fost discutate și aprobate peste 40 de decizii, care reies din evoluția răspândirii pandemiei COVID-19. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Ion Chicu.

         Una din decizii prevede că, începând cu 25 martie, va fi limitat accesul în parcurile publice a populației din orașe, municipii și centre raionale.

         „Este o măsură dură, dar necesară pentru a asigura stoparea răspândirii coronavirusului. Colaboratorii MAI și ai Ministerului Apărării vor asigura respectarea acestei decizii”, a menționat Ion Chicu.

         O altă decizie aprobată de Comisie vizează pensionarii. Aceștia își vor primi, începând cu 1 aprilie curent, pensiile la domiciliu, pentru a evita îmbulzeala la oficiile poștale.

         „Începând cu 1 aprilie, vom distribui aceste plăți persoanelor în vârstă acasă. Comisia a decis să interzică persoanelor în etate să iasă din casă. Ei pot părăsi domiciliul doar dacă au nevoie să meargă la medic, la magazin ori au o altă necesitate stringentă, care nu poate fi amânată”, a mai spus Chicu.

         O altă decizie aprobată de Comisie vizează stațiile PECO. Acestea nu vor mai putea oferi alte servicii, decât cele de asigurare cu combustibil.

Sursă: jurnal.md

        Vezi aici conținutul integral al documentului

Acasă

În sus