Orarul de deservire a cetăţenilor de către subdiviziunile teritoriale ale CTAS în perioada 01-15 iulie

        Ținând cont de recomandările Comisiei pentru Situaţii Excepţionale şi Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică ale Republicii Moldova, subdiviziunile teritoriale ale Casei Naţionale de Asigurări Sociale, în perioada 01-15 iulie curent, continuă să deservească beneficiarii într-un regim special pentru a proteja sănătatea cetățenilor şi specialiștilor săi și a preveni răspândirea Covid-19....

Noi reguli privind vârsta de pensionare intră în vigoare de azi, 1 iulie

        Pentru  a beneficia de pensia pentru limită de vârstă, solicitantul trebuie să atingă vârsta standard de pensionare și să contribuie la sistemul public de pensii o anumită perioadă de timp.         Începând cu azi, 1 iulie, vârsta standard de pensionare pentru femei este de 59 de ani și va crește treptat până la 63 de ani până la 1 iulie 2028. Stagiul complet de cotizare...

Acțiuni de prevenire a infecției COVID-19 în localitățile raionului

        La 29 iunie curent, angajații Secției Securitate publică a Inspectoratului de Poliție (IP) Rezina au organizat și desfășurat, în localitățile raionului, acțiuni de informare și monitorizare a restricțiilor, impuse pe perioada stării de urgență în sănătatea publică.         În cadrul măsurilor întreprinse, au fost desfășurate următoarele acțiuni de prevenire:...Plimbările în parcuri și alte locuri publice - limitate

         În cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale din 23 martie, curent, au fost discutate și aprobate peste 40 de decizii, care reies din evoluția răspândirii pandemiei COVID-19. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Ion Chicu.

         Una din decizii prevede că, începând cu 25 martie, va fi limitat accesul în parcurile publice a populației din orașe, municipii și centre raionale.

         „Este o măsură dură, dar necesară pentru a asigura stoparea răspândirii coronavirusului. Colaboratorii MAI și ai Ministerului Apărării vor asigura respectarea acestei decizii”, a menționat Ion Chicu.

         O altă decizie aprobată de Comisie vizează pensionarii. Aceștia își vor primi, începând cu 1 aprilie curent, pensiile la domiciliu, pentru a evita îmbulzeala la oficiile poștale.

         „Începând cu 1 aprilie, vom distribui aceste plăți persoanelor în vârstă acasă. Comisia a decis să interzică persoanelor în etate să iasă din casă. Ei pot părăsi domiciliul doar dacă au nevoie să meargă la medic, la magazin ori au o altă necesitate stringentă, care nu poate fi amânată”, a mai spus Chicu.

         O altă decizie aprobată de Comisie vizează stațiile PECO. Acestea nu vor mai putea oferi alte servicii, decât cele de asigurare cu combustibil.

Sursă: jurnal.md

        Vezi aici conținutul integral al documentului

Acasă

În sus