Copilărie – miracol și magie

        În acest an, în teritoriul raionului Rezina, dar și în întreaga țară, sărbătoarea copilăriei a decurs altfel – preponderent în spațiul online sau în grupuri mici, cu respectarea regulilor impuse de pandemia COVID-19.         Pentru a nu eclipsa din frumusețea și farmecul zilei de 1 iunie, administrația Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov” din Rezina (director...

Aprobat de Guvern! Când și cum vor recupera bugetarii zilele declarate libere de către CSE a Republicii Moldova

         Bugetarii vor recupera toate zilele declarate de către Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) ca zile libere, în timpul stării de urgență, care a expirat la 15 mai. Un proiect de hotărâre în acest sens, elaborat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), a fost aprobat azi de către Guvern.          Salariații din instituțiile/autoritățile publice urmează...

Acordul în domeniul securităţii sociale dintre Republica Moldova şi Turcia a intrat în vigoare la 1 iunie

       Din 1 iunie curent, a intrat în vigoare Acordul în domeniul securităţii sociale dintre Republica Moldova şi Republica Turcia şi Aranjamentul Administrativ pentru implementarea Acordului în domeniul securităţii sociale dintre Republica Moldova şi Republica Turcia. Este al 13-lea  acord de acest fel, aplicat de Casa Naţională de Asigurări Sociale.        Acordul prevede condiţiile stabilirii şi acordării...MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni

        Moldova Agroindbank anunţă despre decizia de a amâna, până la data de 31 mai, plata ratelor la credite, inclusiv dobânzile, susţinându-şi clienţii persoane fizice în situaţia cauzată de COVID-19. 

        Astfel, achitarea ratelor la credite, inclusiv dobânzile în perioada martie-aprilie-mai 2020 se amână. Rambursările acestor sume vor fi efectuate în luna iunie. La solicitarea clientului, graficul de rambursare a sumelor în cauză va fi modificat.   
        Decizia se extinde asupra produselor creditare pentru persoane fizice: de consum, ipotecare, overdraft, cardul de cumpărături în rate LiberCard şi cardul de credit. 
        Pentru perioada martie-aprilie-mai 2020 nu vor fi aplicate penalităţi pentru neachitarea sumelor datorate spre plată.
        MAIB menţionează că în cazul în care au posibilitate, clienţii pot achita ratele conform graficului. Plata poate fi efectuată prin intermediul aplicaţiei MAIBank sau Internet Banking, pentru a evita vizita la bancă. 
        În acelaşi timp, MAIB accentuează că deservirea depozitelor  se va desfăşura în regim obişnuit, în pofida circumstanţelor create. 
        Decizia băncii referitor la produsele creditare pentru persoanele juridice, indiferent de forma de organizare şi domeniu de activitate,  va fi anunţată în scurt timp. 
        Sănătatea are prioritate. Aveţi grijă de Dumneavoastră şi de cei din jur!

        Banca Dumneavoastră, Moldova Agroindbank

 

Acasă

În sus