Hotărârea nr. 03 a Comisiei raionale pentru Situații Excepționale din 23 martie 2020

         În temeiul Legii nr. 212/2004 privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război, Dispoziției nr. 1 din 18 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova și examinând  informația conducătorilor IMSP „Centrul de Sănătate Rezina”, IMSP „Spitalul Raional Rezina” și al Centrului de Sănătate Publică Orhei privind situația epidemiologică la infecția cu COVID-19, Comisia...

Hotărârea nr. 02 a Comisiei raionale pentru Situații Excepționale Rezina din 20 martie 2020

         În temeiul Legii nr. 212/2004 privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război, Dispoziției nr. 1 din 18 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova și examinând informația conducătorilor IMSP „Centrul de Sănătate Rezina”, IMSP „Spitalul Raional Rezina” și al Centrului de Sănătate Publică Orhei privind situația epidemiologică la infecția cu COVID-19, Comisia pentru...

Sedință operativă pe vreme de stare de urgență

         Chiar dacă țara se află în stare de urgență urmare a situației creată la infecția cu coronavirus de tip nou COVID-19, angajații structurilor Consiliului raional Rezina, ai Aparatului președintelui raionului se străduie să facă față sarcinilor, evident, cu respectarea măsurilor de siguranță, impuse de starea de fapt. Astfel, în timpul ședinței operative din dimineața zilei de luni, președintele raionului, Valeriu Ciorici,...Dragobete a adus dragostea și buna dispoziție la Rezina

         De o seară plină de dragoste, cântec, voie bună și tradiție autentică au avut parte spectatorii, care pe 24 februarie curent au ales să fie parte a spectacolului „Dragobetele sărută fetele”, desfășurat în Sala mică a Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov”. După cum și era de așteptat, în centrul atenției s-a aflat tinerețea cu toate caracteristicile ei și, bineînțeles, dragostea.

         A început spectacolul cu o scenetă, în care baba Odochia, care este mama lui Dragobete, îl strigă ca s-o ajute la scuturatul cojoacelor. Dar de unde, dacă chipeșul flăcău este copleșit de alte gânduri, dacă este ocupat cu fetele și dragostea? Și are de unit, în numele dragostei, inimile perechilor ce urmau să participe în concursul acelei seri.

         Dar până una-alta, până eroii de pe scenă își ocupă locurile în sala de spectacole (este vorba de baba Odochia - Liliana Țurcan, Dragobete – Dorin Păun, și frumoasele lui însoțitoare Adelina Istrati, Vlada Arnaut, Mihaela Muntean, toți elevi ai Liceului teoretic ”Olimp” din Rezina), Daria Ciornâi, directorul Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov”, și Angela Laur, directorul artistic al instituției, moderatorul concursului, le împrospătează tuturor cunoștințele, povestind cu inspirație despre originea sărbătorii dragostei la români și despre eroul ei șăgalnic – Dragobete.  

         După care, membrii colectivului de dans „Miraj” de la Liceul teoretic „Alexandru cel Bun” (conducător – Tatiana Botezatu) au încântat publicul cu dansul „Destăinuire”.

         Tineri, frumoși și uniți în perechi în numele dragostei de către Dragobete, cele 4 fete și cei 4 băieți au dominat în continuare seara, încercându-și puterile în cadrul a 5 probe. Perechile au fost formate din: Dmitri Iaremco și Xenia Goncear (l/t „Olimp”), Vadim Gorbatenchi și Dumitrița Cucu, Daniel Lisnic și Nicoleta Roșca, Alexandru Bencheci și Lilia Ceban, toți elevi ai l/t „Alexandru cel Bun”.

         Început cu „Prezentarea concursanților”(definirea noțiunii de „Dragoste” și dăruirea surprizelor pregătite de acasă unul altuia), concursul a continuat cu „Hai împreună să cântăm o melodie”, care a etalat abilitățile interpretative ale concursanților; „Te înțeleg dintr-o privire” (concursanții au explicat prin gesturi, mimică, pantomimă, cuvintele și expresiile selectate dintr-un bol și necunoscute de ei până la momentul deschiderii pliculețului cu cuvântul respectiv); „Hai să dansăm” (perechile au dansat Vals, Lambada, El meneaito și Hora moldovenească); la cea de-a 5 probă, tinerii, cu ochii legați, au încercat să găseasă, fără greș, dintre mai multe fete, domnișoara-pereche.

         Ne-am bucurat de o seară plină de cântec, voie bună, dragoste și ingeniozitate tinerească, de o seară condimentată cu evoluări ale interpreților Angela Laur, Eugenia Cernega, grupul „Valery” (Elizaveta Alexeeva și Elena Alexeeva).

         Juriul, membri ai căruia au fost toți spectatorii din sală, a apreciat prin aplauze prestația concursanților, susținându-i și încurajându-i. Pe final, toți deopotrivă au recunoscut că învingătoarea concursului a devenit dragostea.

         Pentru buna dispoziție ce a dominat atmosfera, dragostea emanată și aptitudinile demonstrate, participanții s-au învrednicit de cadouri, oferite cu drag de către sponsorii sărbătorii: rețeaua de magazine „Macon–Lux” (conducător – Iurie Rusu), SRL REM „Dulcinela” (Gheorghe Locoman), „Galanto Cafe” (Ghenadie Bujorean) și ÎI „Donduc Svetlana” (Svetlana Donduc). Din partea administrației Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov” toți sponsorii s-au bucurat de semne de gratitudine pentru suportul acordat în desfășurarea sărbătorii dragostei la Rezina.

         Câte un semn de gratitudine pentru colaborare interinstituțională au primit, din partea șefului Secției Cultură, directorii-adjuncți pentru Educație de la liceele teoretice ”Alexandru cel Bun” și „Olimp”, respectiv, Valentina Ciubotaru și Tatiana Anghilenici, care au contribuit esențial la pregătirea tinerilor pentru evoluare în concurs..

         Seara a culminat cu o discotecă pentru toți cei îndrăgostiți și cu sufletul tânăr.

Aculina POPA

 

 

 

Acasă

În sus