Stimaţi lucrători din sfera protecției sociale a populației din raionul Rezina!

         Consemnată  anual în a treia duminică a lunii septembrie, Ziua lucrătorului din sfera protecţiei sociale a populaţiei îmi oferă plăcutul prilej să Vă  transmit sincere felicitări şi urări de bine tuturor celor care activează în acest domeniu. Îmi exprim întreaga recunoștinţă pentru eforturile Dumneavoastră în deservirea și consilierea socială a populaţiei, pentru implicarea, dăruirea de care daţi dovadă&nbs...

Consiliul electoral al circumscripției electorale raionale Rezina nr. 26 a fost constituit

         Prin Hotărârea nr. 4219 din 11 septembrie 2020, Comisia Electorală Centrală (CEC) a Republicii Moldova a constituit Consiliul electoral al circumscripției electorale raionale Rezina nr. 26 în componență numerică din 9 membri. Prin aceeași hotărâre, CEC a apărobat și componența nominală a Consiliului electoral al circumscripției electorale raionale Rezina nr. 26, după cum urmează:          1. Albu Aliona,...

Stimaţi silvicultori din raionul Rezina!

         Cu prilejul frumoasei sărbători profesionale, marcate tradiţional în mijlocul  lunii septembrie, Vă adresez cele mai sincere şi cordiale felicitări cu urări de bine şi prosperitate.          În numele Consiliului raional Rezina şi al meu personal, îmi exprim recunoștința profundă pentru contribuţia pe care o aduceţi în administrarea şi gospodărirea durabilă a pădurilor...Apicultorii din raionul Rezina au creat o asociație de producție

        Astăzi, apicultorii din raionul Rezina s-au întrunit în Sala de ședințe a Consiliului raional pentru a decide asupra fondării unei asociații de producție în domeniul dumnealor de activitate. Președinte al ședinței a fost ales Vitalie Cuzuioc, care le-a vorbit celor prezenți despre avantajele aparteneței producătorilor apicoli la o asociație de producție și pașii, pe care urmează să-i întreprindă pentru a înregistra organizația și a o face activă și utilă pentru fiecare membru al ei. S-a dicutat și despre mărimea cotizației de membru, despre diverse momente, ce însoțesc proscesul de constituire și îngeristrare a unei atare structuri.

        În urma dezbaterilor, apicultorii prezenți au decis să aleagă un președinte, căruia să-i delegheze împuternicirile referitoare la înregistrarea asociației, deschiderea contului bancar etc. În unanimitate, dânșii au susținut candidatura tinerei și energicei apicultoare Doina Pantaz.

        După ce va efectua procedura de înregistrare a Asociației apicultorilor din raionul Rezina, pe care au decis s-o numească „Nistru”, Doina Pantaz îi va convoca într-o nouă ședință pe apicultori, în cadrul căreia vor trebui să aleagă Consiliul de administrație, Comisia de cenzori, să decidă asupra mărimii cotizației de membru etc.

        După, apicultorii n-au ratat ocazia de a discuta despre specificul iernării albinelor în sezonul rece al anului curent, despre problemele pe care le confruntă, să-și împărtășească din experiență.

        La întrunirea apicultorilor a participat Valeriu Ciorici, președintele raionului Rezina, și Vera Cernega, șeful Direcției Agricultură, Alimentație, Arhitectură și Cadastru a Consiliului raional.

        Potrivit informației furnizată de către Vitalie Cuzuioc, inspector principal la Direcția teritorială Siguranța alimentelor Orhei, cu raza de acoperire și a raionului Rezina, la moment, în raionul Rezina sunt înregistrați 211 apicultori. Potrivit datelor statistice, pe pacursul anului 2019, apicultorii rezineni au livrat către diferite unități de procesare 98 de tone de miere. Deci, raionul are potențial bun în acest domeniu, potențial în dezvoltare și care merită atenție. Totodată, este necesar ca producătorii să evolueze, să se modernizeze, să participe la training-uri, expoziții etc. În acest sens, de un mare ajutor le va fi și calitatea de membru al unei organizații, gen cea pe care au decis azi s-o creeze.

Aculina POPA

Acasă

În sus