Hotărârea nr. 03 a Comisiei raionale pentru Situații Excepționale din 23 martie 2020

         În temeiul Legii nr. 212/2004 privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război, Dispoziției nr. 1 din 18 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova și examinând  informația conducătorilor IMSP „Centrul de Sănătate Rezina”, IMSP „Spitalul Raional Rezina” și al Centrului de Sănătate Publică Orhei privind situația epidemiologică la infecția cu COVID-19, Comisia...

Hotărârea nr. 02 a Comisiei raionale pentru Situații Excepționale Rezina din 20 martie 2020

         În temeiul Legii nr. 212/2004 privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război, Dispoziției nr. 1 din 18 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova și examinând informația conducătorilor IMSP „Centrul de Sănătate Rezina”, IMSP „Spitalul Raional Rezina” și al Centrului de Sănătate Publică Orhei privind situația epidemiologică la infecția cu COVID-19, Comisia pentru...

Sedință operativă pe vreme de stare de urgență

         Chiar dacă țara se află în stare de urgență urmare a situației creată la infecția cu coronavirus de tip nou COVID-19, angajații structurilor Consiliului raional Rezina, ai Aparatului președintelui raionului se străduie să facă față sarcinilor, evident, cu respectarea măsurilor de siguranță, impuse de starea de fapt. Astfel, în timpul ședinței operative din dimineața zilei de luni, președintele raionului, Valeriu Ciorici,...Copiii, informați referitor la fenomenul „Bullying”

           Stimaţi locuitori ai raionului Rezina! Angajații Secţiei Securitate publică a Inspectoratului de poliţie Rezina desfăşoară, în instituțiile de învățământ, un șir de activități de informare a copiilor privind fenomenul „Bullying”-ul,  care ia amploare în şcoli. Bullying-ul întotdeauna urmărește scopul de a hărțui victima, de a-i provoca frică, a o demoraliza, umili, supune.

Cum putem recunoaște că un copil este implicat în bullying ca agresor

          Copiii care agresează alți copii sunt, de obicei, nesiguri, se tem și au în istoric traume interne, care nu sunt gestionate adecvat în familiile lor.

          Cele mai des întâlnite caracteristici ale copiilor, predispuși să-i agreseze pe alții, sunt: nevoia de un statut, de putere mai mare, o dorință puternică de a controla și domina, impulsivitatea, lipsa empatiei, căutarea recunoașterii statutului lor de persoane care dau tonul, plăcerea provocată la vederea victimei oprimate.

          Unii copii își pun o „armură de agresor” pentru a-și ascunde slăbiciunile și pentru a evita să devină victime. Masca unui agresor este un scut, care îi ascunde interiorul vulnerabil. Majoritatea agresorilor altor persoane au fost victime ale violenței în copilărie.

         Fiți precauți și excludeti indiferența la constatarea acestor semne!

Comisar Anatolie POPA, șeful Secției Securitate Publică a IP Rezina

 

Acasă

În sus