Hotărârea nr. 03 a Comisiei raionale pentru Situații Excepționale din 23 martie 2020

         În temeiul Legii nr. 212/2004 privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război, Dispoziției nr. 1 din 18 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova și examinând  informația conducătorilor IMSP „Centrul de Sănătate Rezina”, IMSP „Spitalul Raional Rezina” și al Centrului de Sănătate Publică Orhei privind situația epidemiologică la infecția cu COVID-19, Comisia...

Hotărârea nr. 02 a Comisiei raionale pentru Situații Excepționale Rezina din 20 martie 2020

         În temeiul Legii nr. 212/2004 privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război, Dispoziției nr. 1 din 18 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova și examinând informația conducătorilor IMSP „Centrul de Sănătate Rezina”, IMSP „Spitalul Raional Rezina” și al Centrului de Sănătate Publică Orhei privind situația epidemiologică la infecția cu COVID-19, Comisia pentru...

Sedință operativă pe vreme de stare de urgență

         Chiar dacă țara se află în stare de urgență urmare a situației creată la infecția cu coronavirus de tip nou COVID-19, angajații structurilor Consiliului raional Rezina, ai Aparatului președintelui raionului se străduie să facă față sarcinilor, evident, cu respectarea măsurilor de siguranță, impuse de starea de fapt. Astfel, în timpul ședinței operative din dimineața zilei de luni, președintele raionului, Valeriu Ciorici,...Campanie de informare, desfășurată de AIPA

        În perioada 20-31 ianuarie 2020, Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și cu suportul financiar al BC „Moldova Agroindbank” SA, desfășoară „Campania de informare privind oportunitățile de finanțare pentru anul 2020 prin prisma Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural”.

        Campania are drept obiectiv informarea pe larg a producătorilor agricoli, reprezentanților autorităților locale, persoanelor interesate despre posibilitățile de accesare a subvențiilor postinvestiționale, în avans pentru proiecte start-up, precum și subvențiilor în avans pentru îmbunătățirea nivelului de trai în mediul rural. De menționat că reprezentanții Agenției, desfășoară această campanie de informare în  34 de raioane, comunicând fermierilor procedurile de recepționare și administrare a cererilor de subvenționare pentru anul 2020.

        De asemenea, se pune accent pe informarea potențialilor beneficiari de subvenţii cu privire la respectarea criteriilor de eligibilitate pentru obținerea acestui suport financiar din partea statului, precum şi îndeplinirea tuturor obligaţiilor ce rezultă din prevederile Regulamentelor de subvenționare.

        Un seminar din cadrul Campaniei de referință s-a desfășurat, cu suportul Direcției Agricultură, Alimentație, Arhitectură și Cadastru (șef – Vera Cernega), pe 23 ianuarie, și în raionul Rezina, la el fiind prezenți producători agricoli, primari, specialiști în domeniul reglementării regimului funciar în primării, alte persoane interesate de principalele măsuri de sprijin, ce vor fi acordate prin prisma subvențiilor din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural (FNDAMR) pentru anul 2020.

        În debut, vicepreședintele raionului în domeniul dezvoltării raionale, Teodor Cuculescu, a salutat organizatorii și asistența, îndemnându-i pe cei prezenți să fie activi și să pună întrebările care îi frământă în domeniul subvenționării în anul 2020.

        Astfel, reprezentanții MADRM, ai AIPA au informat producătorii agricoli și tot publicul prezent la eveniment cu privire la rezultatele obținute în anul 2019, dar și perspectivele subvenționării pentru anul 2020, astfel, îndemnând fermierii, administrațiile publice locale să fie activi la accesarea subvențiilor, contribuind la modernizarea sectorului agricol din țara noastră. Informații ample au prezentat Galina Petrachi, șeful Direcției Politici și programe de dezvoltare rurală a MADRM, Valerian Corobca, șeful ST Orhei a AIPA, Petru Tâmbur, director-adjunct AIPA.

        Alexei Negură, directorul filialei Rezina a BC ”Moldova-Agroindbank” SA, a informat detaliat asistența despre oportunitățile de finanțare, accesibile pentru agenții economici din agricultură, condițiile de acordare a creditelor, facilitățile oferite în anumite cazuri la acordarea împrumuturilor.

        De menționat că mărimea Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural, potrivit aipa.gov.md, pentru anul  2020 constituie 1 miliard lei.

Pentru conformitate, Aculina POPA

 

 

 

 

Acasă

În sus