Seminar raional pentru bibliotecari

         Bibliotecarii din raion au fost convocați pentru a participa la lucrările unui seminar cu tematica „Evaluarea rapoartelor anuale ale bibliotecilor publice teritoriale: implementarea prevederilor reglementare. Organizarea activităților în parteneriat”. După cum reiese și din tematică, dânșii, împreună cu Angela Ursache, specialist principal în domeniile Biblioteci, Patrimoniu și Muzee în Secția Cultură a...

Apicultorii din raionul Rezina au creat o asociație de producție

        Astăzi, apicultorii din raionul Rezina s-au întrunit în Sala de ședințe a Consiliului raional pentru a decide asupra fondării unei asociații de producție în domeniul dumnealor de activitate. Președinte al ședinței a fost ales Vitalie Cuzuioc, care le-a vorbit celor prezenți despre avantajele aparteneței producătorilor apicoli la o asociație de producție și pașii, pe care urmează să-i întreprindă pentru a înregistra...

Pregătiri pentru comemorarea ostașilor căzuți în războiul din Afganistan

        Azi dimineață, președintele raionului, Valeriu Ciorici, a convocat într-o ședință funcționari ai structurilor implicate în procesul de pregătire a acțiunilor consacrate zilei de 15 februarie, ziua retragerii trupelor sovietice din Afganistan.         S-a discutat în detalii despre scenariul desfășurării acțiunii de comemorare, care va demara în dimineața zilei de 14 februarie curent, la ora...Stimați angajați în domeniul Culturii din raionul Rezina!

       Pe 15 ianuarie țara noastră sărbătorește Ziua Culturii Naționale sub auspiciile unui moment consacrat din istoria culturii noastre: aniversarea a 170-ea de la nașterea poetului Mihai Eminescu.

       Astăzi, mai mult ca oricând, în epoca globalizării, avem datoria de a pune în valoare creația marilor înaintași, a tuturor celor care au contribuit și continuă să contribuie la expresia identității poporului nostru. Dumneavoastră sunteți cei, care puneți umărul nemijlocit la perpetuarea adevăratelor valori, pentru care fapt meritați toată recunoștința, deoarece, după cum spunea Mircea Eliade, "Dintr-un popor nu rămâne nimic, decât cultura".

       Stimați omagiați! Vă mulțumesc din toată inima pentru contribuție la dezvoltarea culturii noastre și educarea tinerei generații în spiritul dragostei de țară și de valorile neamului – istoria, limba, obiceiurile și tradițiile naționale. Fie ca această Zi a Culturii Naționale să fie una a bucuriei și să ne apropie pe noi toti în înțelegere, solidaritate și pace!

        În aceast 15 ianuarie deosebit pentru toţi Dumneavoastră, când aerul e dalb de colinde, iar în tării, sus, se aprinde Steaua Eminescu, vă doresc tuturor sănătate, energii creatoare, frumoase şi notorii realizări în profesie şi în viaţa de zi cu zi, linişte şi căldură în familii. Vă mai doresc să aveți parte de toate frumusețile acestei lumi, iar anii care au să vină să vă aducă sănătate multă, realizări pe potriva aspirațiilor și satisfacție de la munca pe care o faceți.

Cu respect deosebit și aleasă prețuire, Valeriu CIORICI, președintele raionului Rezina

Acasă

În sus