Ziua Internaţională a Copilului în mediul online. Cum a fost marcată sărbătoarea la Rezina

        Dacă în anii precedenţi Ziua Internaţională a Copilului era marcată la Rezina cu mult fast, de această dată, din cauza pandemiei, de 1 iunie au fost organizate doar câteva evenimente, doar pe online. În unele familii, distracţiile au durat toată ziua, iar buna lor dispoziţie parcă a alungat norii gri de pe cer.    Nici în perioadă de pandemie, autorităţile nu uită de copii...

Deciziile cu privire la relaxarea restricțiilor ar putea fi reexaminate

        Autoritățile ar putea reexamina deciziile luate cu privire la relaxarea restricțiilor. Aceasta în condițiile în care populația nu respectă îndeajuns noile reguli. Constatarea a fost făcută de șeful ANSP, Nicolae Furtună, la emisiunea „Punctul pe Azi”, la TVR Moldova.          „Noi săptămâna aceasta o să discutăm și am putea reveni la impunerea restricțiilor. O...

Reguli de siguranță pentru elevi în vacanță

            Părinții sunt îndemnați să acorde o atenție deosebită copiilor pe durata vacanței de vară și să le idetifice ocupații utile.             Elevii sunt îndemnați să respecte regulile de circulație, să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile special amenajate, unde nu circulă mașini: parcuri, terenuri de sport, curți,...Ajun de Sfântul Vasile, cu urători la președinte

         În Ajunul Sfântului Vasile sau Anului Nou pe vechi, localitățile noastre sunt cutreierate de cete de urători, care, în haine tradiționale sau mascați, cu plugușor și clopoțel, merg pe la casele gospodarilor pentru a-i ura de un an bogat, cu ploi curate, la timp și multă sănătate. În acest sens, raionul Rezina nu este și nici nu poate fi o excepție.

         Astfel, după ce, zile la rând, au tot stăruit asupra cuvintelor, ca să le învețe bine, dar și idetificării recuzitei necesare, un grup de elevi de la Gimnaziul Lalova a pornit cu uratul, ajungând tocmai la Rezina, la președintele raionului.

         Aici au fost întâmpinați cu drag de către gazde, care le-au ascultat cu mult interes și multă atenție urătura și toate cuvintele frumoase, sincere, doar de bine și belșug. Și, așa cum se obișnuiește, au primit de la președintele Valeriu Ciorici și vicepreședintele Aurelia Grigoriță bani și dulciuri, dar și invitația de a veni și la anul.

         Răsplătiți cum se cuvine de către președintele raionului au fost și băieții din ceata de urători de la Păpăuți, care i-au urmat pe copilașii din Lalova în urările de bine în anul nou pentru administrația raionului, dar și toți locuitorii lui.

         A fost frumos, a fost o clipă de revelație pentru toți angajații administrației raionale, o clipă ce a readus în actualitate frumusețea datinilor noastre de Crăciun și Anul Nou, reliefând frumoasa tendință de perpetuare a acestora prin generația tânără.

         La mulți ani tuturor, multă sănătate și împliniri pe potriva aspirațiilor!

Aculina POPA

 

Acasă

În sus