Tinerii, susținuți de administrația raionului în intențiile de viitor

         Miercuri, 15 ianuarie curent, la inițiativa Serviciului Tineret și Asistență Investițională a Cosiliului raional Rezina și cu susținerea conducerii raionului în persoana președintelui, Valeriu Ciorici, a fost desfășurat o masă rotundă privind un potențial acord de colaborare pentru atragerea investițiilor în cadrul raionul Rezina cu AO „PRO-Development”.          La întrunirea...

Flori și recunoștință pentru Mihai Eminescu

        Și iar e miez de Ghenar… Chiar dacă el nu „fulguie rar”, ca în ”Colind”-ul lui Arcadie Suceveanu, oricum, ne duce cu gândul la Mihai Eminescu – un om puternic, de o luciditate excepțională, bine ancorat în realitatea socială și, mai ales, politică a vremurilor zbuciumate în care a trăit, un ziarist de excepție, un vizionar, un reformator…         Pe 15 ianuarie...

Stimați angajați în domeniul Culturii din raionul Rezina!

       Pe 15 ianuarie țara noastră sărbătorește Ziua Culturii Naționale sub auspiciile unui moment consacrat din istoria culturii noastre: aniversarea a 170-ea de la nașterea poetului Mihai Eminescu.        Astăzi, mai mult ca oricând, în epoca globalizării, avem datoria de a pune în valoare creația marilor înaintași, a tuturor celor care au contribuit și continuă să contribuie la expresia identității...Ajun de Sfântul Vasile, cu urători la președinte

         În Ajunul Sfântului Vasile sau Anului Nou pe vechi, localitățile noastre sunt cutreierate de cete de urători, care, în haine tradiționale sau mascați, cu plugușor și clopoțel, merg pe la casele gospodarilor pentru a-i ura de un an bogat, cu ploi curate, la timp și multă sănătate. În acest sens, raionul Rezina nu este și nici nu poate fi o excepție.

         Astfel, după ce, zile la rând, au tot stăruit asupra cuvintelor, ca să le învețe bine, dar și idetificării recuzitei necesare, un grup de elevi de la Gimnaziul Lalova a pornit cu uratul, ajungând tocmai la Rezina, la președintele raionului.

         Aici au fost întâmpinați cu drag de către gazde, care le-au ascultat cu mult interes și multă atenție urătura și toate cuvintele frumoase, sincere, doar de bine și belșug. Și, așa cum se obișnuiește, au primit de la președintele Valeriu Ciorici și vicepreședintele Aurelia Grigoriță bani și dulciuri, dar și invitația de a veni și la anul.

         Răsplătiți cum se cuvine de către președintele raionului au fost și băieții din ceata de urători de la Păpăuți, care i-au urmat pe copilașii din Lalova în urările de bine în anul nou pentru administrația raionului, dar și toți locuitorii lui.

         A fost frumos, a fost o clipă de revelație pentru toți angajații administrației raionale, o clipă ce a readus în actualitate frumusețea datinilor noastre de Crăciun și Anul Nou, reliefând frumoasa tendință de perpetuare a acestora prin generația tânără.

         La mulți ani tuturor, multă sănătate și împliniri pe potriva aspirațiilor!

Aculina POPA

 

Acasă

În sus