Tinerii, susținuți de administrația raionului în intențiile de viitor

         Miercuri, 15 ianuarie curent, la inițiativa Serviciului Tineret și Asistență Investițională a Cosiliului raional Rezina și cu susținerea conducerii raionului în persoana președintelui, Valeriu Ciorici, a fost desfășurat o masă rotundă privind un potențial acord de colaborare pentru atragerea investițiilor în cadrul raionul Rezina cu AO „PRO-Development”.          La întrunirea...

Flori și recunoștință pentru Mihai Eminescu

        Și iar e miez de Ghenar… Chiar dacă el nu „fulguie rar”, ca în ”Colind”-ul lui Arcadie Suceveanu, oricum, ne duce cu gândul la Mihai Eminescu – un om puternic, de o luciditate excepțională, bine ancorat în realitatea socială și, mai ales, politică a vremurilor zbuciumate în care a trăit, un ziarist de excepție, un vizionar, un reformator…         Pe 15 ianuarie...

Stimați angajați în domeniul Culturii din raionul Rezina!

       Pe 15 ianuarie țara noastră sărbătorește Ziua Culturii Naționale sub auspiciile unui moment consacrat din istoria culturii noastre: aniversarea a 170-ea de la nașterea poetului Mihai Eminescu.        Astăzi, mai mult ca oricând, în epoca globalizării, avem datoria de a pune în valoare creația marilor înaintași, a tuturor celor care au contribuit și continuă să contribuie la expresia identității...Tinerii, interesați de voluntariat

    Recent, pe 07 decembrie curent, Consiliul raional al Tinerilor din Rezina, în parteneriat cu primăria Ignăței, au organizat și desfășurat, în incinta Căminului de cultură Ignăței, o Cafenea publică. Evenimentul s-a produs cu prezența voluntarilor de la Consiliul raional al Tinerilor din Rezina și elevi ai Liceului teoretic "Ioan Sârbu" din Ignăței, dar și elevi din satul vecin Meșeni.

    Scopul Cafenelei publice a fost de a familiariza participanții cu noțiunea de voluntariat, care sunt avantajele și dezavantajele implicării, oportunități de implicare a tinerilor în ONG-uri ș. a.

    La eveniment, în calitate de invitați, au fost prezenți: profesorul la IP Liceul teoretic "Ioan Sârbu" din Ignăței, Olga Trambaci, consilierul în consiliul local Ignăței, Iurie Talpă, vicepreședintele Consiliului raional al Tinerilor din Rezina, Anghelina Perlog, și reprezentantul proiectului, Anatolie Oprea. Pe post de moderatori au fost voluntarii: Maxim Pistrui, Ioana Varzari, Ion Leonte și Elizaveta Varzari.

    Potrivit vicepreședintelui Consiliului raional al Tinerilor Rezina, Anghelina Perlog, o asemenea ședință a avut loc și în satul Bușăuca, o alta urmează să se desfășoare și în orașul Rezina.

   Tinerii s-au arătat interesați de informația și jocurile propuse de organizatori, implicându-se foarte activ în activități. Mai mult, tinerii ignățeneni urmează să realizeze activități de voluntariat în localitate, la discreția lor, care să contribuie la un confort pentru tinerii și adulții din regiune.

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus