Precizări referitoare la depunerea cererilor pentru reexaminarea pensiei începând cu 1 iulie 2020

        Ne adresăm către potenţialii beneficiari de această prestaţie socială, reiterând că ei pot depune solicitarea pe parcursul lunii iulie, pentru a primi pensia reexaminată din luna august, curent. De menţionat, că până la sfârşitul lunii curente mai sunt nouă zile pentru a depune dosarul pentru reexaminarea pensiei – 13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28, 29 iulie....

Incubatorul de Afaceri din Rezina lansează campania de selectare a noilor rezidenți

        Oferim:         - 4  spații – oficii/spațiu de producere disponibile pentru dezvoltarea afacerii dumneavoastră (55,96 m², 20,75 m², 16,2 m² și 13,14 m²);         - infrastructură dezvoltată, utilități, pază, internet, acces liber 24/24 ore, 7/7 zile;         - servicii de consultanță și instruiri în domeniul...

Dispoziție 94-RU din 06 iulie 2020, orașul Rezina

„Cu privire la anunțarea concursului pentru ocuparea funcției publice de execuție vacantă” Vezi aici textul dispozițieiCampanie de prevenire a incendiilor

    În fiecare an, în perioada rece, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI dă start "Campaniei de prevenire a incendiilor în sectorul locativ". Activitatea salvatorilor și pompierilor din cadrul Secției Situații Excepționale Rezina constă, în mare parte, în procesul de prevenire a incendiilor, în care angajații instituției vin cu recomandări în casele oamenilor. Specialiștii vizitează familii cu copii, persoane cu dezabilități, dar și oameni în etate, care sunt vulnerabili în fața riscului de producere a incendiilor, dar și a intoxicării cu monoxid de carbon.

    Pompierii le recomandă gospodarilor să exploateze sursele de încălzire fără încălcări și să nu supraîncălzească sobele. Mai mult, oamenii sunt avertizați și despre riscul intoxicației cu monoxid de carbon în urma utilizării surselor defecte. Salvatorii îi îndeamnă pe localnici să aerisească bine încăperile și să verifice canalele de ventilare.

    În vizorul angajaților SSE Rezina sunt și familiile cu mai mulți copii. Pompierii le recomandă maturilor să nu lase micuții de unii singuri în casă cu focul aprins în sobă. Specialiștii îndeamnă oamenii să apeleze la serviciile de urgență în cazul unei situații de risc prin accesarea numărului unic de apel "112".

    "Campania de prevenire a incendiilor în sectorul locativ" va fi desfășurată pe tot parcursul perioadei reci pe întreg teritoriul raionului. Scopul este de a minimaliza riscul arderilor, dar și al deceselor survenite din cauza exploatării surselor de încălzire defecte.

    Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, de la începutul anului 2019 în R. Moldova au avut loc peste 1400 de incendii, în care și-au pierdut viața 87 de persoane.

    Fiți vigilenți, paza bună trece primejdia rea.

Alexandru VIZITIU, ofițer superior al Serviciului Prevenție al SSE Rezina, căpitan al serviciului intern

 

Acasă

În sus