Dispoziție nr. 49-RU din 26 februarie 2020

„Cu privire la anunțarea concursului pentru ocuparea funcției publice de execuție vacantă” Vezi aici textul dispoziției

Dragobete a adus dragostea și buna dispoziție la Rezina

         De o seară plină de dragoste, cântec, voie bună și tradiție autentică au avut parte spectatorii, care pe 24 februarie curent au ales să fie parte a spectacolului „Dragobetele sărută fetele”, desfășurat în Sala mică a Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov”. După cum și era de așteptat, în centrul atenției s-a aflat tinerețea cu toate caracteristicile ei și, bineînțeles, dragostea....

Vă invităm să sărbătorim împreună sosirea primăverii!

         Pentru a întregi dispoziția de sărbătoare a locuitorilor raionului Rezina și oaspeților lui, Consiliul raional, angajații Secției Cultură, ai Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov” pregătesc un program cultural, care se va desfășura în cadrul tradiționalului Festival Internațional de Muzică și Dans „Mărțișor”, ediția anului 2020. Astfel, în primele zile ale lui martie, ne vom putea bucura de...Planificarea activităților de tineret la nivel local pentru 2020

   Prioritățile naționale și locale în domeniul tineret, instrumentele statistice de evaluare a necesităților tinerilor, planificarea activităților de tineret, bugetarea în bază de programe, evaluarea modului de planificare bugetară - toate acestea și alte subiecte au fost abordate în cadrul Atelierului de lucru privind planificarea activităților de tineret la nivel local în anul 2020.         Evenimentul a avut loc în incinta Institutului Muncii, în perioada 30-31 octombrie curent, cu participarea funcționarilor publici responsabili de elaborarea și implementarea politicilor de tineret din cadrul autorităților publice locale de nivelul II.

   În cadrul atelierului de instruire, au fost prezenți și: ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei; secretarul de stat în domeniul tineret și sport, Adrian Băluțel; reprezentantul de țară UNFPA Moldova, Rita Columbia.

   În mesajul de salut, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a ținut să mulțumească funcționarilor publici din cadrul autorităților publice locale de nivelul II pentru implicarea de care dau dovadă în procesul implementării politicilor de tineret la nivel local.

   "Contăm foarte mult pe susținerea dumneavoastră în identificarea necesităților, provocărilor și intereselor reale ale tinerilor, fiindcă acest lucru reprezintă punctul de pornire pentru toate acțiunile strategice, programele și proiectele pe care urmează să le implementăm".

   În context, oficialul a menționat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va susține în continuare specialiștii responsabili de domeniul tineret, prin organizarea instruirilor de formare și dezvoltare profesională, în scopul sporirii eficienței utilizării resurselor publice și facilitării procesului de planificare bugetară cu o abordare orientată pe rezultat.

   "Suntem siguri că implicarea tuturor părților interesate, în special, în bugetarea activităților de tineret, va fi utilă pentru planificarea, realizarea și monitorizarea activităților de tineret, va fi utilă pentru planificarea, realizarea și monitorizarea activităților de tineret la nivel local.", a afirmat reprezentantul de țară UNFPA Moldova, Rita Columbia.

   Agenda evenimentului a inclus sesiuni practice, în cadrul cărora s-a pus accentul pe revizuirea cadrului de planificare existent și acordarea suportului pentru elaborarea proiectului Planului anual de acțiuni participativ orientat pe rezultate (în corespundere cu documentele naționale și locale), integrate cu alte sectoare.

       Evenimentul a fost organiz­­­at cu suportul "Fondului comun privind dezvoltarea Centrelor de tineret și consolidarea participării și implicării civice a tinerilor din Republica Moldova" al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Fondului Națiunilor Unite pentru Populație în colaborare cu partenerul de implementare a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus