Ziua Internaţională a Copilului în mediul online. Cum a fost marcată sărbătoarea la Rezina

        Dacă în anii precedenţi Ziua Internaţională a Copilului era marcată la Rezina cu mult fast, de această dată, din cauza pandemiei, de 1 iunie au fost organizate doar câteva evenimente, doar pe online. În unele familii, distracţiile au durat toată ziua, iar buna lor dispoziţie parcă a alungat norii gri de pe cer.    Nici în perioadă de pandemie, autorităţile nu uită de copii...

Deciziile cu privire la relaxarea restricțiilor ar putea fi reexaminate

        Autoritățile ar putea reexamina deciziile luate cu privire la relaxarea restricțiilor. Aceasta în condițiile în care populația nu respectă îndeajuns noile reguli. Constatarea a fost făcută de șeful ANSP, Nicolae Furtună, la emisiunea „Punctul pe Azi”, la TVR Moldova.          „Noi săptămâna aceasta o să discutăm și am putea reveni la impunerea restricțiilor. O...

Reguli de siguranță pentru elevi în vacanță

            Părinții sunt îndemnați să acorde o atenție deosebită copiilor pe durata vacanței de vară și să le idetifice ocupații utile.             Elevii sunt îndemnați să respecte regulile de circulație, să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile special amenajate, unde nu circulă mașini: parcuri, terenuri de sport, curți,...Semănătorii de lumină și înțelepciune și-au sărbătorit ziua profesională

   În fiecare an, pe data de 05 octombrie, în Republica Moldova este marcată sărbătoarea profesională a pedagogilor, una dintre cele mai nobile profesii din lume, căci fiecare dintre noi a pornit pe calea vieții de sine stătător de pe băncile școlii. Oriunde am fi, oriunde nu ne-am afla, în aceste zile gândurile noastre se îndreaptă către educatorii, învățătorii și profesorii care au trudit și continue să trudească cu ambiție pe făgașul cultivării seminței de adevăr și frumos, bine și sacru, cinste și demnitate în sufletele tuturor generațiilor de elevi.

   Cu acest frumos prilej, joi, 03 octombrie curent, în incinta Palatului raional de Cultură "Nicolae Lupov" din Rezina s-a desfășurat sărbătoarea consacrată Zilei lucrătorului din Învățământ, ziua celor care au privilegiul de a modela suflete de oa-meni. Urări calde, dispoziție, dulciuri, florile recunoștinței și muzică de calitate - așa au fost așteptați sărbătoriții, cei care zi de zi, neobosiți și mereu cu zâmbetul pe buze, seamănă lumină în sufletele discipolilor.

   Evenimentul s-a produs cu prezența șefului Direcției Învățământ, Tineret și Sport Rezina (DÎTS), Lilia Lazari, și oaspetelui de onoare, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur.

   În mesajul de deschidere, șeful DÎTS Rezina, Lilia Lazari, a menționat: "Stimații mei colegi, pe lângă multitudinea de sărbători și culori, care ni le dăruie acest anotimp frumos, este și sărbătoarea noastră profesională. Ca să înveți pe alții este necesar de mult mai mult timp, de mult mai mult efort decât să înveți singur, fapt care determină dedicația, consacrarea, profesionalismul care vă caracterizează. Sunteți semănători de lumină, cultivatori de destine de cele mai valoroase calități omenești. Vă doresc sănătate, mult noroc, recunoștință, succese și putere pentru a continua lucrul pe care-l faceți cu multă dăruire. Vreau să mai spun un lucru, sunt mândră că vă am, sunt mândră că fac parte din familia educațională din raion, sunt mândră că sunt una dintre voi. Mă bucur că raionul Rezina are parte de profesori omenoși, dedicați, care am demonstrat în anul precedent că suntem, că putem, ne dedicăm și împărtășim binele și frumosul. La mulți ani, stimați colegi!"

   Cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorului din Învățământ, cu alese cuvinte de stimă, recunoștință și admirație pentru toți dascălii sfătoși și inimoși, a fost invitată deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur: "Mă bucur să fiu alături de dumneavoastră, dragi dascăli din raionul Rezina. Chiar dacă la moment sunt într-o altă postură și mai rar îmi reușește să ajung în raion, să știți că inima mea a rămas aici. Sunteți călăuze fidele în universul cunoștințelor, sunteți cei care clădiți, fără răgaz, cu multă răbdare și perseverență temelia societății noastre. Mereu cu gândul la elevi, datorită vocației, dragostei și căldurii sufletești, vă reușește să modelați sufletele copiilor, adolescenților și tinerilor, ca în final, să culegem roade bogate, așa cum toamna ne vine cu avalanșa belșugului și împlinirilor. Conștientizez faptul că îndepliniți o muncă titanică, asigurându-vă de profundul meu respect. Vă adresez sincere mulțumiri și cuvinte de recunoștință. Vă doresc sănătate, gratitudine din partea noilor generații, performanțe și armonie în familiile dumneavoastră. Să aveți parte doar de elevi cuminți și realizări notorii în procesul instructiv-educativ în postura de semănători de lumină și cunoștințe."

   Un moment aparte în cadrul acestei festivități l-a constituit atenția, sub formă de prezent, pentru profesorii care în acea zi a avut dublă semnificație, profesională și aniversară.

   Ceremonia dedicată Zilei lucrătorului din Învățământ a continuat cu un program artistic, prezentat de îndrăgiții intrepreți de muzică ușoară Corina Țepeș și Costi Burlacu, care au creat o atmosferă inedită de sărbătoare.

Iuliana POPA-CRUDU

 

Acasă

În sus