Rezultate îmbucurătoare în ajun de an nou

   Încet, de parcă așteptau să fie numărate, se perindau una câte una ultimele zile ale toamnei. Pe străzile rămase pustii hoinărea, în legea sa, vântul. Stropii reci de ploaie parcă aminteau că mâine-poimâine în văzduh se vor roti grațios primii fulgi. O nostalgie bacoviană punea stăpânire pe întreaga ființă omenească...    Deși trist, acel sfârșit de toamnă își avea farmecul lui, care,...

Veteranii razboiului din Afganistan au totalizat activitatea din 2019

         Deși, potrivit statutului, adunarea de dare de seamă și alegeri în Uniunea raională a Veteranilor războiului din Afganistan (UVRA) se desfășoară o dată la cinci ani, președintele Gheorghe Marchitan a făcut déjà o tradiție din a-i convoca pe membrii organizației anual, în luna decembrie, pentru a discuta și a reliefa problemele, dar și potențialele soluții pentru cele mai dificile aspecte. Astfel, pe 5 decembrie curent,...

Tinerii, interesați de voluntariat

    Recent, pe 07 decembrie curent, Consiliul raional al Tinerilor din Rezina, în parteneriat cu primăria Ignăței, au organizat și desfășurat, în incinta Căminului de cultură Ignăței, o Cafenea publică. Evenimentul s-a produs cu prezența voluntarilor de la Consiliul raional al Tinerilor din Rezina și elevi ai Liceului teoretic "Ioan Sârbu" din Ignăței, dar și elevi din satul vecin Meșeni.     Scopul Cafenelei publice a fost de a...Semănătorii de lumină și înțelepciune și-au sărbătorit ziua profesională

   În fiecare an, pe data de 05 octombrie, în Republica Moldova este marcată sărbătoarea profesională a pedagogilor, una dintre cele mai nobile profesii din lume, căci fiecare dintre noi a pornit pe calea vieții de sine stătător de pe băncile școlii. Oriunde am fi, oriunde nu ne-am afla, în aceste zile gândurile noastre se îndreaptă către educatorii, învățătorii și profesorii care au trudit și continue să trudească cu ambiție pe făgașul cultivării seminței de adevăr și frumos, bine și sacru, cinste și demnitate în sufletele tuturor generațiilor de elevi.

   Cu acest frumos prilej, joi, 03 octombrie curent, în incinta Palatului raional de Cultură "Nicolae Lupov" din Rezina s-a desfășurat sărbătoarea consacrată Zilei lucrătorului din Învățământ, ziua celor care au privilegiul de a modela suflete de oa-meni. Urări calde, dispoziție, dulciuri, florile recunoștinței și muzică de calitate - așa au fost așteptați sărbătoriții, cei care zi de zi, neobosiți și mereu cu zâmbetul pe buze, seamănă lumină în sufletele discipolilor.

   Evenimentul s-a produs cu prezența șefului Direcției Învățământ, Tineret și Sport Rezina (DÎTS), Lilia Lazari, și oaspetelui de onoare, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur.

   În mesajul de deschidere, șeful DÎTS Rezina, Lilia Lazari, a menționat: "Stimații mei colegi, pe lângă multitudinea de sărbători și culori, care ni le dăruie acest anotimp frumos, este și sărbătoarea noastră profesională. Ca să înveți pe alții este necesar de mult mai mult timp, de mult mai mult efort decât să înveți singur, fapt care determină dedicația, consacrarea, profesionalismul care vă caracterizează. Sunteți semănători de lumină, cultivatori de destine de cele mai valoroase calități omenești. Vă doresc sănătate, mult noroc, recunoștință, succese și putere pentru a continua lucrul pe care-l faceți cu multă dăruire. Vreau să mai spun un lucru, sunt mândră că vă am, sunt mândră că fac parte din familia educațională din raion, sunt mândră că sunt una dintre voi. Mă bucur că raionul Rezina are parte de profesori omenoși, dedicați, care am demonstrat în anul precedent că suntem, că putem, ne dedicăm și împărtășim binele și frumosul. La mulți ani, stimați colegi!"

   Cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorului din Învățământ, cu alese cuvinte de stimă, recunoștință și admirație pentru toți dascălii sfătoși și inimoși, a fost invitată deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur: "Mă bucur să fiu alături de dumneavoastră, dragi dascăli din raionul Rezina. Chiar dacă la moment sunt într-o altă postură și mai rar îmi reușește să ajung în raion, să știți că inima mea a rămas aici. Sunteți călăuze fidele în universul cunoștințelor, sunteți cei care clădiți, fără răgaz, cu multă răbdare și perseverență temelia societății noastre. Mereu cu gândul la elevi, datorită vocației, dragostei și căldurii sufletești, vă reușește să modelați sufletele copiilor, adolescenților și tinerilor, ca în final, să culegem roade bogate, așa cum toamna ne vine cu avalanșa belșugului și împlinirilor. Conștientizez faptul că îndepliniți o muncă titanică, asigurându-vă de profundul meu respect. Vă adresez sincere mulțumiri și cuvinte de recunoștință. Vă doresc sănătate, gratitudine din partea noilor generații, performanțe și armonie în familiile dumneavoastră. Să aveți parte doar de elevi cuminți și realizări notorii în procesul instructiv-educativ în postura de semănători de lumină și cunoștințe."

   Un moment aparte în cadrul acestei festivități l-a constituit atenția, sub formă de prezent, pentru profesorii care în acea zi a avut dublă semnificație, profesională și aniversară.

   Ceremonia dedicată Zilei lucrătorului din Învățământ a continuat cu un program artistic, prezentat de îndrăgiții intrepreți de muzică ușoară Corina Țepeș și Costi Burlacu, care au creat o atmosferă inedită de sărbătoare.

Iuliana POPA-CRUDU

 

Acasă

În sus