Seminar raional pentru bibliotecari

         Bibliotecarii din raion au fost convocați pentru a participa la lucrările unui seminar cu tematica „Evaluarea rapoartelor anuale ale bibliotecilor publice teritoriale: implementarea prevederilor reglementare. Organizarea activităților în parteneriat”. După cum reiese și din tematică, dânșii, împreună cu Angela Ursache, specialist principal în domeniile Biblioteci, Patrimoniu și Muzee în Secția Cultură a...

Apicultorii din raionul Rezina au creat o asociație de producție

        Astăzi, apicultorii din raionul Rezina s-au întrunit în Sala de ședințe a Consiliului raional pentru a decide asupra fondării unei asociații de producție în domeniul dumnealor de activitate. Președinte al ședinței a fost ales Vitalie Cuzuioc, care le-a vorbit celor prezenți despre avantajele aparteneței producătorilor apicoli la o asociație de producție și pașii, pe care urmează să-i întreprindă pentru a înregistra...

Pregătiri pentru comemorarea ostașilor căzuți în războiul din Afganistan

        Azi dimineață, președintele raionului, Valeriu Ciorici, a convocat într-o ședință funcționari ai structurilor implicate în procesul de pregătire a acțiunilor consacrate zilei de 15 februarie, ziua retragerii trupelor sovietice din Afganistan.         S-a discutat în detalii despre scenariul desfășurării acțiunii de comemorare, care va demara în dimineața zilei de 14 februarie curent, la ora...Ambasadorul Poloniei în vizită la Ignăței

    La 23 septembrie 2019, la Ignăței, într-o vizită de lucru, s-a aflat Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartlomiej Zdaniuk, însoțit de alți oficiali din RM. Cred că veți dori să cunoașteți de ce anume satul Ignăței a beneficiat de atenția demnitarului? Fiindcă acolo activează un atelier de croitorie, filială a SRL "Chivamax", cu adresa juridică în orașul Soroca, care a implementat deja două proiecte cu susținere financiară din partea Poloniei, prin intermediul Fondului "Vostoc".

    Societatea cu Răspundere Limitată "Chivamax" (director și fondator Tatiana Repeșcu) este o întreprindere, care se specializează în confecționarea articolelor de îmbrăcăminte (uniforme, în special pentru lucrătorii medicali), în componența căreia sunt trei filiale: în satele Volovița, Scorțeni și Ignăței. Filiala din Ignăței (șef - Elena Pistrui) la început a fost doar o secție de cusut, cu 16 locuri de muncă, iar, grație implementării proiectelor oferite de Fundația poloneză "Vostoc", a fost deschisă și o secție de croire. Astăzi, în cadrul filialei, muncesc 25 de angajați. Și tot cu susținere financiară din Polonia a fost procurat utilaj nou pentru secția de cusut.

    Astfel, înaltul oficial, Ambasadorul Poloniei în RM, Bartlomiej Zdaniuk, a vizitat filiala din Ignăței a SRL "Chivamax" pentru a constata faptul că mijloacele financiare, venite din Polonia, au fost valorificate conform destinației - înnoirea utilajului și îmbunătățirea condițiilor de muncă a angajaților.           

    Dar, până a vizita atelierul de croitorie, demnitarul, întâlnit cu pâine și sare, potrivit tradiției, a avut o întrevedere, în incinta primăriei Ignăței, cu reprezentanți ai Administrației Publice Locale, angajați ai primăriei, consilieri locali, reprezentanți ai filialei respective și alți ignățeneni. În cadrul întrunirii, dl Ambasador a vorbit concret despre intenția statului polonez de a acorda suport financiar anume întreprinderilor din localitățile rurale, pentru a susține dezvoltarea lor și îmbunătățirea condițiilor de viață a sătenilor.

    La atelierul de croitorie a luat cunoștință în detalii cu procesul și condițiile de muncă, a salutat lucrătorii și a apreciat produsul final.

Violeta PISTRUI

Acasă

În sus