Hotărârea nr. 03 a Comisiei raionale pentru Situații Excepționale din 23 martie 2020

         În temeiul Legii nr. 212/2004 privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război, Dispoziției nr. 1 din 18 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova și examinând  informația conducătorilor IMSP „Centrul de Sănătate Rezina”, IMSP „Spitalul Raional Rezina” și al Centrului de Sănătate Publică Orhei privind situația epidemiologică la infecția cu COVID-19, Comisia...

Hotărârea nr. 02 a Comisiei raionale pentru Situații Excepționale Rezina din 20 martie 2020

         În temeiul Legii nr. 212/2004 privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război, Dispoziției nr. 1 din 18 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova și examinând informația conducătorilor IMSP „Centrul de Sănătate Rezina”, IMSP „Spitalul Raional Rezina” și al Centrului de Sănătate Publică Orhei privind situația epidemiologică la infecția cu COVID-19, Comisia pentru...

Sedință operativă pe vreme de stare de urgență

         Chiar dacă țara se află în stare de urgență urmare a situației creată la infecția cu coronavirus de tip nou COVID-19, angajații structurilor Consiliului raional Rezina, ai Aparatului președintelui raionului se străduie să facă față sarcinilor, evident, cu respectarea măsurilor de siguranță, impuse de starea de fapt. Astfel, în timpul ședinței operative din dimineața zilei de luni, președintele raionului, Valeriu Ciorici,...Ambasadorul Poloniei în vizită la Ignăței

    La 23 septembrie 2019, la Ignăței, într-o vizită de lucru, s-a aflat Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartlomiej Zdaniuk, însoțit de alți oficiali din RM. Cred că veți dori să cunoașteți de ce anume satul Ignăței a beneficiat de atenția demnitarului? Fiindcă acolo activează un atelier de croitorie, filială a SRL "Chivamax", cu adresa juridică în orașul Soroca, care a implementat deja două proiecte cu susținere financiară din partea Poloniei, prin intermediul Fondului "Vostoc".

    Societatea cu Răspundere Limitată "Chivamax" (director și fondator Tatiana Repeșcu) este o întreprindere, care se specializează în confecționarea articolelor de îmbrăcăminte (uniforme, în special pentru lucrătorii medicali), în componența căreia sunt trei filiale: în satele Volovița, Scorțeni și Ignăței. Filiala din Ignăței (șef - Elena Pistrui) la început a fost doar o secție de cusut, cu 16 locuri de muncă, iar, grație implementării proiectelor oferite de Fundația poloneză "Vostoc", a fost deschisă și o secție de croire. Astăzi, în cadrul filialei, muncesc 25 de angajați. Și tot cu susținere financiară din Polonia a fost procurat utilaj nou pentru secția de cusut.

    Astfel, înaltul oficial, Ambasadorul Poloniei în RM, Bartlomiej Zdaniuk, a vizitat filiala din Ignăței a SRL "Chivamax" pentru a constata faptul că mijloacele financiare, venite din Polonia, au fost valorificate conform destinației - înnoirea utilajului și îmbunătățirea condițiilor de muncă a angajaților.           

    Dar, până a vizita atelierul de croitorie, demnitarul, întâlnit cu pâine și sare, potrivit tradiției, a avut o întrevedere, în incinta primăriei Ignăței, cu reprezentanți ai Administrației Publice Locale, angajați ai primăriei, consilieri locali, reprezentanți ai filialei respective și alți ignățeneni. În cadrul întrunirii, dl Ambasador a vorbit concret despre intenția statului polonez de a acorda suport financiar anume întreprinderilor din localitățile rurale, pentru a susține dezvoltarea lor și îmbunătățirea condițiilor de viață a sătenilor.

    La atelierul de croitorie a luat cunoștință în detalii cu procesul și condițiile de muncă, a salutat lucrătorii și a apreciat produsul final.

Violeta PISTRUI

Acasă

În sus