Prima ședință a consilierilor Consiliului raional - pe 18 noiembrie

    Comisia Electorală Centrală (CEC), marți, 12 noiembrie 2019, în cadrul unei ședințe, a aprobat convocarea în primă ședință a consilierilor din mai multe consilii din țară. Astfel, a fost aprobată convocarea în prima ședință a consilierilor Consiliului municipal Chișinău la 15 noiembrie, ora 10.00.     Tot mâine, la ora 10.00 se întrunesc în prima lor ședință consilierii Consiliului raional Fălești; la ora...

Campanie de prevenire a incendiilor

    În fiecare an, în perioada rece, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI dă start "Campaniei de prevenire a incendiilor în sectorul locativ". Activitatea salvatorilor și pompierilor din cadrul Secției Situații Excepționale Rezina constă, în mare parte, în procesul de prevenire a incendiilor, în care angajații instituției vin cu recomandări în casele oamenilor. Specialiștii vizitează familii cu copii, persoane...

Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 18-22 noiembrie 2019, Rezina

    În legătură cu reconstrucția liniilor electrice (demontarea liniei vechi și montarea liniei noi), va fi întreruptă furnizarea energiei electrice:    18-22 noiembrie 2019 - satul Mateuți (parțial) - 09:00-17:00.     În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:     18 noiembrie 2019: satele...Ambasadorul Poloniei în vizită la Ignăței

    La 23 septembrie 2019, la Ignăței, într-o vizită de lucru, s-a aflat Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartlomiej Zdaniuk, însoțit de alți oficiali din RM. Cred că veți dori să cunoașteți de ce anume satul Ignăței a beneficiat de atenția demnitarului? Fiindcă acolo activează un atelier de croitorie, filială a SRL "Chivamax", cu adresa juridică în orașul Soroca, care a implementat deja două proiecte cu susținere financiară din partea Poloniei, prin intermediul Fondului "Vostoc".

    Societatea cu Răspundere Limitată "Chivamax" (director și fondator Tatiana Repeșcu) este o întreprindere, care se specializează în confecționarea articolelor de îmbrăcăminte (uniforme, în special pentru lucrătorii medicali), în componența căreia sunt trei filiale: în satele Volovița, Scorțeni și Ignăței. Filiala din Ignăței (șef - Elena Pistrui) la început a fost doar o secție de cusut, cu 16 locuri de muncă, iar, grație implementării proiectelor oferite de Fundația poloneză "Vostoc", a fost deschisă și o secție de croire. Astăzi, în cadrul filialei, muncesc 25 de angajați. Și tot cu susținere financiară din Polonia a fost procurat utilaj nou pentru secția de cusut.

    Astfel, înaltul oficial, Ambasadorul Poloniei în RM, Bartlomiej Zdaniuk, a vizitat filiala din Ignăței a SRL "Chivamax" pentru a constata faptul că mijloacele financiare, venite din Polonia, au fost valorificate conform destinației - înnoirea utilajului și îmbunătățirea condițiilor de muncă a angajaților.           

    Dar, până a vizita atelierul de croitorie, demnitarul, întâlnit cu pâine și sare, potrivit tradiției, a avut o întrevedere, în incinta primăriei Ignăței, cu reprezentanți ai Administrației Publice Locale, angajați ai primăriei, consilieri locali, reprezentanți ai filialei respective și alți ignățeneni. În cadrul întrunirii, dl Ambasador a vorbit concret despre intenția statului polonez de a acorda suport financiar anume întreprinderilor din localitățile rurale, pentru a susține dezvoltarea lor și îmbunătățirea condițiilor de viață a sătenilor.

    La atelierul de croitorie a luat cunoștință în detalii cu procesul și condițiile de muncă, a salutat lucrătorii și a apreciat produsul final.

Violeta PISTRUI

Acasă

În sus