Stimați lucrători din agricultură și industria prelucrătoare din raionul Rezina! Dragi colegi!

    Direcția Agricultură, Alimentație, Arhitectură și Cadastru este onorată să transmită calde felicitări și urări de bine tuturor truditorilor pământului, care și-au legat destinul de această muncă grea, dar nobilă și necesară întregii societăți, cu ocazia Zilei profesionale, sărbătorită în a patra săptămână a lunii noiembrie.     Dragi agricultori! În această zi de sfârșit de toamnă, când, ostenit, odihnește și pământul,...

Stimați lucrători din agricultură și industria prelucrătoare din raionul Rezina!

    Vă aducem sincere felicitări și urări de bine cu ocazia încheierii anului agricol și cu prilejul Zilei Lucrătorului din Agricultură și Industria prelucrătoare.     Dragi agricultori, sectorul agroindustrial a fost și rămâne una dintre ramurile dominante ale economiei naționale, care determină în mare măsură bunăstarea poporului. Am  parcurs împreună cu dumneavoastră încă un an agricol plin de frământări,...

Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 25-29 noiembrie 2019, Rezina

    În legătură cu reconstrucția liniilor electrice (demontarea liniei vechi și montarea liniei noi), va fi întreruptă furnizarea energiei electrice:    25-29 noiembrie 2019 - satul Mateuți (parțial) - 09:00-17:00.     În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:     25 noiembrie 2019: orașul...Comisia pentru Protecția Copilului din raionul Rezina, în ședință extraordinară

   La finele săptămânii trecute, pe o rețea de socializare a fost publicat un video, în care o mamă, cu vârsta de 27 de ani, își impunea copilul de doar 3 ani să se stranguleze. Gravul incident a avut loc sâmbătă, 07 septembrie 2019, în satul Peciște din raionul Rezina.

   Ceva mai târziu a fost alertată poliția, aceasta intervenind la timp. Potrivit Ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Rezina, femeia locuiește cu feciorul său timp de un an și jumătate la bunicul său cu vârsta de 83 de ani, fiind venită după divorț din raionul Anenii Noi.

   Irina Burdujan, ofițer de presă, a comunicat: "Pe parcursul zilei au avut în ospeție niște rude. Din spusele ei, au stat la masă, în timpul căreia a apărut un conflict spontan, între ea și cumnata sa, ca urmare la ce rudele au plecat la Rezina. După, femeia de 27 de ani fiind agitată, în urma emoțiilor negative, a săvârșit acțiunile pe care le-a filmat și le-a transmis unei mătușe, care se află peste hotarele țării, care ulterior le-a trimis la alte rude. Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pe violență în familie".

   Apoi, la prima oră a zilei de luni, 09 septembrie, Comisia pentru Protecția Copilului aflat în dificultate din raionul Rezina s-a întrunit într-o ședință extraordinară, unde au decis pașii următori pentru a asigura protecția și suportul necesar copilului.

   Astfel, Inspectoratul de Poliție Rezina a emis un ordin de restricție ca mama care și-ar fi obligat copilul să se sinucidă să nu se apropie de acesta timp de șapte zile, cel puțin, iar minorul va rămâne în grija mătușii, până la o decizie ulterioară a autorităților. Mama copilului urmează să fie consultată și de către medicii Spitalului de Psihiatrie de la Chișinău. Între timp, tatăl băiatului, care nu mai locuiește cu familia de aproape un an, a spus că va solicita custodia asupra minorului.

   Copilul a primit consultația psihologului. Potrivit raportului specialistului, băiatul nu ar fi traumat în urma acestui incident și asta pentru că nu a înțeles ce i s-ar fi putut întâmpla în acea seară.

   Între timp, mătușa băiatului spune că este pregătită să îngrijească de nepot.

   Potrivit șefului Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei, Boris Artin, mama copilului și-a recunoscut vina și regretă cele făcute. Mai mult, femeia a spus că nu a avut intenția să-și omoare copilul, ci doar să-l sperie pe tatăl acestuia.

   Președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, a menționat că săptămâna viitoare urmează să se ia o decizie finală referitor la persoana, în grija căreia va rămâne copilul, asta după ce mama va fi examinată referitor la starea sănătății mintale în condițiile Spitalului Clinic Republican Codru din Chișinău.

   Comisia a solicitat tatălui și mătușii să prezinte actele necesare pentru examinarea posibilității de a-l include în familiile acestora.

   Luni, 16 septembrie, urmează să se întrunească într-o nouă ședință Comisia pentru Protecția Copilului aflat în dificultate din raionul Rezina pentru a stabili care va fi următoarea formă de protecție a copilului.

   De mențioant că pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru violență în familie, iar femeia riscă până la trei ani de pușcărie.

Pentru conformitate: Iuliana POPA-CRUDU

 

 

 

 

Acasă

În sus