Dragi lucrători din domeniul silvicol din raionul Rezina!

   Cu prilejul frumoasei sărbători profesionale, marcată tradițional în a treia sâmbătă a lunii septembrie, adresez sincere și cordiale felicitări, însoțite de urări de bine și prosperitate, tuturor angajaților din ramura silvică, celor care asigură paza și protecția pădurii, realizează una dintre cele mai importante și benefice sarcini -  cea de a îngriji și ocroti pădurea, care este una dintre cele mai valoroase resurse ale acestui...

Deciziile 2/1-2/23 ale ședinței Consiliului raional Rezina din 16 august 2019

Deciziile 2/1-2/23 ale ședinței Consiliului raional Rezina din 16 august 2019 Vezi aici textul deciziilor 2/1-2/23 Vezi aici Raportul narativ privind executarea bugetului raional Rezina în tr. IV al anului 2018 Vezi aici Anexa la Decizia 2/21 din 16 august 2019 Vezi aici Anexa la decizia 2/22 din 16 august 2019 - Strategia de Tineret a raionului Rezina, 2019-2023

Examen exigent pentru artiști amatori din raion

        La 17 septembrie curent, în incinta Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov” s-a desfășurat atestarea colectivelor populare ale instituției și colectivelor folclorice din satele și comunele raionului „Țărăncuța” (Peciște), „Busuiocul” (Țareuca), „Trandafirii” (Trifești), „Pădureanca” (Țahnăuți), care au dorit să-și mențină calificativul de „Model”.  ...Școala Deschisă a Fotbalului Distractiv, anul acesta la Cinișeuți

   Evoluția sportului în raionul Rezina se datorează implicării administrației publice locale și președintelui Asociației raionale de Fotbal Rezina, actualul președinte de raion, Vasile Gobjilă. Dumnealui mereu a pus accentul pe sport în raion, iar rezultatul se adeverește prin numărul în creștere al copiilor și adulților, care dau prioritate, de la an la an, modului sănătos de viață.

   Un exemplu este și proiectul "Open Fun Football Schools" (Școala Deschisă a Fotbalului Distractiv), aflat la Rezina la cea de-a V-ea ediție și care se desfășoară în anul acesta pe stadionul din satul Cinișeuți, începând cu 09 septembrie până pe 13 septembrie curent. Proiectul este finanțat de către Federația Moldovenească de Fotbal, cu contribuția Consiliului raional Rezina.

   În cele 5 zile de sport și distracție sănătoasă din cadrul proiectului, cei 192 de elevi din satele Cinișeuți, Echimăuți, Cuizăuca, Pripiceni-Răzeși, Peciște și Pereni, ghidați de 12 antrenori și 2 lideri, vor fi încadrați în activități sportive: fotbal, hochei, volei, gimnastică, jocuri mobile și ștafeta. }n pauze, copilașii au posibilitatea să se relaxeze, să socializeze, să recite poezii și să interpreteze cântece, alături de semenii lor.

   Prezent la manifestarea de deschidere, președintele raionului Rezina, președintele Asociației raionale de Fotbal, Vasile Gobjilă, a salutat prezența copiilor pe teren, accentuând că este un proiect binevenit pentru raionul nostru, în care administrația publică locală își propune să contribuie ca elevii să își petreacă timpul liber util și sănătos, interesant și atractiv. A mulțumit tuturor partenerilor implicați în proiect și le-a dorit tuturor ca aceste 5 zile de proiect să le petreacă la maxim, acumulând experiențe noi.

   Primarul de Cinișeuți, Mariana Corcevoi, a spus că este o onoare să fie gazda evenimentului. A vorbit și despre faptul că orice proiect vine să diversifice genul de activitate, să facă viața mai frumoasă și mai interesantă.

   Directorul gimaziului Cinișeuți, Ala Cușnir, a menționat că în localitatea dumnealor are loc un proiect frumos atât pentru elevii din localitate, cât și pentru cei din satele vecine. I-a îndemnat să se distreze și să savureze din plin din aceste clipe extraordinare alături de colegi din alte instituții de învățământ.

   Manifestarea propriu-zisă a pornit cu înviorarea, apoi, foarte isteți și activi, copilașii s-au avântat în competițiile sportive, alături de antrenori.

   Programul special SSP (Sport-Școală-Poliție) își propune drept scop completarea și îmbunătățirea inițiativelor și a acțiunilor pentru copii și tineret, care se derulează separat de către poliție, sectorul școlar și cluburile sportive. Inițiativa Sport-Școală-Poliție promovează apropierea eforturilor comune la nivel local de prevenire a criminalității juvenile, fiind orientată spre resocializarea copiilor delicvenți prin implicarea acestora în activități cultural-sportive.

   Proiectul CCPA/OFFS este implementat în țara noastră de către organizația neguvernamentală CCPA din Danemarca și FMF din anul 2006, de asemenea fiind susținut de Guvernul Suediei. Principalele obiective sunt promovarea fotbalului în toate regiunile Moldovei și acordarea unei asistențe metodice și tehnice asociațiilor, cluburilor și scolilor de fotbal.

Iuliana POPA-CRUDU

 

       

Acasă

În sus