Veteranii razboiului din Afganistan au totalizat activitatea din 2019

         Deși, potrivit statutului, adunarea de dare de seamă și alegeri în Uniunea raională a Veteranilor războiului din Afganistan (UVRA) se desfășoară o dată la cinci ani, președintele Gheorghe Marchitan a făcut déjà o tradiție din a-i convoca pe membrii organizației anual, în luna decembrie, pentru a discuta și a reliefa problemele, dar și potențialele soluții pentru cele mai dificile aspecte. Astfel, pe 5 decembrie curent,...

Tinerii, interesați de voluntariat

    Recent, pe 07 decembrie curent, Consiliul raional al Tinerilor din Rezina, în parteneriat cu primăria Ignăței, au organizat și desfășurat, în incinta Căminului de cultură Ignăței, o Cafenea publică. Evenimentul s-a produs cu prezența voluntarilor de la Consiliul raional al Tinerilor din Rezina și elevi ai Liceului teoretic "Ioan Sârbu" din Ignăței, dar și elevi din satul vecin Meșeni.     Scopul Cafenelei publice a fost de a...

O casă protejată - o viață salvată

    Ținând cont de numărul de incendii din ultima perioadă, precum și în scopul minimalizării riscului de producere a cazurilor de incendii și intoxicații, soldate cu decesul persoanelor, începând cu luna noiembrie a anului curent, pe întreg teritoriul republicii se desfășoară Campania "O casă protejată - o viața salvată", care are drept scop prevenirea incendiilor și intoxicațiilor în sectorul locativ.     În...Mult stimați pedagogi și elevi din raionul Rezina!

    Un nou început de septembrie, o nouă epocă a cunoașterii coboară în instituțiile de învățământ preuniversitar ale raionului nostru - anul școlar 2019-2020. Fiecare epocă lasă o amprentă specifică, adânc reliefată în procesul instructiv-educativ, dirijat de cadrele didactice. Cu prilejul începutului unui nou an școlar se închină elogii pedagogilor, acestor trudnici pe cât de înflăcărați, pe atât de neobosiți, se rostesc felicitări și urări de reușite și pentru dascăli, și pentru discipoli. Pentru toți aceștia, prima zi de școală este cea mai vibrantă sărbătoare a anului. Copleșiți de emoții, și elevii, și pedagogii, trec pragurile sălilor de clasă și încep o viață nouă.

    Vă doresc, stimați pedagogi și elevi din toate localitățile raionului Rezina, un an de studii rodnic în succese. Iar elevilor, în special, le doresc să soarbă cât mai mult din frumoasa și bogata experiență a profesorilor, să tindă spre noi performanțe, iar acumulând cunoștințe, căci cartea învață să știi cine ești, să fii curajos, să ai suflet mare și chip luminos - să pătrundă în nepătruns și să cuprindă necuprinsul. Realizări frumoase tuturor!

Cu profund respect, Vasile GOBJILĂ, președintele raionului Rezina

Acasă

În sus