Atenție! Atelier de informare despre programele guvernamentale de finanțare nerambursabilă

     Consiliul raional Rezina, în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Incubatorul de Afaceri din Rezina organizează un atelier de informare despre programele guvernamentale de finanțare nerambursabilă.      Evenimentul va avea loc la data de 23 august 2019, ora 10.00 – 12.00, în sala de conferințe a Incubatorului de Afaceri din Rezina.     Sunt așteptați toți...

Dispoziție nr. 95_C din 15 august 2019

"Cu privire la anunțarea concursului pentru ocuparea funcției publice de execuție vacantă” Vezi aici textul dispoziției: 

Stimați lucrători din domeniul financiar din raionul Rezina!

    Tradițional, la 15 august se sărbătorește ziua lucrătorului din domeniul financiar, care a fost aprobată prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr. 216 din 12 iulie 1995. În acest an, ziua financiarului se află la cea de-a XXIV-a aniversare oficială. Cu acest prilej, vă adresez sincere felicitări tuturor celor care sunt implicați în dezvoltarea continuă a sistemului financiar. Suntem recunoscători, că împreună cu colegii dumneavoastră ați operat cu opțiuni...Tinerii își doresc îmbunătățirea calității vieții lor acasă

   La începutul săptămânii curente, pe 12 august, în incinta Casei Guvernului s-a desfășurat Forumul Național de Tineret, cu genericul "Tinerii transformă țara", organizat de către Consiliul Național al Tinerilor din Moldova.

   Evenimentul a avut drept scop integrarea priorităților tinerilor pe agenda guvernului și a avut loc în contextul celebrării Zilei Internaționale a Tineretului. La fel, a prezentat o platformă de dialog dintre guvern și organizațiile de tineret, centrele de tineret, tinerii neasociați și instituțiile responsabile de lucrul cu tinerii din țară. Din raionul Rezina, au participat șeful Serviciului de Tineret și Asistență Investițională, Iulia Popa, și șeful interimar al Secției Administrație Publică, Petru Druță.

   Participanții au discutat problemele curente, au propus recomandări cu privire la împuternicirea economică a tinerilor, educația de calitate, serviciile de sănătate pentru tineri și respectarea drepturilor acestora, abordate în cadrul celor patru ateliere de lucru, reieșind din prioritățile Strategiei Organizației Națiunilor Unite de Tineret 2030.

   Prim-ministrul Maia Sandu s-a alăturat evenimentului menționând, că: "Pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă tinerii și crearea unor oportunități de dezvoltare acasă, este nevoie de o conlucrare eficientă pe mai multe dimensiuni - educație, locuri de muncă, antreprenoriat și participare civică. Trebuie să îmbunătățim calitatea și relevanța educației. Știm că vă doriți flexibilizarea curriculumului, obiectiv pe care ni l-am propus, inclusiv prin pilotarea planului-cadru de alternativă în mai multe școli. Ne propunem, de asemenea, să transformăm învățământul profesional tehnic, așa încât el să devină util și atractiv pentru tineri, să pregătească specialiști necesari pe piața muncii, care, totodată, să poată obține venituri suficiente pentru un nivel de viață demn".

   Îmbunătățirea semnificativă a calității vieții tinerilor este un obiectiv de dezvoltare global, recunoscut prin Strategia de Tineret 2030, aprobată de către Organizația Națiunilor Unite. În Republica Moldova, tinerii reprezintă cca 1/3 din totalul populației. Astfel, este imperioasă realizarea drepturilor tinerilor pentru a asigura că fiecare tânăr este împuternicit să își atingă potențialul maxim, contribuind la progresul socio-economic.

   De menționat că, Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM) este forul de reprezentare al sectorului sociativ de tineret. Este o rețea de 63 de organizații-membre, cu peste 200 de proiecte implementate și 6000 de beneficiari anual. CNTM este unica organizație din Republica Moldova, care este membru al Forumului European de Tineret. CNTM promovează interesele organizațiilor membre, ale tinerilor aociați și neasociați, dezvoltă structurile aociative de tineret din Republica Moldova prin desfășurarea programelor, activităților instructive, informative, de lobby, consultanță și expertiză.

   Ziua Internațională a Tineretului este marcată anual, pe 12 august, începând din anul 2000. Ea reprezintă o ocazie de a susține eforturile tinerilor de atingere a Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, de promovare a păcii, a drepturilor și libertăților omului și a solidarității.

Pentru conformitate: Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus