Atenție! Atelier de informare despre programele guvernamentale de finanțare nerambursabilă

     Consiliul raional Rezina, în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Incubatorul de Afaceri din Rezina organizează un atelier de informare despre programele guvernamentale de finanțare nerambursabilă.      Evenimentul va avea loc la data de 23 august 2019, ora 10.00 – 12.00, în sala de conferințe a Incubatorului de Afaceri din Rezina.     Sunt așteptați toți...

Dispoziție nr. 95_C din 15 august 2019

"Cu privire la anunțarea concursului pentru ocuparea funcției publice de execuție vacantă” Vezi aici textul dispoziției: 

Stimați lucrători din domeniul financiar din raionul Rezina!

    Tradițional, la 15 august se sărbătorește ziua lucrătorului din domeniul financiar, care a fost aprobată prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr. 216 din 12 iulie 1995. În acest an, ziua financiarului se află la cea de-a XXIV-a aniversare oficială. Cu acest prilej, vă adresez sincere felicitări tuturor celor care sunt implicați în dezvoltarea continuă a sistemului financiar. Suntem recunoscători, că împreună cu colegii dumneavoastră ați operat cu opțiuni...Tineri rezineni, participanți la Ziua Internațională a Tinerilor

   Ziua Internațională a Tineretului (ZIT), eveniment dedicat exclusiv tinerilor, a adunat pe data de 10 august, în incinta Complexului Turistic "Costești", raionul Ialoveni, localitate ce deține titlul de Capitală a Tineretului în 2019, mii de tineri energici din întreaga țară, care se implică și nu sunt indiferenți față de tot ce se petrece în jurul lor.

   Și 15 tineri din raionul Rezina s-au alăturat evenimentului, având parte de un program cultural-artistic și educațional, cu multiple activități interactive, masterclass-uri, expoziții, concursuri, competiții sportive etc.

   De asemenea, peste 30 de ONG-uri și Centre de Tineret și-au făcut cunoscut programul de activitate, oportunitățile de voluntariat, dar și cele de dezvoltare personală.

   Evenimentul s-a desfășurat cu prezența ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, și secretarului de stat în domeniile de tineret și sport, Andrian Băluțel.

   În mesajul de felicitare, doamna ministru a menționat: "Ziua Internațională a Tineretului este un prilej frumos pentru a vă celebra pe voi - tinerii. Activismul, implicarea și munca voastră face acest festival minunat! Tototdată, acest eveniment este o ocazie în plus pentru Ministerul Educației, Culturii și Cercetării de a reitera că tinerii sunt o prioritate pentru noi."

   Organizatorii manifestării au pregătit oaspeților mai multe surprize, printre care un concert susținut de unii dintre cei mai talentați tineri artiști din țară, bucate gustoase, atelier de olărit, diverse distracții, inclusiv pentru părinți și copii. ZIT a culminat cu proiecția filmului "Au revoir la-haut", prezentat în cadrul Festivalului Internațional de Film "Cronograf".

   În urma participării, vicepreședintele Consiliului raional de Tineret Rezina, Anghelina Perlog, a împărtășit experiența plăcută, accentuând că a fost o posibilitate în plus de a se reîntâlni cu colegii din alte raioane, dar și de a face cunoștință cu alții noi. La fel, a accentuat că tinerii rezineni au participat activ la mai multe concursuri, în urma cărora au câștigat premii valoroase. Pe această cale a ținut să mulțumească organizatorilor pentru eveniment.

   Este de menționat că, evenimentul a fost organizat de către AO "Perspectiva", în parteneriat cu primăria satului Costești, raionul Ialoveni, în cadrul Programului Național "Costești - Capitala Tineretului 2019", implementat de Ministerul Educației Culturii și Cercetării.

   Ziua Internațională a Tineretului este marcată anual la 12 august, fiind concepută ca un eveniment al tinerilor, organizat și desfășurat cu implicarea tinerilor pentru orientare, dezvoltare, inegrare și promovarea de valori și atitudini sănătoase, având drept scop promovarea, motivarea și valorificarea potențialului creator al tinerilor și, totodată, sensibilizarea opiniei publice asupra problemelor acestora. Tematica ZIT, stabilită de ONU în acest an, este "Transforming education" și evidențiază necesitatea conjugării eforturilor în vederea asigurării unei educații de calitate și echitabilă pentru toți tinerii.

Iuliana POPA-CRUDU

 

Acasă

În sus