Dispoziție nr. 19-RU din 23 ianuarie 2020

„Cu privire la modificarea anexei Dispoziției nr. 10-RU din 10 ianuarie 2020 „Cu privire la anunțarea concursului pentru ocuparea funcției publice de execuție vacantă” Vezi aici textul dispoziției

O casă protejată – o viață salvată

         Ţinând cont de majorarea numărului de incendii în ultima perioadă, precum şi în scopul minimalizării riscului de producere a cazurilor de incendii şi intoxicaţii, soldate cu decesul persoanelor, începând cu luna noiembrie a anului trecut, pe tot teritoriul republicii se desfăşoară Campania în domeniul prevenirii incendiilor şi intoxicaţiilor în sectorul locativ.          În...

Anunț

         Pe data de 23 ianuarie curent, la ora 10.00, în Sala de conferințe a Palatului raional de Cultură  „Nicolae Lupov”, se va desfășura campania de informare despre subvenționarea în domeniul rural pentru anul 2020, organizată de Ministerul Agriculturii, Agenția de Intervenții și Plăți (AIPA), cu suportul Direcției Agricultură, Alimentație, Arhitecultură și Cadastru a Consiliului raional Rezina.  ...Dragi rezineni și oaspeți ai raionului, vă invităm la Festivalul Național al cântecului haiducesc "Trec anii haiducului"!

         Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Secția Cultură a Consiliului raional Rezina, primăria comunei Țareuca vă invită, duminică, 25 august 2019, la ora 10.00, la scena de vară din pădurea satului Țahnăuți, la Festivalul Național al cântecului haiducesc "Trec anii haiducului", ediția a IV-a.             

         Festivalul are drept obiective păstrarea memoriei vii a numelui Petru Jemnă, valorificarea și popularizarea repertoriului cu tematică haiducească, susținerea activității formațiilor folclorice de bărbați, atragerea și implicarea publicului în procesul de revitalizare a folclorului.

         În program vor evolua 11 formații folclorice de bărbați din țară, inclusiv 5 din raionul Rezina, care vor prezenta în scenă în fata publicului cântece de diferite genuri și specii ale folclorului modovenesc, printre  care se va regăsi obligatoriu un cântec de haiducie.

         Acompaniamentul muzical va fi susţinut pe viu de către muzicieni, lăutari, rapsozi, care vor utiliza instrumente muzicale tradiţionale şi vor promova portul popular tradiţional. Folosirea instrumentelor electronice sau a fonogramelor este strict interzisă. Programul prezentat nu va depăşi 15-20  min.

         Astfel, veți avea parte de multă muzică frumoasă, dar și de o expoziție-târg de lucrări de artizanat ale meșterilor populari din raion și republică.

 

Programul ediției a IV-a a Festivalului Național al cântecului haiducesc "Trec anii haiducului":

         - înregistrarea formațiilor folclorice – ora 10.00-10.30;

         - întâmpinare atradițională a participanților – 10.30- 11.00;

         - deschiderea oficială a evenimentului - 11.00-11.30;                                         

         - evoluarea formațiilor folclorice - 11.30-14.30.

         Participanții la Festival vor fi menționați cu premii bănești și diplome de participare, oferite de către Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial.

         Vă așteptăm pe toți cu drag!

Pentru conformitate, Aculina POPA

Acasă

În sus