Atenție! Atelier de informare despre programele guvernamentale de finanțare nerambursabilă

     Consiliul raional Rezina, în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Incubatorul de Afaceri din Rezina organizează un atelier de informare despre programele guvernamentale de finanțare nerambursabilă.      Evenimentul va avea loc la data de 23 august 2019, ora 10.00 – 12.00, în sala de conferințe a Incubatorului de Afaceri din Rezina.     Sunt așteptați toți...

Dispoziție nr. 95_C din 15 august 2019

"Cu privire la anunțarea concursului pentru ocuparea funcției publice de execuție vacantă” Vezi aici textul dispoziției: 

Stimați lucrători din domeniul financiar din raionul Rezina!

    Tradițional, la 15 august se sărbătorește ziua lucrătorului din domeniul financiar, care a fost aprobată prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr. 216 din 12 iulie 1995. În acest an, ziua financiarului se află la cea de-a XXIV-a aniversare oficială. Cu acest prilej, vă adresez sincere felicitări tuturor celor care sunt implicați în dezvoltarea continuă a sistemului financiar. Suntem recunoscători, că împreună cu colegii dumneavoastră ați operat cu opțiuni...Dragi rezineni și oaspeți ai raionului, vă invităm la Festivalul Național al cântecului haiducesc "Trec anii haiducului"!

         Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial, Secția Cultură a Consiliului raional Rezina, primăria comunei Țareuca vă invită, duminică, 25 august 2019, la ora 10.00, la scena de vară din pădurea satului Țahnăuți, la Festivalul Național al cântecului haiducesc "Trec anii haiducului", ediția a IV-a.             

         Festivalul are drept obiective păstrarea memoriei vii a numelui Petru Jemnă, valorificarea și popularizarea repertoriului cu tematică haiducească, susținerea activității formațiilor folclorice de bărbați, atragerea și implicarea publicului în procesul de revitalizare a folclorului.

         În program vor evolua 11 formații folclorice de bărbați din țară, inclusiv 5 din raionul Rezina, care vor prezenta în scenă în fata publicului cântece de diferite genuri și specii ale folclorului modovenesc, printre  care se va regăsi obligatoriu un cântec de haiducie.

         Acompaniamentul muzical va fi susţinut pe viu de către muzicieni, lăutari, rapsozi, care vor utiliza instrumente muzicale tradiţionale şi vor promova portul popular tradiţional. Folosirea instrumentelor electronice sau a fonogramelor este strict interzisă. Programul prezentat nu va depăşi 15-20  min.

         Astfel, veți avea parte de multă muzică frumoasă, dar și de o expoziție-târg de lucrări de artizanat ale meșterilor populari din raion și republică.

 

Programul ediției a IV-a a Festivalului Național al cântecului haiducesc "Trec anii haiducului":

         - înregistrarea formațiilor folclorice – ora 10.00-10.30;

         - întâmpinare atradițională a participanților – 10.30- 11.00;

         - deschiderea oficială a evenimentului - 11.00-11.30;                                         

         - evoluarea formațiilor folclorice - 11.30-14.30.

         Participanții la Festival vor fi menționați cu premii bănești și diplome de participare, oferite de către Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial.

         Vă așteptăm pe toți cu drag!

Pentru conformitate, Aculina POPA

Acasă

În sus