Dragi lucrători din domeniul silvicol din raionul Rezina!

   Cu prilejul frumoasei sărbători profesionale, marcată tradițional în a treia sâmbătă a lunii septembrie, adresez sincere și cordiale felicitări, însoțite de urări de bine și prosperitate, tuturor angajaților din ramura silvică, celor care asigură paza și protecția pădurii, realizează una dintre cele mai importante și benefice sarcini -  cea de a îngriji și ocroti pădurea, care este una dintre cele mai valoroase resurse ale acestui...

Deciziile 2/1-2/23 ale ședinței Consiliului raional Rezina din 16 august 2019

Deciziile 2/1-2/23 ale ședinței Consiliului raional Rezina din 16 august 2019 Vezi aici textul deciziilor 2/1-2/23 Vezi aici Raportul narativ privind executarea bugetului raional Rezina în tr. IV al anului 2018 Vezi aici Anexa la Decizia 2/21 din 16 august 2019 Vezi aici Anexa la decizia 2/22 din 16 august 2019 - Strategia de Tineret a raionului Rezina, 2019-2023

Examen exigent pentru artiști amatori din raion

        La 17 septembrie curent, în incinta Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov” s-a desfășurat atestarea colectivelor populare ale instituției și colectivelor folclorice din satele și comunele raionului „Țărăncuța” (Peciște), „Busuiocul” (Țareuca), „Trandafirii” (Trifești), „Pădureanca” (Țahnăuți), care au dorit să-și mențină calificativul de „Model”.  ...Ședință de bilanț la Inspectoratul de Poliție Rezina

         Pe 11 iulie curent, Inspectoratul de Poliție Rezina a desfășurat o ședință de bilanț, în cadrul căreia a fost dezbătută activitatea structurilor Inspectoratului în perioada primelor 6 luni ale anului 2019. La ședință, în calitate de invitat, a participat și președintele raionului, Vasile Gobjilă.

         Ședința a fost prezidată de către Alexandru Iurcu, șef-adjunct al IP Rezina, comisar principal. Pe parcurs, șefii de secții au prezentat rapoarte cu rezultatele înregistrate în activitatea de zi cu zi, problemele identificate în serviciu, dar și unele soluții pentru depășirea situațiilor complicate.

         Vasile Gobjilă, președintele raionului, i-a mulțumit efectivului pentru buna conlucrare dintre administrația publică locală și IP Rezina, dar și pentru devotamentul și efortul, depuse în menținerea ordinii publice în raion ca cetățenii să se simtă în siguranță.

         Poliția îşi propune să modifice stereotipurile ca fiind un organ represiv într-o instituție deschisă și cooperantă, cu activități în beneficiul și serviciul cetățenilor, rolul poliției în comunitate fiind esențial în asigurarea unui climat sigur pe toate componentele de activitate.
         La finele şedinţei, șeful-adjunct al IP Rezina, Alexandru Iurcu, a venit cu un mesaj de mulţumire către efectiv și conducerea raionului pentru colaborare eficientă, exprimându-și speranța că activitățile utile vor cunoaște continuitate pentru asigurarea unui mediu sigur cetățenilor din localitățile raionului Rezina.

         De menționat că, potrivit analizei infracționalității în raionul Rezina, nivelul acesteia în primele 6 luni ale anului curent denotă o diminuare cu 16,6% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018.

Acasă

În sus