Subiectul principal - libera circulație a medicilor, pacienților și elevilor din regiunea transnistreană în instituțiile din Rezina

        Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a efectuat, ieri, o vizită în Rezina, unde a discutat cu administrația publică locală, cu medicii locuitori din regiunea transnistreană, care au ales să fie cazați temporar în Rezina din cauza restricțiilor de circulație impuse de Tiraspol, dar și cu pedagogii de la Liceul Teoretic „Olimp”.         Reprezentanții spitalului raional Rezina au vorbit des...

Activitatea instituțiilor culturale din Republica Moldova în condițiile pandemiei COVID-19, în atenția deputaților

        Informația privind activitatea instituțiilor culturale din Republica Moldova în condițiile pandemiei COVID-19 a fost audiată, ieri, 05 august, la ședința Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media.         Secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol a anunțat că bibliotecile și muzeele activează în regim obișnuit de mai bine de două luni, cu respectarea normelor...

”Belarus–Moldova: noi etape de colaborare economică”

         Camera de Comerț şi Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a Republicii Belarus, invită operatorii economici să participe la întrevederea online a oamenilor de afaceri ”Belarus–Moldova: noi etape de colaborare economică”.          Evenimentul va avea loc pe platforma online ZOOM la data de 12 august 2020, cu începere de la ora...Ședință de bilanț la Inspectoratul de Poliție Rezina

         Pe 11 iulie curent, Inspectoratul de Poliție Rezina a desfășurat o ședință de bilanț, în cadrul căreia a fost dezbătută activitatea structurilor Inspectoratului în perioada primelor 6 luni ale anului 2019. La ședință, în calitate de invitat, a participat și președintele raionului, Vasile Gobjilă.

         Ședința a fost prezidată de către Alexandru Iurcu, șef-adjunct al IP Rezina, comisar principal. Pe parcurs, șefii de secții au prezentat rapoarte cu rezultatele înregistrate în activitatea de zi cu zi, problemele identificate în serviciu, dar și unele soluții pentru depășirea situațiilor complicate.

         Vasile Gobjilă, președintele raionului, i-a mulțumit efectivului pentru buna conlucrare dintre administrația publică locală și IP Rezina, dar și pentru devotamentul și efortul, depuse în menținerea ordinii publice în raion ca cetățenii să se simtă în siguranță.

         Poliția îşi propune să modifice stereotipurile ca fiind un organ represiv într-o instituție deschisă și cooperantă, cu activități în beneficiul și serviciul cetățenilor, rolul poliției în comunitate fiind esențial în asigurarea unui climat sigur pe toate componentele de activitate.
         La finele şedinţei, șeful-adjunct al IP Rezina, Alexandru Iurcu, a venit cu un mesaj de mulţumire către efectiv și conducerea raionului pentru colaborare eficientă, exprimându-și speranța că activitățile utile vor cunoaște continuitate pentru asigurarea unui mediu sigur cetățenilor din localitățile raionului Rezina.

         De menționat că, potrivit analizei infracționalității în raionul Rezina, nivelul acesteia în primele 6 luni ale anului curent denotă o diminuare cu 16,6% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018.

Acasă

În sus