Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 15-19.07.2019, Rezina

    În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:     15 iulie 2019: or. Rezina, str. Păcii, 75, 67, 65, Energeticienilor, satele Ciorna, Ignăței (parțial) - 09:00-17:00;     16 iulie 2019: or. Rezina, str. 1 Mai, 6/2, Voluntarilor, Centurii, satul Ignăței (parțial) - 08:00-17:00;     17 iulie 2019: or....

Ședință de bilanț la Inspectoratul de Poliție Rezina

         Pe 11 iulie curent, Inspectoratul de Poliție Rezina a desfășurat o ședință de bilanț, în cadrul căreia a fost dezbătută activitatea structurilor Inspectoratului în perioada primelor 6 luni ale anului 2019. La ședință, în calitate de invitat, a participat și președintele raionului, Vasile Gobjilă.          Ședința a fost prezidată de către Alexandru Iurcu, șef-adjunct al IP Rezina,...

Sărbătoare cu mare fast în satul Cuizăuca, în duminica de Sânziene

         La data de 07 iulie s-a desfășurat Festivalul raional al cântecului, jocului și portului popular cu genericul ,,Cânt și joc moldovenesc”, ediția a II-a, 2019, în cadrul sărbătorii Ziua Națională a Portului Popular. Evenimentul a fost organizat de către Secția Cultură a Consiliului raional Rezina în parteneriat cu primăria satului Cuizăuca.          Festivalul a început cu...Sărbătoare cu mare fast în satul Cuizăuca, în duminica de Sânziene

         La data de 07 iulie s-a desfășurat Festivalul raional al cântecului, jocului și portului popular cu genericul ,,Cânt și joc moldovenesc”, ediția a II-a, 2019, în cadrul sărbătorii Ziua Națională a Portului Popular. Evenimentul a fost organizat de către Secția Cultură a Consiliului raional Rezina în parteneriat cu primăria satului Cuizăuca.
         Festivalul a început cu muzică, dansuri și o paradă a portului popular. 
La eveniment au participat meșteri populari și ansambluri folclorice cu titlul ,,Model” din raion, dar și colective artistice de la PRC ,, Nicolae Lupov” din or. Rezina, aducând publicului în dar cântece și dansuri folclorice.
         Moderatorul evenimentului a salutat prezența tuturor oaspeților, colectivelor, primarilor și a adus mulțumiri și recunoștință celor care au contribuit la buna desfășurare și organizare a Festivalului - sponsorilor, partenerilor de la Uzina de Cablu Orhei SEBN - care au venit cu dulciuri și baloane pentru toți copilașii.
         Scopul festivalului a fost revitalizarea, conservarea şi valorificarea patrimoniului muzical-coregrafic moldovenesc, popularizarea valorilor spirituale şi culturale ale neamului, propagarea culturii tradiţionale moldoveneşti, reanimarea cântecelor și dansurilor folclorice, readucerea lor în circuitul cultural, promovarea formațiilor de cântec și dans folcloric și a portului popular moldovenesc, precum și educarea tinerei generații prin punerea în circulaţie a unor cântece valoroase din diferite zone ale raionului.
         Dna Angela Racu, șeful Secției Cultură Rezina, a dat start evenimentului print-un mesaj de salut către toți cei prezenți, după care le-a urat sărbătoare frumoasă și președintele raionului Rezina, dnul Vasile Gobjilă, nu a lipsit de la eveniment nici directorul Centrului Național de Păstrare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial dna Diana Dicusarî - partenerul care acordă de fiecare dată suportul necesar în toate activitățile organizate de către Secția Cultură Rezina. Cu un mesaj de salut a venit și primarul satului Cuizăuca - gazda evenimentului, și desigur nu a început activitatea fără binecuvântarea Protoiereului Ioan Cozonac din localitate.
         A debutat Festivalul cu un recital muzical adus de către Orchestra de muzică populară ,,Floricica” de la PRC ,, Nicolae Lupov”, condusă de dirijorul Igor Bucatari, după care toate colectivele participante și meșterii populari au fost apreciați la justa valoare, li s-au oferit diplome și premii bănești din partea organizatorilor.
         Aducem mulțumiri tuturor celor implicați în organizarea Festivalului, colectivelor artistice de amatori participante, meșterilor populari, oaspeților și publicului care ne-a bucurat cu prezența în speranța că ne vom mai da întâlnire la astfel de activități.

Angela LAUR, director artistic la Palatul raional de Cultură „Nicolae Lupov”

Acasă

În sus