Stimați lucrători din sfera protecției sociale a populației din raionul Rezina!

     A treia duminică din luna septembrie îmi oferă un prilej deosebit de a vă felicita cu ocazia sărbătorii profesionale. Instituirea acestei sărbători denotă importanța și măreția meseriei pe care o exercitați zi de zi în folosul comunității și față de persoanele care au nevoie de grijă și atenție deosebită.     Îmi exprim întreaga recunoștință pentru aportul la dezvoltarea serviciilor de asistență și protecție socială. Apreciez înal...

Comisia pentru Protecția Copilului din raionul Rezina, în ședință extraordinară

   La finele săptămânii trecute, pe o rețea de socializare a fost publicat un video, în care o mamă, cu vârsta de 27 de ani, își impunea copilul de doar 3 ani să se stranguleze. Gravul incident a avut loc sâmbătă, 07 septembrie 2019, în satul Peciște din raionul Rezina.    Ceva mai târziu a fost alertată poliția, aceasta intervenind la timp. Potrivit Ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Rezina, femeia...

"Dinamo" din Cuizăuca a câștigat Campionatul raionului la fotbal, ediția 2019

    Sfârșitul lunii august a adus cu sine și finala Campionatului raionului Rezina la fotbal, ediția a XVI-ea. Astfel, după ce, începând cu 05 mai curent, în fiecare zi de duminică, membrii echipelor și amatorii sportului-rege au savurat din plin feeria meciurilor disputate în localitățile raionului, ziua de 25 august a pus față-n față cei mai puternici participanți în actuala ediție a Campionatului. Atât finala mică, cât...Un grup de lucru va evalua starea tehnică și rezistența constructivă a clădirilor

        Recent, membrii Comisiei pentru Situaţii Excepţionale (CSE) a raionului Rezina au fost convocați într-o ședință, în cadrul căreia au examinat „Asigurarea securității cetățenilor în clădirile grădinițelor, școlilor, obiectelor de importanță socială, blocurilor de  locuit cu multe nivele și evitarea cazurilor de prăbușire a clădirilor”. Activitatea s-a produs în scopul executării indicației Prim-ministrului Republicii Moldova, Maia Sandu, privind asigurarea securității cetățenilor în spațiile aminitite, în special în localitățile afectate în urma ploilor abundente din ultima perioaadă de timp și întru evitarea aczurilor de prăbușire a clădirilor, similar celui produs la 19 iunie curent în or. Otaci, raionul Ocnița.  

         Urmare a audierii raportului șefului SSE Rezina, Ghenadie Moiseenco, și a dezbaterilor pe marginea aspectului din agendă, membrii CSE au decis:

         1.De creat un grup de lucru, care va organiza evaluarea stării tehnice și a rezistenței constructive a clădirilor grădinițelor, școlilor, obiectelor de importanță socială, precum și a blocurilor de locuit cu multe nivele, în următoarea componență     - Moiseenco Ghenadie, șeful SSE Rezina, președintele Comisiei;

         - Polihovici Artur, specialist principal, Agenția de Supraveghere Tehnică Centru, secretarul Comisiei;

         - Rusu Marcel, șeful Secției CGCD, membru al Comisiei;

         - Udrea Anisia, arhitectul-șef al orașului Rezina, membru al Comisiei;

         - Lazări Victor, maistru, ÎM „SCL” Rezina, membru al Comisiei;

         - Platon Vasile, șef al sectorului de Poliție IP Rezina, membru dl Comisiei.

         După caz în componența Comisiei se includ primarii și inginerii cadastrali din teritoriul unde își desfășoară activitatea Comisia.

          Președinții Comisiilor pentru Situații Excepționale (primarii localităților) vor organiza examinarea stării tehnice a clădirilor grădinițelor din teritoriul administra.

         Administrația Secției Cultură (A. Racu) va organiza examinarea stării tehnice a instituțiilor de menire culturală.

Responsabilii, în caz de depistare a defectelor tehnice, care pot conduce la prăbușire clădirilor, vor informa Comisia pentru o evaluare suplimentară.

         2. De atenționat gestionarii fondului locativ despre necesitatea examinării tehnice și rezistenței constructive a blocurilor de locuit cu multe nivele, în special a celor unde s-au efectuat lucrări de modificare și replanificare neautorizată a elementelor constructive portante.

         3. Despre rezultatele evaluării Grupul de lucru va informa Agenția pentru Supraveghere Tehnică  și Secția Situații Excepționale Rezina.

         4. Responsabil pentru implementarea și  verificarea executării prezentei Decizii se numește Șeful Secției Situații Excepționale Rezina, Gh. Moiseenco.

Pentru conformitate, Aculina POPA

Acasă

În sus