Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 15-19.07.2019, Rezina

    În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:     15 iulie 2019: or. Rezina, str. Păcii, 75, 67, 65, Energeticienilor, satele Ciorna, Ignăței (parțial) - 09:00-17:00;     16 iulie 2019: or. Rezina, str. 1 Mai, 6/2, Voluntarilor, Centurii, satul Ignăței (parțial) - 08:00-17:00;     17 iulie 2019: or....

Ședință de bilanț la Inspectoratul de Poliție Rezina

         Pe 11 iulie curent, Inspectoratul de Poliție Rezina a desfășurat o ședință de bilanț, în cadrul căreia a fost dezbătută activitatea structurilor Inspectoratului în perioada primelor 6 luni ale anului 2019. La ședință, în calitate de invitat, a participat și președintele raionului, Vasile Gobjilă.          Ședința a fost prezidată de către Alexandru Iurcu, șef-adjunct al IP Rezina,...

Sărbătoare cu mare fast în satul Cuizăuca, în duminica de Sânziene

         La data de 07 iulie s-a desfășurat Festivalul raional al cântecului, jocului și portului popular cu genericul ,,Cânt și joc moldovenesc”, ediția a II-a, 2019, în cadrul sărbătorii Ziua Națională a Portului Popular. Evenimentul a fost organizat de către Secția Cultură a Consiliului raional Rezina în parteneriat cu primăria satului Cuizăuca.          Festivalul a început cu...Un grup de lucru va evalua starea tehnică și rezistența constructivă a clădirilor

        Recent, membrii Comisiei pentru Situaţii Excepţionale (CSE) a raionului Rezina au fost convocați într-o ședință, în cadrul căreia au examinat „Asigurarea securității cetățenilor în clădirile grădinițelor, școlilor, obiectelor de importanță socială, blocurilor de  locuit cu multe nivele și evitarea cazurilor de prăbușire a clădirilor”. Activitatea s-a produs în scopul executării indicației Prim-ministrului Republicii Moldova, Maia Sandu, privind asigurarea securității cetățenilor în spațiile aminitite, în special în localitățile afectate în urma ploilor abundente din ultima perioaadă de timp și întru evitarea aczurilor de prăbușire a clădirilor, similar celui produs la 19 iunie curent în or. Otaci, raionul Ocnița.  

         Urmare a audierii raportului șefului SSE Rezina, Ghenadie Moiseenco, și a dezbaterilor pe marginea aspectului din agendă, membrii CSE au decis:

         1.De creat un grup de lucru, care va organiza evaluarea stării tehnice și a rezistenței constructive a clădirilor grădinițelor, școlilor, obiectelor de importanță socială, precum și a blocurilor de locuit cu multe nivele, în următoarea componență     - Moiseenco Ghenadie, șeful SSE Rezina, președintele Comisiei;

         - Polihovici Artur, specialist principal, Agenția de Supraveghere Tehnică Centru, secretarul Comisiei;

         - Rusu Marcel, șeful Secției CGCD, membru al Comisiei;

         - Udrea Anisia, arhitectul-șef al orașului Rezina, membru al Comisiei;

         - Lazări Victor, maistru, ÎM „SCL” Rezina, membru al Comisiei;

         - Platon Vasile, șef al sectorului de Poliție IP Rezina, membru dl Comisiei.

         După caz în componența Comisiei se includ primarii și inginerii cadastrali din teritoriul unde își desfășoară activitatea Comisia.

          Președinții Comisiilor pentru Situații Excepționale (primarii localităților) vor organiza examinarea stării tehnice a clădirilor grădinițelor din teritoriul administra.

         Administrația Secției Cultură (A. Racu) va organiza examinarea stării tehnice a instituțiilor de menire culturală.

Responsabilii, în caz de depistare a defectelor tehnice, care pot conduce la prăbușire clădirilor, vor informa Comisia pentru o evaluare suplimentară.

         2. De atenționat gestionarii fondului locativ despre necesitatea examinării tehnice și rezistenței constructive a blocurilor de locuit cu multe nivele, în special a celor unde s-au efectuat lucrări de modificare și replanificare neautorizată a elementelor constructive portante.

         3. Despre rezultatele evaluării Grupul de lucru va informa Agenția pentru Supraveghere Tehnică  și Secția Situații Excepționale Rezina.

         4. Responsabil pentru implementarea și  verificarea executării prezentei Decizii se numește Șeful Secției Situații Excepționale Rezina, Gh. Moiseenco.

Pentru conformitate, Aculina POPA

Acasă

În sus