Ziua Internaţională a Copilului în mediul online. Cum a fost marcată sărbătoarea la Rezina

        Dacă în anii precedenţi Ziua Internaţională a Copilului era marcată la Rezina cu mult fast, de această dată, din cauza pandemiei, de 1 iunie au fost organizate doar câteva evenimente, doar pe online. În unele familii, distracţiile au durat toată ziua, iar buna lor dispoziţie parcă a alungat norii gri de pe cer.    Nici în perioadă de pandemie, autorităţile nu uită de copii...

Deciziile cu privire la relaxarea restricțiilor ar putea fi reexaminate

        Autoritățile ar putea reexamina deciziile luate cu privire la relaxarea restricțiilor. Aceasta în condițiile în care populația nu respectă îndeajuns noile reguli. Constatarea a fost făcută de șeful ANSP, Nicolae Furtună, la emisiunea „Punctul pe Azi”, la TVR Moldova.          „Noi săptămâna aceasta o să discutăm și am putea reveni la impunerea restricțiilor. O...

Reguli de siguranță pentru elevi în vacanță

            Părinții sunt îndemnați să acorde o atenție deosebită copiilor pe durata vacanței de vară și să le idetifice ocupații utile.             Elevii sunt îndemnați să respecte regulile de circulație, să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, ci doar în locurile special amenajate, unde nu circulă mașini: parcuri, terenuri de sport, curți,...Un grup de lucru va evalua starea tehnică și rezistența constructivă a clădirilor

        Recent, membrii Comisiei pentru Situaţii Excepţionale (CSE) a raionului Rezina au fost convocați într-o ședință, în cadrul căreia au examinat „Asigurarea securității cetățenilor în clădirile grădinițelor, școlilor, obiectelor de importanță socială, blocurilor de  locuit cu multe nivele și evitarea cazurilor de prăbușire a clădirilor”. Activitatea s-a produs în scopul executării indicației Prim-ministrului Republicii Moldova, Maia Sandu, privind asigurarea securității cetățenilor în spațiile aminitite, în special în localitățile afectate în urma ploilor abundente din ultima perioaadă de timp și întru evitarea aczurilor de prăbușire a clădirilor, similar celui produs la 19 iunie curent în or. Otaci, raionul Ocnița.  

         Urmare a audierii raportului șefului SSE Rezina, Ghenadie Moiseenco, și a dezbaterilor pe marginea aspectului din agendă, membrii CSE au decis:

         1.De creat un grup de lucru, care va organiza evaluarea stării tehnice și a rezistenței constructive a clădirilor grădinițelor, școlilor, obiectelor de importanță socială, precum și a blocurilor de locuit cu multe nivele, în următoarea componență     - Moiseenco Ghenadie, șeful SSE Rezina, președintele Comisiei;

         - Polihovici Artur, specialist principal, Agenția de Supraveghere Tehnică Centru, secretarul Comisiei;

         - Rusu Marcel, șeful Secției CGCD, membru al Comisiei;

         - Udrea Anisia, arhitectul-șef al orașului Rezina, membru al Comisiei;

         - Lazări Victor, maistru, ÎM „SCL” Rezina, membru al Comisiei;

         - Platon Vasile, șef al sectorului de Poliție IP Rezina, membru dl Comisiei.

         După caz în componența Comisiei se includ primarii și inginerii cadastrali din teritoriul unde își desfășoară activitatea Comisia.

          Președinții Comisiilor pentru Situații Excepționale (primarii localităților) vor organiza examinarea stării tehnice a clădirilor grădinițelor din teritoriul administra.

         Administrația Secției Cultură (A. Racu) va organiza examinarea stării tehnice a instituțiilor de menire culturală.

Responsabilii, în caz de depistare a defectelor tehnice, care pot conduce la prăbușire clădirilor, vor informa Comisia pentru o evaluare suplimentară.

         2. De atenționat gestionarii fondului locativ despre necesitatea examinării tehnice și rezistenței constructive a blocurilor de locuit cu multe nivele, în special a celor unde s-au efectuat lucrări de modificare și replanificare neautorizată a elementelor constructive portante.

         3. Despre rezultatele evaluării Grupul de lucru va informa Agenția pentru Supraveghere Tehnică  și Secția Situații Excepționale Rezina.

         4. Responsabil pentru implementarea și  verificarea executării prezentei Decizii se numește Șeful Secției Situații Excepționale Rezina, Gh. Moiseenco.

Pentru conformitate, Aculina POPA

Acasă

În sus