Hotărârea nr. 03 a Comisiei raionale pentru Situații Excepționale din 23 martie 2020

         În temeiul Legii nr. 212/2004 privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război, Dispoziției nr. 1 din 18 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova și examinând  informația conducătorilor IMSP „Centrul de Sănătate Rezina”, IMSP „Spitalul Raional Rezina” și al Centrului de Sănătate Publică Orhei privind situația epidemiologică la infecția cu COVID-19, Comisia...

Hotărârea nr. 02 a Comisiei raionale pentru Situații Excepționale Rezina din 20 martie 2020

         În temeiul Legii nr. 212/2004 privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război, Dispoziției nr. 1 din 18 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova și examinând informația conducătorilor IMSP „Centrul de Sănătate Rezina”, IMSP „Spitalul Raional Rezina” și al Centrului de Sănătate Publică Orhei privind situația epidemiologică la infecția cu COVID-19, Comisia pentru...

Sedință operativă pe vreme de stare de urgență

         Chiar dacă țara se află în stare de urgență urmare a situației creată la infecția cu coronavirus de tip nou COVID-19, angajații structurilor Consiliului raional Rezina, ai Aparatului președintelui raionului se străduie să facă față sarcinilor, evident, cu respectarea măsurilor de siguranță, impuse de starea de fapt. Astfel, în timpul ședinței operative din dimineața zilei de luni, președintele raionului, Valeriu Ciorici,...Haideți, împreună, să-i dăruim viață lui Victor Marco!

  Este la vârsta, când trebuie să se bucure de adolescență, să savureze, să studieze, să descopere, să trăiască clipa frumoasei perioade a vieții, dar leucemia este cea care îl ține în patul de spital.

  În luna mai, după o traumă cu bicicleta, Victor Marco din Rezina, de numai 10 ani, în rezultatul investigațiilor medicale, a fost diagnosticat cu leucemie acută. Vestea tristă i-a schimbat brusc viața și visele. La momentul de față se află la Spitalul Oncologic din Chișinău, unde face chimioterapie și alte tratamente, de care organismul lui are nevoie pentru a lupta cu boala.

  Vestea i-a luat prin surprindere și pe părinții lui Victor. Acum, ei se află în pragul disperării, întrucât nu și-au închipuit vreodată că unicul lor copil ar putea să treacă printr-un asemenea necaz. Venitul familiei este unul modest, de aceea ei apelează la ajutorul celor, care, donând o sumă cât de mică, îl vor putea ajuta pe feciorul lor să-și reia viața obișnuită.

  Băiatul este puternic și gata să lupte pentru a învinge cumplita maladie. Să-l ajutăm în această intenție, întinzându-i mâna salvării prin contribuția fiecăruia dintre noi. Consiliul raional Rezina și președintele raionului, Vasile Gobjilă, au inițiat o campanie de colectare a fondurilor pentru Victor Marco. Astfel, în holul Consiliului raional (or. Rezina, str. 27 August, 1) a fost instalată o boxă caritabilă în scopul colectării de fonduri, la care puteți veni și fiecare dintre dumneavoastră pentru un act de caritate. Totodată, vă comunicăm că puteți dona mijloace financiare și prin transfer, datele bancare fiind următoarele:

  BC "VICTORIABANK" SA, filiala 7, Orhei.

  Codul băncii: VICBMD2X836.

  Beneficiar: MARCO SERGHEI VLADIMIR.

  Contul: MD04VI225911511181207207.

  Leucemia este o formă de cancer, care afectează celulele sângelui și ale măduvei osoase.

 

Acasă

În sus