Veteranii razboiului din Afganistan au totalizat activitatea din 2019

         Deși, potrivit statutului, adunarea de dare de seamă și alegeri în Uniunea raională a Veteranilor războiului din Afganistan (UVRA) se desfășoară o dată la cinci ani, președintele Gheorghe Marchitan a făcut déjà o tradiție din a-i convoca pe membrii organizației anual, în luna decembrie, pentru a discuta și a reliefa problemele, dar și potențialele soluții pentru cele mai dificile aspecte. Astfel, pe 5 decembrie curent,...

Tinerii, interesați de voluntariat

    Recent, pe 07 decembrie curent, Consiliul raional al Tinerilor din Rezina, în parteneriat cu primăria Ignăței, au organizat și desfășurat, în incinta Căminului de cultură Ignăței, o Cafenea publică. Evenimentul s-a produs cu prezența voluntarilor de la Consiliul raional al Tinerilor din Rezina și elevi ai Liceului teoretic "Ioan Sârbu" din Ignăței, dar și elevi din satul vecin Meșeni.     Scopul Cafenelei publice a fost de a...

O casă protejată - o viață salvată

    Ținând cont de numărul de incendii din ultima perioadă, precum și în scopul minimalizării riscului de producere a cazurilor de incendii și intoxicații, soldate cu decesul persoanelor, începând cu luna noiembrie a anului curent, pe întreg teritoriul republicii se desfășoară Campania "O casă protejată - o viața salvată", care are drept scop prevenirea incendiilor și intoxicațiilor în sectorul locativ.     În...Haideți, împreună, să-i dăruim viață lui Victor Marco!

  Este la vârsta, când trebuie să se bucure de adolescență, să savureze, să studieze, să descopere, să trăiască clipa frumoasei perioade a vieții, dar leucemia este cea care îl ține în patul de spital.

  În luna mai, după o traumă cu bicicleta, Victor Marco din Rezina, de numai 10 ani, în rezultatul investigațiilor medicale, a fost diagnosticat cu leucemie acută. Vestea tristă i-a schimbat brusc viața și visele. La momentul de față se află la Spitalul Oncologic din Chișinău, unde face chimioterapie și alte tratamente, de care organismul lui are nevoie pentru a lupta cu boala.

  Vestea i-a luat prin surprindere și pe părinții lui Victor. Acum, ei se află în pragul disperării, întrucât nu și-au închipuit vreodată că unicul lor copil ar putea să treacă printr-un asemenea necaz. Venitul familiei este unul modest, de aceea ei apelează la ajutorul celor, care, donând o sumă cât de mică, îl vor putea ajuta pe feciorul lor să-și reia viața obișnuită.

  Băiatul este puternic și gata să lupte pentru a învinge cumplita maladie. Să-l ajutăm în această intenție, întinzându-i mâna salvării prin contribuția fiecăruia dintre noi. Consiliul raional Rezina și președintele raionului, Vasile Gobjilă, au inițiat o campanie de colectare a fondurilor pentru Victor Marco. Astfel, în holul Consiliului raional (or. Rezina, str. 27 August, 1) a fost instalată o boxă caritabilă în scopul colectării de fonduri, la care puteți veni și fiecare dintre dumneavoastră pentru un act de caritate. Totodată, vă comunicăm că puteți dona mijloace financiare și prin transfer, datele bancare fiind următoarele:

  BC "VICTORIABANK" SA, filiala 7, Orhei.

  Codul băncii: VICBMD2X836.

  Beneficiar: MARCO SERGHEI VLADIMIR.

  Contul: MD04VI225911511181207207.

  Leucemia este o formă de cancer, care afectează celulele sângelui și ale măduvei osoase.

 

Acasă

În sus