Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 15-19.07.2019, Rezina

    În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:     15 iulie 2019: or. Rezina, str. Păcii, 75, 67, 65, Energeticienilor, satele Ciorna, Ignăței (parțial) - 09:00-17:00;     16 iulie 2019: or. Rezina, str. 1 Mai, 6/2, Voluntarilor, Centurii, satul Ignăței (parțial) - 08:00-17:00;     17 iulie 2019: or....

Ședință de bilanț la Inspectoratul de Poliție Rezina

         Pe 11 iulie curent, Inspectoratul de Poliție Rezina a desfășurat o ședință de bilanț, în cadrul căreia a fost dezbătută activitatea structurilor Inspectoratului în perioada primelor 6 luni ale anului 2019. La ședință, în calitate de invitat, a participat și președintele raionului, Vasile Gobjilă.          Ședința a fost prezidată de către Alexandru Iurcu, șef-adjunct al IP Rezina,...

Sărbătoare cu mare fast în satul Cuizăuca, în duminica de Sânziene

         La data de 07 iulie s-a desfășurat Festivalul raional al cântecului, jocului și portului popular cu genericul ,,Cânt și joc moldovenesc”, ediția a II-a, 2019, în cadrul sărbătorii Ziua Națională a Portului Popular. Evenimentul a fost organizat de către Secția Cultură a Consiliului raional Rezina în parteneriat cu primăria satului Cuizăuca.          Festivalul a început cu...Haideți, împreună, să-i dăruim viață lui Victor Marco!

  Este la vârsta, când trebuie să se bucure de adolescență, să savureze, să studieze, să descopere, să trăiască clipa frumoasei perioade a vieții, dar leucemia este cea care îl ține în patul de spital.

  În luna mai, după o traumă cu bicicleta, Victor Marco din Rezina, de numai 10 ani, în rezultatul investigațiilor medicale, a fost diagnosticat cu leucemie acută. Vestea tristă i-a schimbat brusc viața și visele. La momentul de față se află la Spitalul Oncologic din Chișinău, unde face chimioterapie și alte tratamente, de care organismul lui are nevoie pentru a lupta cu boala.

  Vestea i-a luat prin surprindere și pe părinții lui Victor. Acum, ei se află în pragul disperării, întrucât nu și-au închipuit vreodată că unicul lor copil ar putea să treacă printr-un asemenea necaz. Venitul familiei este unul modest, de aceea ei apelează la ajutorul celor, care, donând o sumă cât de mică, îl vor putea ajuta pe feciorul lor să-și reia viața obișnuită.

  Băiatul este puternic și gata să lupte pentru a învinge cumplita maladie. Să-l ajutăm în această intenție, întinzându-i mâna salvării prin contribuția fiecăruia dintre noi. Consiliul raional Rezina și președintele raionului, Vasile Gobjilă, au inițiat o campanie de colectare a fondurilor pentru Victor Marco. Astfel, în holul Consiliului raional (or. Rezina, str. 27 August, 1) a fost instalată o boxă caritabilă în scopul colectării de fonduri, la care puteți veni și fiecare dintre dumneavoastră pentru un act de caritate. Totodată, vă comunicăm că puteți dona mijloace financiare și prin transfer, datele bancare fiind următoarele:

  BC "VICTORIABANK" SA, filiala 7, Orhei.

  Codul băncii: VICBMD2X836.

  Beneficiar: MARCO SERGHEI VLADIMIR.

  Contul: MD04VI225911511181207207.

  Leucemia este o formă de cancer, care afectează celulele sângelui și ale măduvei osoase.

 

Acasă

În sus