Stimați lucrători din sfera protecției sociale a populației din raionul Rezina!

     A treia duminică din luna septembrie îmi oferă un prilej deosebit de a vă felicita cu ocazia sărbătorii profesionale. Instituirea acestei sărbători denotă importanța și măreția meseriei pe care o exercitați zi de zi în folosul comunității și față de persoanele care au nevoie de grijă și atenție deosebită.     Îmi exprim întreaga recunoștință pentru aportul la dezvoltarea serviciilor de asistență și protecție socială. Apreciez înal...

Comisia pentru Protecția Copilului din raionul Rezina, în ședință extraordinară

   La finele săptămânii trecute, pe o rețea de socializare a fost publicat un video, în care o mamă, cu vârsta de 27 de ani, își impunea copilul de doar 3 ani să se stranguleze. Gravul incident a avut loc sâmbătă, 07 septembrie 2019, în satul Peciște din raionul Rezina.    Ceva mai târziu a fost alertată poliția, aceasta intervenind la timp. Potrivit Ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Rezina, femeia...

"Dinamo" din Cuizăuca a câștigat Campionatul raionului la fotbal, ediția 2019

    Sfârșitul lunii august a adus cu sine și finala Campionatului raionului Rezina la fotbal, ediția a XVI-ea. Astfel, după ce, începând cu 05 mai curent, în fiecare zi de duminică, membrii echipelor și amatorii sportului-rege au savurat din plin feeria meciurilor disputate în localitățile raionului, ziua de 25 august a pus față-n față cei mai puternici participanți în actuala ediție a Campionatului. Atât finala mică, cât...Haideți, împreună, să-i dăruim viață lui Victor Marco!

  Este la vârsta, când trebuie să se bucure de adolescență, să savureze, să studieze, să descopere, să trăiască clipa frumoasei perioade a vieții, dar leucemia este cea care îl ține în patul de spital.

  În luna mai, după o traumă cu bicicleta, Victor Marco din Rezina, de numai 10 ani, în rezultatul investigațiilor medicale, a fost diagnosticat cu leucemie acută. Vestea tristă i-a schimbat brusc viața și visele. La momentul de față se află la Spitalul Oncologic din Chișinău, unde face chimioterapie și alte tratamente, de care organismul lui are nevoie pentru a lupta cu boala.

  Vestea i-a luat prin surprindere și pe părinții lui Victor. Acum, ei se află în pragul disperării, întrucât nu și-au închipuit vreodată că unicul lor copil ar putea să treacă printr-un asemenea necaz. Venitul familiei este unul modest, de aceea ei apelează la ajutorul celor, care, donând o sumă cât de mică, îl vor putea ajuta pe feciorul lor să-și reia viața obișnuită.

  Băiatul este puternic și gata să lupte pentru a învinge cumplita maladie. Să-l ajutăm în această intenție, întinzându-i mâna salvării prin contribuția fiecăruia dintre noi. Consiliul raional Rezina și președintele raionului, Vasile Gobjilă, au inițiat o campanie de colectare a fondurilor pentru Victor Marco. Astfel, în holul Consiliului raional (or. Rezina, str. 27 August, 1) a fost instalată o boxă caritabilă în scopul colectării de fonduri, la care puteți veni și fiecare dintre dumneavoastră pentru un act de caritate. Totodată, vă comunicăm că puteți dona mijloace financiare și prin transfer, datele bancare fiind următoarele:

  BC "VICTORIABANK" SA, filiala 7, Orhei.

  Codul băncii: VICBMD2X836.

  Beneficiar: MARCO SERGHEI VLADIMIR.

  Contul: MD04VI225911511181207207.

  Leucemia este o formă de cancer, care afectează celulele sângelui și ale măduvei osoase.

 

Acasă

În sus