Veteranii razboiului din Afganistan au totalizat activitatea din 2019

         Deși, potrivit statutului, adunarea de dare de seamă și alegeri în Uniunea raională a Veteranilor războiului din Afganistan (UVRA) se desfășoară o dată la cinci ani, președintele Gheorghe Marchitan a făcut déjà o tradiție din a-i convoca pe membrii organizației anual, în luna decembrie, pentru a discuta și a reliefa problemele, dar și potențialele soluții pentru cele mai dificile aspecte. Astfel, pe 5 decembrie curent,...

Tinerii, interesați de voluntariat

    Recent, pe 07 decembrie curent, Consiliul raional al Tinerilor din Rezina, în parteneriat cu primăria Ignăței, au organizat și desfășurat, în incinta Căminului de cultură Ignăței, o Cafenea publică. Evenimentul s-a produs cu prezența voluntarilor de la Consiliul raional al Tinerilor din Rezina și elevi ai Liceului teoretic "Ioan Sârbu" din Ignăței, dar și elevi din satul vecin Meșeni.     Scopul Cafenelei publice a fost de a...

O casă protejată - o viață salvată

    Ținând cont de numărul de incendii din ultima perioadă, precum și în scopul minimalizării riscului de producere a cazurilor de incendii și intoxicații, soldate cu decesul persoanelor, începând cu luna noiembrie a anului curent, pe întreg teritoriul republicii se desfășoară Campania "O casă protejată - o viața salvată", care are drept scop prevenirea incendiilor și intoxicațiilor în sectorul locativ.     În...Colegiul Consultativ, în ședință ordinară

  Miercuri, 26 iunie curent, în incinta sălii de ședințe a Consiliului raional Rezina, a avut loc ședin-ța ordinară a Colegiului Consultativ din cadrul raionului, cu prezența președintelui raionului Rezina, Vasile Gobjilă, și a conducătorilor serviciilor desconcentrate.

  Ședința a fost prezidată de către Victor Vlas, șef-adjunct al Oficiului teritorial Orhei al Cancelariei de Stat, care a propus spre examinare mai multe chestiuni ce țin de activitatea serviciilor în teritoriu.

  Din start, Victor Vlas a adus la cunoștință actele legislative și normative, aprobate și publicate în "Monitorul Oficial al Republicii Moldova" în luna iunie 2019. La fel, a vorbit și despre modificările care au fost publicate în "Monitorul Oficial" nr. 192 din 10.06.2019, la Regulamentul cu privire la modul de stabilire și plată a indemnizațiilor adresate familiilor cu copii, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1478/2002 ("Monitorul Oficial al Republicii Moldova", 2002, nr. 154-157, art. 1612).

  Apoi, fiecare conducător al serviciilor desconcentrate s-a referit la activitatea desfășurată pe parcursul unei luni de activitate.

  Președintele raionului Rezina a apreciat mult activitatea Consiliului Consultativ, dorindu-le conducătorilor să nu fie indiferenți, să se implice și să comunice acolo, unde există unele lacune, pentru a fi înlăturate pentru ca cetățenii să nu aibă de suferit.

  Șeful-adjunct al Oficiului teritorial Orhei al Cancelariei de Stat a anunțat că următoarea ședință a serviciilor publice desconcentrate va avea loc pe data de 31 iulie 2019, iar în calitate de raportori au fost desemnați Inspectoratul de Poliție Rezina, Centrul de Sănătate Publică și Agenția Teritorială de Asigurări în Medicină.

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus