Mult stimați judecători, procurori, avocați, notari și toți lucrătorii în domeniul Justiției din raionul Rezina!

    Vă transmit urări de bine și calde felicitări cu prilejul sărbătorii "Ziua profesională a lucrătorilor din Justiție". Cu certitudine meseria de jurist poate fi considerată una dintre cele mai prestigioase profesii, dar și una dintre cele mai complexe. Meseria, căreia vă dedicați zi de zi, presupune multă responsabilitate, etică profesională, demnitate, obiectivitate și interes sporit față de nevoile societății și problemele nedreptățite ale acesteia....

Sindicalistele din raionul Rezina, conștiente că veșnicia s-a născut la sat

   A devenit deja tradiție ca, în fiecare an, în preajma Zilei Mondiale a femeilor din mediul rural, liderii sindicali din raionul Rezina, ghidați de Vera Platon, reprezentantul CNSM în teritoriu, să-și conjuge eforturile în organizarea și desfășurarea unei mese rotunde cu prilejul acestei sărbători.    Anul curent nu a fost o excepție în acest sens și, pe 09 octombrie, mai bine de 60 de femei, membre ale organizațiilor sindicale din diferite do...

Fondatorul și păstrătorul muzeului din satul Mateuți

    Locurile, în care ne-am născut și am crescut, sunt locurile natale din leagănul existenței noastre, unde ne sunt părinții, frații, prietenii, colțul familial. Acolo, unde putem să comunicăm fără să ne oprim, acolo, unde există sentimentul plin de confort numit "acasă". Iar un om fără pasiuni și fără spirit de patriot este un om trist, este un om care nu a simțit ce înseamnă să fii mândru cu adevărat de o realizare proprie, care nu a simțit vreodată vibrația lucrur...Colegiul Consultativ, în ședință ordinară

  Miercuri, 26 iunie curent, în incinta sălii de ședințe a Consiliului raional Rezina, a avut loc ședin-ța ordinară a Colegiului Consultativ din cadrul raionului, cu prezența președintelui raionului Rezina, Vasile Gobjilă, și a conducătorilor serviciilor desconcentrate.

  Ședința a fost prezidată de către Victor Vlas, șef-adjunct al Oficiului teritorial Orhei al Cancelariei de Stat, care a propus spre examinare mai multe chestiuni ce țin de activitatea serviciilor în teritoriu.

  Din start, Victor Vlas a adus la cunoștință actele legislative și normative, aprobate și publicate în "Monitorul Oficial al Republicii Moldova" în luna iunie 2019. La fel, a vorbit și despre modificările care au fost publicate în "Monitorul Oficial" nr. 192 din 10.06.2019, la Regulamentul cu privire la modul de stabilire și plată a indemnizațiilor adresate familiilor cu copii, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1478/2002 ("Monitorul Oficial al Republicii Moldova", 2002, nr. 154-157, art. 1612).

  Apoi, fiecare conducător al serviciilor desconcentrate s-a referit la activitatea desfășurată pe parcursul unei luni de activitate.

  Președintele raionului Rezina a apreciat mult activitatea Consiliului Consultativ, dorindu-le conducătorilor să nu fie indiferenți, să se implice și să comunice acolo, unde există unele lacune, pentru a fi înlăturate pentru ca cetățenii să nu aibă de suferit.

  Șeful-adjunct al Oficiului teritorial Orhei al Cancelariei de Stat a anunțat că următoarea ședință a serviciilor publice desconcentrate va avea loc pe data de 31 iulie 2019, iar în calitate de raportori au fost desemnați Inspectoratul de Poliție Rezina, Centrul de Sănătate Publică și Agenția Teritorială de Asigurări în Medicină.

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus