Dragi lucrători din domeniul silvicol din raionul Rezina!

   Cu prilejul frumoasei sărbători profesionale, marcată tradițional în a treia sâmbătă a lunii septembrie, adresez sincere și cordiale felicitări, însoțite de urări de bine și prosperitate, tuturor angajaților din ramura silvică, celor care asigură paza și protecția pădurii, realizează una dintre cele mai importante și benefice sarcini -  cea de a îngriji și ocroti pădurea, care este una dintre cele mai valoroase resurse ale acestui...

Deciziile 2/1-2/23 ale ședinței Consiliului raional Rezina din 16 august 2019

Deciziile 2/1-2/23 ale ședinței Consiliului raional Rezina din 16 august 2019 Vezi aici textul deciziilor 2/1-2/23 Vezi aici Raportul narativ privind executarea bugetului raional Rezina în tr. IV al anului 2018 Vezi aici Anexa la Decizia 2/21 din 16 august 2019 Vezi aici Anexa la decizia 2/22 din 16 august 2019 - Strategia de Tineret a raionului Rezina, 2019-2023

Examen exigent pentru artiști amatori din raion

        La 17 septembrie curent, în incinta Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov” s-a desfășurat atestarea colectivelor populare ale instituției și colectivelor folclorice din satele și comunele raionului „Țărăncuța” (Peciște), „Busuiocul” (Țareuca), „Trandafirii” (Trifești), „Pădureanca” (Țahnăuți), care au dorit să-și mențină calificativul de „Model”.  ...De ziua copiilor, la Pripiceni-Răzeși s-a deschis un teren de joacă

   Pe 1 iunie, cunoaștem cu toții din copilărie că sărbătorim Ziua Internațională a Copiilor. Fie că ne sărbătorim copiii, nepoții, frații sau vecinii, nu trebuie să uităm de copilul din noi. Așadar, începutul vacanței a fost un bun prilej pentru a uita de toate grijile și pentru a ne aminti de cea mai frumoasă și unică perioadă - copilăria.                

   Cu acest prilej, locuitorii satului Pripiceni-Răzeși au avut parte de o sărbătoare inedită, cu bună dispoziție, activități artistice, sportive și culturale. Toate acestea au fost desfășurate în parcul comunei, acolo unde a avut loc festivitatea de deschidere a terenului de joacă pentru copii.

   Evenimentul a avut loc cu prezența deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, președintelui raionului Rezina, Vasile Gobjilă, specialistului în Secția Construcții, Gospodărie Comunală și Drumuri Rezina, Alexandru Negară, reprezentantului CNSM în raionul Rezina, consilierului local, Vera Platon, primarului comunei, Iacob Frunză.

   În mesajul de salut, deputatul Eleonora Graur a menționat că 1 iunie este sărbătoarea tuturor copiilor și a fiecăruia în parte, este un prilej de a îndrepta gândurile către toți copiii, către puritate și inocență. În acest sens, a adresat tuturor copiilor sincere felicitări, dorindu-le un viitor senin, plin de bucurii și evenimente plăcute, cu speranța că nu doar ziua de 1 iunie să fie sărbătoare. Le-a dorit ca zâmbetul și lumina din ochii lor să umple inimile celor din preajmă cu bucurie. A ținut să îi felicite și cu deschiderea terenului de joacă, accentuând că unde există înțelegere și unitate, acolo există rezultate frumoase.

   Președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, a adus un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Internaționale a Copiilor, îndemnând copiii să se bucure de cea mai frumoasă perioadă a vieții, plină de aventuri și momente de neuitat. Le-a dorit să se bucure de marea vacanță, să se odihnească și să acumuleze forțe noi pentru noul an de studii. Ce ține de terenul de joacă, care a fost proaspăt deschis, le-a dorit să se distreze la maxim, însă să nu uite de cei 7 ani de acasă și să îl păstreze.

   Primarul comunei Pripiceni-Răzeși, Iacob Frunză, le-a urat tuturor copiilor un sincer la mulți ani. A ținut să își felicite sătenii comunei cu lansarea acestui frumos teren de joacă, pentru ca copiii localității să își petreacă timpul frumos. A mulțumit tuturor celor implicați, care nu au rămas indiferenți și au pus umărul pentru o cauză deosebit de utilă pentru tânăra generație.

   Reprezentantul CNSM în raionul Rezina, consilierul local Vera Platon a menționat că se începe vacanța mare, dorindu-le tuturor să aibă parte de momente vesele, energizante, pline de peripeții emoționante, după care să revină entuziasmați în lumea cunoștințelor. Apoi, a împărțit câte o înghețată pentru toți copiii participanți la eveniment din partea sindicatelor.

    Cei peste 50 de copilași, însoțiți de părinții lor, au avut parte de o zi distractivă, cu multe concursuri și dulciuri, care cu siguranță se va păstra în memorie pentru mulți ani. Evenimentul a fost posibil grație bunei organizări, de către: primarul de Pripiceni-Răzeși, Iacob Frunză, secretarul consiliului local, Aculina Onilă, contabila primăriei, Irina Guzun, directorul Gimnaziului, Ludmila Negară, asistentul social, Oxana Gobjilă, șeful Oficiului poștal din localitate, Natalia Vioară, conducătorul artistic al Casei de Cultură, Eduard Gârlea, și oameni din localitate.

Iuliana POPA-CRUDU

 

Acasă

În sus