Atenție! Atelier de informare despre programele guvernamentale de finanțare nerambursabilă

     Consiliul raional Rezina, în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Incubatorul de Afaceri din Rezina organizează un atelier de informare despre programele guvernamentale de finanțare nerambursabilă.      Evenimentul va avea loc la data de 23 august 2019, ora 10.00 – 12.00, în sala de conferințe a Incubatorului de Afaceri din Rezina.     Sunt așteptați toți...

Dispoziție nr. 95_C din 15 august 2019

"Cu privire la anunțarea concursului pentru ocuparea funcției publice de execuție vacantă” Vezi aici textul dispoziției: 

Stimați lucrători din domeniul financiar din raionul Rezina!

    Tradițional, la 15 august se sărbătorește ziua lucrătorului din domeniul financiar, care a fost aprobată prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr. 216 din 12 iulie 1995. În acest an, ziua financiarului se află la cea de-a XXIV-a aniversare oficială. Cu acest prilej, vă adresez sincere felicitări tuturor celor care sunt implicați în dezvoltarea continuă a sistemului financiar. Suntem recunoscători, că împreună cu colegii dumneavoastră ați operat cu opțiuni...Copilărie, dulce feerie!

        Cea mai frumoasă perioadă din viața oricărui om, fără îndoială este copilăria. Copilăria este singurul moment al vieții, în care se trăiește totul la maximă intensitate, în care râzi și plângi în aceiași zi, în care te superi și ierți în câteva secunde, în care ești singur și totodată cu toată lumea. Copilăria este lumea mirifică în care tristețea este absentă. În acest tărâm al fanteziei, copiii știu doar să zâmbească, iar sufletele lor zboară precum fluturii suavi în lumina caldă a soarelui de primăvară. Inocența cu care copiii își trăiesc copilăria este asemenea gingășiei prin care florile gustă din splendoarea vieții.

        Astfel, în fiecare an, în prima zi de vară se celebrează Ziua Internațională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viața fiecărui om – copilăria, de a le oferi sprijin, de a-i aprecia, a-i iubi  și de a le promova bunăstarea copiilor din toată lumea.

        În acest context, sâmbătă, 01 iunie 2019, Direcția Învățământ, Tineret și Sport și Secția Cultură a Consiliului raional Rezina, au organizat un adevărat orășel al copilăriei în Piața Centrală a orașului.

        În dimineața zilei, cei mici însoțiți de părinți și bunici, au venit să se distreze, acolo unde îi așteptau multe surprize.

        Evenimentul s-a produs cu prezența președintelui raionului Rezina, Vasile Gobjilă, șefului Direcției Învățământ, Tineret și Sport, dar și oaspetelui de onoare, deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur.

        În deschiderea sărbătorii, șeful DÎTS Rezina, Lilia Lazari, a accentuat că e sărbătoarea tuturor copiilor. I-a asigurat că urmează o zi plină cu surprize pregătite special pentru ei, îndemnându-i să savureze din plin de aceste clipe și să se distreze la maxim. Părinților le-a spus să se simtă bine alături de odraslele lor, deoarece alături de ei, viața este mai frumoasă, mai colorată, mai veselă și plină de sens.

        Cu un mesaj de felicitare pentru toți copiii raionului, a venit deputatul în Parlamentul Repubublicii Moldova, Eleonora Graur: „ …Vă doresc tuturor o copilărie fericită, noroc și sănătate, iar bunul Dumnezeu să vă aibă mereu în paza Sa, în grija și dragostea părinților. Copiii sunt un dar și o binecuvântare de la Dumnezeu pentru familie și societate și trebuie să-i prețuim și să-i educăm. Frumoasa sărbătoare vine să ne reamintească de responsabilitatea maturilor pe care o avem față de copii, căci creșterea lor trebuie realizată cu multă iubire și grijă părintească. Copiii sunt bogăția și viitorul nostru, de aceea cu cât mai multă grijă, atenție și afecțiune investim în ei, cu atât mai fericiți vor fi și un viitor mai prosper vor avea. La mulți ani tuturor copiilor și tuturor părinților. Să vă bucurați de copiii voștri, iar copiii, la rândul lor, de părinți și de toată lumea care-i înconjoară. Copilărie fericită tuturor!”

        La rându-i, președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă a menționat că: ” 1 iunie – Ziua Internațională a Copilului, este ziua în care revenim cu toții la momente tandre și plăcute ale copilăriei inocente, alături de generația în creștere. Este ziua în care încercăm încă o dată să conștientizăm, că interesul pentru copil trebuie să fie unul prioritar și că, toți copiii au nevoie de sprijinul și atenția noastră zi de zi.”

        Evenimentul a găzuit multă lume frumoasă, într-o atmosefră feerică. Au luat parte la diverse jocuri distractive destinate copiilor, fiind premiați cu diplome, baloane și portocale.

        Astfel, pe lângă concertul oferit de către colectivele artistice de copii din raion, pentru protagoniștii zilei au fost puse la dispoziție spații pentru desen pe asflalt, face paiting, fiind distrați și cu un show nemaipomenit cu baloane de săpun și eroii preferați din desenele animate.

        De asemenea, organizatorii au pus la dispoziția tuturor un târg de dulciuri pentru toate gusturile și o expoziție a meșterilor populari.

        Spre finalul frumoasei sărbători din prima parte a zilei, animatorii au împărțit fiecărui copil câte o înghețată.

        În a doua parte a zilei, toți copilașii, părinții și bunicii au fost așteptați în incinta sălii mari a Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov” din Rezina, la concertul dedicate Zilei Internaționale a copilului, cu genericul „Copilărie, dulce feerie!”.

        Din start, mai multe mămici au urcat în scenă și au felicitat din partea tuturor părinților, dragii și frumoșii copilași, dorindu-le să aibă o copilărie frumoasă și armonioasă.

        Mai apoi, în scenă au urcat cei mai talentați copii ca: Anastasia Nastas, Patricia Rotari, Valentina Sorocolet, Olga Dragoman, Natalia Starosta-Burduja, Vitalie Vizir, Ilona Grosu, Virginia Pavliuc, Mihaela Stăvilă, Emilian Solovei, Iulia Silcenco, Gabriela Tincu, Anastasia Sașco, Emanuela Rotaru, Simion Corcevoi, Colectivul de dans contemporan „Miraj” (conducător, Tatiana Botezat), Formația de dans „Zolotoie Plamea” (conducător, Irina Stratulat), Formația de dans „Just Dance” (conducător, Carolina Pancenco-Leșan), Ansamblul de dansuri populare „Chindia”(conducător, Igor Șveț), Formația folclorică „Doruleț”,(conducător, Liliana Țurcanu).

        La finalul sărbătorii, toate colectivele au fost invitate în scenă pentru o fotografie comună, iar la ieșire, fiecare participant a primit câte o surpriză dulce.

        Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva, la Conferința Mondială  pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor, în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”, în Republica Moldova fiind sărbătorită în fiecare an la 1 iunie.

        La mulți ani tuturor copiilor!

 

Iuliana POPA-CRUDU

       

 

 

 

 

Acasă

În sus