În siguranță la scăldat

             În sezonul estival crește numărul entuziaștilor de a se scălda în râul Nistru, bazine sau în iazurile din teritoriul raionului Rezina, motiv pentru care angajații Inspectoratului de Poliție Rezina lansează câteva recomandări pentru a preveni situațiile de înec. Este important de știut, că scăldatul nu este permis în bazine acvatice necunoscute și la adâncime, unde ar putea fi gropi și...

Felicitare cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”!

Stimaţi  lucrători și veterani din domeniul medicinii și farmaceuticii din raionul Rezina!      Cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”, în numele Consiliului raional Rezina şi al meu personal, adresez  cele mai  sincere felicitări şi urări de bine tuturor medicilor, asistenților medicali, lucrătorilor farmaceutici și  personalului tehnic, precum şi veteranilor care au activat...

Muzica - valoroasă în viața omului

   Muzica însoțește omul pe tot parcursul vieții. O ramură a Culturii, în care poporul nostru s-a afirmat demult, este arta interpretării corale, care ne plasează alături de cele mai avansate popoare și culturi ale lumii.    Există în fiecare generație alese personalități, care se ridică din conformismul vieții cotidiene pentru a se face deschizători de drumuri pentru eternitate. Credem că în această pleiadă se încadrează, pe...A răsunat ultimul sunet de clopoțel pentru elevii rezineni

    Pentru unii ziua de 31 mai reprezintă sfârșit de liceu, pentru alții - început de vacanță. Astfel, ultimul sunet de clopoțel din anul de studii 2018-2019 a răsunat în toată țara. Însă la Liceul teoretic "Olimp" din Rezina, în cadrul careului solemn, în vizor au fost absolvenții claselor a XII-ea. Aceștia, copleșiți de emoții, în haine elegante, cu flori și baloane în mâini, și-au luat rămas bun de la profesori, colegi, pentru a se pregăti de examenele ce urmează. Cei mai fericiți, au fost cei mici, deoarece se bucură de sârșitul anului școlar și începutul aventurii de vară.

   Careul solemn, dedicat ultimului sunet, a pornit cu ritualul de onorare a simbolicii de Stat a Republicii Moldova. La arborarea drapelului au fost invitați elevi ai claselor a XII-ea, elevi ce au înregistrat merite deosebite și performanțe la învățătură: Victoria Didenco, clasa a XII-ea "A"; Angela Bezdâga, clasa a XII-ea "B"; Victoria Romanov, clasa a XII-ea "C"; Ecaterina Bogoțchi, clasa a XII-ea "D".

   Prezent la sărbătoare, Anatolie Popa, șef-adjunct al Secției Securitate Publică a Inspectoratului de Poliție Rezina, a precizat că este o zi importantă pentru toți elevii, doar că pentru unii este mai tristă, iar pentru alții, mai fericită. Astfel, din partea conducerii Poliției Naționale și a IP Rezina, a ținut să îi felicite pe elevi, profesori și părinți, atenționându-i că odată cu vacanța cea mare, apar și riscurile pentru tineri. Maturii au obligațiunea de a le crea condiții pentru a fi sănătoși și a avea un viitor cât mai fericit. De aceea, i-a rugat pe părinți să fie cu ochii pe ei pentru a se convinge că totul este în regulă.

   Directorul Liceului teoretic "Olimp" din Rezina, Veronica Gheorghiță, a menționat: " Anul de studii 2018-2019, ce își încheie cursul, va rămâne plin de realizări și succese. Profesionalismul, curajul și dăruirea de sine au fost armele, pe care le-au folosit profesorii și elevii întru obținerea rezultatelor valorice în educație. Ultimul sunet îmi oferă deosebitul prilej de a evidenția succesele obținute pe parcursul unui an școlar, dar și importanța structurării planurilor de viitor. Dragi copii, e clipa când cele mai mărețe vise ale voastre pot deveni realitate. Nu vă opriți să visați, vă îndemn să cultivați frumosul prin înțelepciunea din voi, să tindeți spre orizonturi încă neexplorate, doar așa veți ajunge să vedeți visele împlinite. Aveți înainte un întreg anotimp de distracții, de lecturi, dialoguri, întâlniri la ruguri de tabară, dar și călătorii captivante. Nu pierdeți nici o clipă din acest timp prețios. Astfel, la 1 septembrie, să reveniți în bănci, doldora de impresii, mai sănătoși, mai inteligenți, mai doritori de carte.

   Dragi absolvenți, ne dorim să deveniți adevărați patrioți ai neamului. Să păstrați sentimentul de mândrie pentru școala, de pedagogii care v-au ghidat pe parcursul anilor. Pentru aceasta, îmi exprim siguranța că toți vor demonstra la examenele de bacalaureat, abilități și capacități frumoase, iar notele obținute vor fi pe potrivă. Vreau să îmi exprim încrederea că veți merge și veți deveni cetățeni veritabili ai statului nostru.

   Dumneavoastră, stimați pedagogi, retrăiți pentru a câta oară clipa despărțirii de discipolii care v-au devenit scumpi și dragi pe parcursul anilor de școală, grație unicității și responsabilității profesionale de care dați dovadă. În esență, elevii au beneficiat de grija și atenția necesară pentru a păși cu încredere în lumea maturității. Cu respect îmi exprim recunoștința pentru munca asiduă, dăruirea și patriotismul de care ați dat dovadă de fiecare dată. Vă doresc să aveți parte de odihnă plăcută, alături de cei dragi.

   Dragi păriniți, vă mulțumim că ne sunteți alături și împreună ne bucurăm de realizările copiilor noștri. Indiferent unde vor merge fiii și fiicele dumneavoastră, casa părintească va ramâne începutul tuturor începuturilor și mereu se vor întoarce cu drag la leagănul copilăriei. Bucurați-vă de succesele copiilor și mândriți-vă, deoarece sunt cei mai buni", a felicitat toți elevii, profesorii și părinții Veronica Gheorghiță, directorul L/t "Olimp" din Rezina.

   Elevii liceului, pe parcursul anului de studii, au înregistrat mai multe rezultate frumoase în cadrul olimpiadelor școlare, raionale, republicane, au fost activi în cadrul activităților extrașcolare, au participat la concursuri, acțiuni de voluntariat. Și după cum este și tradiția, în cadrul solemnității, au fost desemnați cei mai activi și mai buni elevi. Astfel, absolventa cu cea mai mare medie este Victoria Romanov, clasa a XII-ea "C", cu media "9,95" și elevele din treapta gimnazială - Daniela Romanov și Anastasia Șumilă, ambele având media "9,82".

   A urmat menționarea, cu diplome de gradul II și III, mai multor elevi ai claselor XII-ea pentru rezultate bune și foarte bune, purtare exemplară și participare relevantă în activități curriculare pe parcursul anului de studiu.

   La fel, în premieră, în anul curent, au intrat în posesia Cupelor elevilor 4 elevi, care au depus multă străduință pe parcursul anilor. Aceștia sunt: Rodica Oprea, clasa a XII-ea "A", Ana Novocreșcenova, clasa a XII-ea "D", Alexandru Petrușco, clasa a XI-ea "B", și Cătălina Ursu, clasa a XI-ea "D". Cu acest frumos rezultat înregistrat, Compania "StarNet", le-a înmânat daruri pentru a stimula și alți elevi la performanțe și în anii următori.

   Diriginta clasei a XII-ea "A", Lidia Ursalovschi, le-a spus că în curând absolvenții își vor lua zborul, cu dorința ca zborul să fie unul frumos, ca fiecare să poarte o pasăre a tinereții lor, din care să culeagă frumosul și sfântul din tot ce este mai bun. I-a îndemnat ca fiecare să încerce să fie cel mai bun pământean, așa cum trebuie să fie un om, fiecare să știe să scrie cronicul și cântecul celor mai frumoase vârste pe care o să le trăiască pe parcursul anilor. Le-a spus că îi iubește și îi apreciază venind și cu un îndemn: "...în lumea ace-asta trebuie de iubit cu adevărat - iubiți, creați, fiți oameni și acestea vă vor ajuta să înfruntați multe greutăți". Le-a dorit succese mari la bacalaureat și le-a spus să rămână oameni pentru totdeauna, în orice împrejurări.

   Apoi, elevii claselor a I-ia au venit cu un mesaj pentru toți cei 65 de absolvenți ai promoției 2018-2019 și câte un clopoțel-cadou, petru a-și aminti de lăcașul sfânt din care au cules nectarul înțelepciunii. Elevii, cu florile recunoștinței, s-au îndreptat către cei care le-au vegheat pașii și au reușit să pună câte o cărămidă la temelia cunoștințelor lor.

   Spre finalul careului solemn, elevii ciclului primar, gimnazial și liceal s-au unit într-o horă a prieteniei. Ulterior, au fost invitați în sălile de clasă pentru a petrece ultima lecție de dirigenție, alături de dragii lor profesori.

   De menționat că careul solemn, dedicat ultimului sunet, a fost desfășurat în toate instituțiile de învățământ.

 Iuliana POPA-CRUDU

 

Acasă

În sus