În siguranță la scăldat

             În sezonul estival crește numărul entuziaștilor de a se scălda în râul Nistru, bazine sau în iazurile din teritoriul raionului Rezina, motiv pentru care angajații Inspectoratului de Poliție Rezina lansează câteva recomandări pentru a preveni situațiile de înec. Este important de știut, că scăldatul nu este permis în bazine acvatice necunoscute și la adâncime, unde ar putea fi gropi și...

Felicitare cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”!

Stimaţi  lucrători și veterani din domeniul medicinii și farmaceuticii din raionul Rezina!      Cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”, în numele Consiliului raional Rezina şi al meu personal, adresez  cele mai  sincere felicitări şi urări de bine tuturor medicilor, asistenților medicali, lucrătorilor farmaceutici și  personalului tehnic, precum şi veteranilor care au activat...

Muzica - valoroasă în viața omului

   Muzica însoțește omul pe tot parcursul vieții. O ramură a Culturii, în care poporul nostru s-a afirmat demult, este arta interpretării corale, care ne plasează alături de cele mai avansate popoare și culturi ale lumii.    Există în fiecare generație alese personalități, care se ridică din conformismul vieții cotidiene pentru a se face deschizători de drumuri pentru eternitate. Credem că în această pleiadă se încadrează, pe...Performanțe la Școala de Muzică din Rezina

       E perioada sfârșitului de an școlar, perioada totalizărilor și al marilor, cutezătoarelor vise pentru viața ce urmează. Se depărtează în timp un an de studii, cu bucuriile și realizările lui, iar în față e perioada marii vacanțe.

       Tradițional, și la Școala de Muzică pentru Copii din Rezina, în preajma sfârșitului fiecărui an școlar este organizat și desfășurat Concursul „Tânărul interpret”, în cadrul căruia elevii instituției aduc spre delectarea ochiului și auzului spectatorilor roada activității  lor pe parcursul anului școlar. Potrivit directorului școlii, Mihai Todei, în acest an concursul a fost desfășurat pe 22 mai, în calitate de participanți manifestându-se elevii de la 4 secții: Pian, Instrumente cu coarde, Instrumente aerofone și Instrumente populare.                      Activitatea a reliefat următoarele rezultate: locul I – Suzana Javgurean, Cristalina Meleșinschi, Olga Dragoman, Mihaela Stăvilă, Vitalie Vizitiu și Emil Solovei; locul II – Salomeia Grigoriță, Ana Grigoriță, Emanuela Rotaru, Gabriela Rusu, Dina Dabija și Simion Corcevoi; locul III – Valentina Sorocolet, Patricia Rotari, Iuliana Meleșinschi, Mihai Platon și David Borinschi.

       La doar câteva zile, pe 25-26 mai, reprezentanții Școlii de Muzică pentru Copii din Rezina au participat la Festivalul-concurs Internațional de muzică instrumentală pentru copii „DoReMi Fest”. Este vorba despre o activitate destinată tinerilor din învățământul muzical preuniversitar (secțiunea A - licee de muzică și secțiunea B - școli de artă), ce se organizează pe clase de studii (I-XII) și categorii de instrumente.

       La ediția din anul curent au participat circa 400 de copii, instituția rezineană concurând la două 2 secțiuni – Pian și Instrumente cu coarde. Efortul și tenacitatea cu care au muncit concurenții și pedagogii lor le-au adus rezultate foarte frumoase. Astfel, Cristalina Meleșinschi (profesor – Galina Loscutova), la Secțiunea Pian, a devenit deținătoarea locului I.

       Iar colega ei, Salomeia Grigoriță, a ocupat locul II la Secțiunea Instrumente cu coarde (profesor – Maria Ciolan).

       Succesul acestor două discipole ale Școlii de Muzică pentru Copii din Rezina a completat frumos palmaresul reușitelor instituției, spre bucuria pedagogilor, părinților, dar și spre motivarea altor colegi să tindă spre culmile reușitei și performanței. Felicitări fetelor, pedagogilor, părinților – la mai mult și la mai mare!

Aculina POPA

Acasă

În sus