Precizări referitoare la depunerea cererilor pentru reexaminarea pensiei începând cu 1 iulie 2020

        Ne adresăm către potenţialii beneficiari de această prestaţie socială, reiterând că ei pot depune solicitarea pe parcursul lunii iulie, pentru a primi pensia reexaminată din luna august, curent. De menţionat, că până la sfârşitul lunii curente mai sunt nouă zile pentru a depune dosarul pentru reexaminarea pensiei – 13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28, 29 iulie....

Incubatorul de Afaceri din Rezina lansează campania de selectare a noilor rezidenți

        Oferim:         - 4  spații – oficii/spațiu de producere disponibile pentru dezvoltarea afacerii dumneavoastră (55,96 m², 20,75 m², 16,2 m² și 13,14 m²);         - infrastructură dezvoltată, utilități, pază, internet, acces liber 24/24 ore, 7/7 zile;         - servicii de consultanță și instruiri în domeniul...

Dispoziție 94-RU din 06 iulie 2020, orașul Rezina

„Cu privire la anunțarea concursului pentru ocuparea funcției publice de execuție vacantă” Vezi aici textul dispozițieiPerformanțe la Școala de Muzică din Rezina

       E perioada sfârșitului de an școlar, perioada totalizărilor și al marilor, cutezătoarelor vise pentru viața ce urmează. Se depărtează în timp un an de studii, cu bucuriile și realizările lui, iar în față e perioada marii vacanțe.

       Tradițional, și la Școala de Muzică pentru Copii din Rezina, în preajma sfârșitului fiecărui an școlar este organizat și desfășurat Concursul „Tânărul interpret”, în cadrul căruia elevii instituției aduc spre delectarea ochiului și auzului spectatorilor roada activității  lor pe parcursul anului școlar. Potrivit directorului școlii, Mihai Todei, în acest an concursul a fost desfășurat pe 22 mai, în calitate de participanți manifestându-se elevii de la 4 secții: Pian, Instrumente cu coarde, Instrumente aerofone și Instrumente populare.                      Activitatea a reliefat următoarele rezultate: locul I – Suzana Javgurean, Cristalina Meleșinschi, Olga Dragoman, Mihaela Stăvilă, Vitalie Vizitiu și Emil Solovei; locul II – Salomeia Grigoriță, Ana Grigoriță, Emanuela Rotaru, Gabriela Rusu, Dina Dabija și Simion Corcevoi; locul III – Valentina Sorocolet, Patricia Rotari, Iuliana Meleșinschi, Mihai Platon și David Borinschi.

       La doar câteva zile, pe 25-26 mai, reprezentanții Școlii de Muzică pentru Copii din Rezina au participat la Festivalul-concurs Internațional de muzică instrumentală pentru copii „DoReMi Fest”. Este vorba despre o activitate destinată tinerilor din învățământul muzical preuniversitar (secțiunea A - licee de muzică și secțiunea B - școli de artă), ce se organizează pe clase de studii (I-XII) și categorii de instrumente.

       La ediția din anul curent au participat circa 400 de copii, instituția rezineană concurând la două 2 secțiuni – Pian și Instrumente cu coarde. Efortul și tenacitatea cu care au muncit concurenții și pedagogii lor le-au adus rezultate foarte frumoase. Astfel, Cristalina Meleșinschi (profesor – Galina Loscutova), la Secțiunea Pian, a devenit deținătoarea locului I.

       Iar colega ei, Salomeia Grigoriță, a ocupat locul II la Secțiunea Instrumente cu coarde (profesor – Maria Ciolan).

       Succesul acestor două discipole ale Școlii de Muzică pentru Copii din Rezina a completat frumos palmaresul reușitelor instituției, spre bucuria pedagogilor, părinților, dar și spre motivarea altor colegi să tindă spre culmile reușitei și performanței. Felicitări fetelor, pedagogilor, părinților – la mai mult și la mai mare!

Aculina POPA

Acasă

În sus