În siguranță la scăldat

             În sezonul estival crește numărul entuziaștilor de a se scălda în râul Nistru, bazine sau în iazurile din teritoriul raionului Rezina, motiv pentru care angajații Inspectoratului de Poliție Rezina lansează câteva recomandări pentru a preveni situațiile de înec. Este important de știut, că scăldatul nu este permis în bazine acvatice necunoscute și la adâncime, unde ar putea fi gropi și...

Felicitare cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”!

Stimaţi  lucrători și veterani din domeniul medicinii și farmaceuticii din raionul Rezina!      Cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”, în numele Consiliului raional Rezina şi al meu personal, adresez  cele mai  sincere felicitări şi urări de bine tuturor medicilor, asistenților medicali, lucrătorilor farmaceutici și  personalului tehnic, precum şi veteranilor care au activat...

Muzica - valoroasă în viața omului

   Muzica însoțește omul pe tot parcursul vieții. O ramură a Culturii, în care poporul nostru s-a afirmat demult, este arta interpretării corale, care ne plasează alături de cele mai avansate popoare și culturi ale lumii.    Există în fiecare generație alese personalități, care se ridică din conformismul vieții cotidiene pentru a se face deschizători de drumuri pentru eternitate. Credem că în această pleiadă se încadrează, pe...Sărbătoare fotbalistică la Peciște

   Pe parcurusl lunii mai, Federația Moldovenească de Fotbal, în parteneriat cu Special Olympics Moldova, au organizat în mai multe raioane ale țării, programul "Young Athletes an Families", destinat copiilor cu vârsta preșcolară. Scopul acestei acțiuni este promovarea fotbalului în regiunile țării.

   Cu suportul Asociației raionale de Fotbal și Consiliului raional Rezina, vineri, 24 mai curent, proiectul a ajuns în grădinița de copii din satul Peciște, unde copilașii de vârstă preșcolară au participat la mai multe activități distractive, sub privirile educatorilor și părinților.

   Potrivit directorului Special Olympics Moldova, Anatolie Cojocari, proiectul este destinat copiilor cu dizabilități pentru a se integra mai ușor în societate, dezvoltându-se armonios prin intermediul sportului. A adus sincere mulțumiri tuturor celor care au fost implicați în cadrul proiectului, accentuând că doar prin colaborare fructuoasă cu Federația Moldovenească de Fotbal, UNICEF Moldova și Consiliul raional Rezina au reușit să atingă scopurile propuse. Se bucură mult că de la an la an, proiectul se îmbunătățește, iar oamenii devin mai receptivi.

   Vasile Gobjilă, președintele raionului Rezina, președintele Asociației raionale de Fotbal, prezent la eveniment, a menționat că copiii sunt cei mai mulțumiți de eveniment, deoarece se joacă împreună și nu simt nici o diferență față de semenii lor. Le-a mulțumit organizatorilor și i-a îndemnat să mai vină cu astfel de proiecte interesante în raion.

   La rându-i, gazda evenimentului, directorul grădiniței de copii din Peciște, Lidia Tacu, a spus că evenimentul este unul care creează bună dispoziție, iar copiii se integrează și se distrează. Potrivit dumneaei, în competiție au fost încadrați aproximativ 50 de copii, alături de părinții lor. Sunt foarte recu-noscători pentru inventarul sportiv care le-a fost dăruit și le-a mulțumit tuturor pentru că au ales, ca satul Peciște să fie inclus în acest proiect.

   În total la acțiunile din cadrul programului "Young Athletes and Families" au particioat sunte de copii, părinți și educatori.

   Începând cu anul 1999, forul fotbalistic susține mișcarea "Special Olympics" Moldova, care are ca scop promovarea culturii fizice și a sportului în rândul copiilor cu dizabilități fizice și mentale.

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus