Dragi lucrători din domeniul silvicol din raionul Rezina!

   Cu prilejul frumoasei sărbători profesionale, marcată tradițional în a treia sâmbătă a lunii septembrie, adresez sincere și cordiale felicitări, însoțite de urări de bine și prosperitate, tuturor angajaților din ramura silvică, celor care asigură paza și protecția pădurii, realizează una dintre cele mai importante și benefice sarcini -  cea de a îngriji și ocroti pădurea, care este una dintre cele mai valoroase resurse ale acestui...

Deciziile 2/1-2/23 ale ședinței Consiliului raional Rezina din 16 august 2019

Deciziile 2/1-2/23 ale ședinței Consiliului raional Rezina din 16 august 2019 Vezi aici textul deciziilor 2/1-2/23 Vezi aici Raportul narativ privind executarea bugetului raional Rezina în tr. IV al anului 2018 Vezi aici Anexa la Decizia 2/21 din 16 august 2019 Vezi aici Anexa la decizia 2/22 din 16 august 2019 - Strategia de Tineret a raionului Rezina, 2019-2023

Examen exigent pentru artiști amatori din raion

        La 17 septembrie curent, în incinta Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov” s-a desfășurat atestarea colectivelor populare ale instituției și colectivelor folclorice din satele și comunele raionului „Țărăncuța” (Peciște), „Busuiocul” (Țareuca), „Trandafirii” (Trifești), „Pădureanca” (Țahnăuți), care au dorit să-și mențină calificativul de „Model”.  ...Sărbătoare fotbalistică la Peciște

   Pe parcurusl lunii mai, Federația Moldovenească de Fotbal, în parteneriat cu Special Olympics Moldova, au organizat în mai multe raioane ale țării, programul "Young Athletes an Families", destinat copiilor cu vârsta preșcolară. Scopul acestei acțiuni este promovarea fotbalului în regiunile țării.

   Cu suportul Asociației raionale de Fotbal și Consiliului raional Rezina, vineri, 24 mai curent, proiectul a ajuns în grădinița de copii din satul Peciște, unde copilașii de vârstă preșcolară au participat la mai multe activități distractive, sub privirile educatorilor și părinților.

   Potrivit directorului Special Olympics Moldova, Anatolie Cojocari, proiectul este destinat copiilor cu dizabilități pentru a se integra mai ușor în societate, dezvoltându-se armonios prin intermediul sportului. A adus sincere mulțumiri tuturor celor care au fost implicați în cadrul proiectului, accentuând că doar prin colaborare fructuoasă cu Federația Moldovenească de Fotbal, UNICEF Moldova și Consiliul raional Rezina au reușit să atingă scopurile propuse. Se bucură mult că de la an la an, proiectul se îmbunătățește, iar oamenii devin mai receptivi.

   Vasile Gobjilă, președintele raionului Rezina, președintele Asociației raionale de Fotbal, prezent la eveniment, a menționat că copiii sunt cei mai mulțumiți de eveniment, deoarece se joacă împreună și nu simt nici o diferență față de semenii lor. Le-a mulțumit organizatorilor și i-a îndemnat să mai vină cu astfel de proiecte interesante în raion.

   La rându-i, gazda evenimentului, directorul grădiniței de copii din Peciște, Lidia Tacu, a spus că evenimentul este unul care creează bună dispoziție, iar copiii se integrează și se distrează. Potrivit dumneaei, în competiție au fost încadrați aproximativ 50 de copii, alături de părinții lor. Sunt foarte recu-noscători pentru inventarul sportiv care le-a fost dăruit și le-a mulțumit tuturor pentru că au ales, ca satul Peciște să fie inclus în acest proiect.

   În total la acțiunile din cadrul programului "Young Athletes and Families" au particioat sunte de copii, părinți și educatori.

   Începând cu anul 1999, forul fotbalistic susține mișcarea "Special Olympics" Moldova, care are ca scop promovarea culturii fizice și a sportului în rândul copiilor cu dizabilități fizice și mentale.

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus