Sedință cu serviciile desconcentrate din teritoriu

         Pe 19 februarie curent, în Sala de ședințe a Consiliului raional Rezina a fost desfășurată o ședință lărgită a președintelui raionului și conducătorilor serviciilor desconcentrate din teritoriu.          În debut, președintele Valeriu Ciorici a salutat asistența și l-a prezentat pe șeful-adjunct al Oficiului teritorial Orhei al Cancelariei de Stat, responsabil de raionul Rezina, Ruslan Socol....

Statul oferă subvenții în avans pentru dezvoltarea localităților rurale

         Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a lansat ieri, 17 februarie 2020, apelul de depunere a dosarelor de solicitare a subvenției în avans pentru îmbunătățirea nivelului de trai și de muncă în mediul rural.          Astfel, în perioada 17 februarie-20 mai 2020, dosarele de solicitare a subvenției în avans pentru noile măsuri de dezvoltare...

Început de săptămână, marcat de pozitivism

        Vestea că micii fotbaliști rezineni au înregistrat o nouă victorie în competiția respectivă, zona Nord a țării, a menținut tonalitatea pozitivă a ședinței operative din dimineața zilei de luni. Asta după ce președintele raionului, Valeriu Ciorici, a apreciat prestația pe care angajații Secției Cultură, toate persoanele implicate au avut-o pe 14 februarie curent, când la Rezina s-au desfășurat manifestările consacrate aniversării a 31-a de la retrager...La Rezina a demarat Cursa Olimpică

   Vineri, 24 mai 2019, în fața clădirii Consiliului raional Rezina a demarat Cursa Olimpică, aflată la cea de-a X-ea ediție, cu deviza "Hai repede, mai sus, mai puternici."

   Potrivit dlui Vasile Popeli, Cursa Olimpică este dedicată lunarului sportului Mișcării Olimpice din Republica Moldova.

   În mesajul de salut, președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, a accentuat că asistă la un eveniment deosebit, iar într-un final se va vedea cine dintre participanți va fi cel mai puternic și mai iute de picior. Le-a urat tuturor succes.

   Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, a menționat că este nespus de bucuroasă că în raionul Rezina a devenit deja o frumoasă tradiție ca în lunarul Mișcării Olimpice să participăm pentru a avea o generație sănătoasă. A încurajat participanții, dorindu-le mult succes, zicându-le că doar în echipă putem atinge acele rezultate pe care ni le propunem.

   Apoi, participanții s-au aliniat la linia de start.

   Olimpismul este o filosofie a vieții, exaltând și combinând într-un ansamblu echilibrat calitățile corpului, voinței și spiritului. Asociind sportul culturii și educației, olimpismul se vrea creatorul unui stil de viață bazat pe bucuria aflată în efort, pe valoarea educativă a bunului exemplu și a respectului față de principiile etice fundamentale universale.

   Scopul Cursei Olimpice este de a pune sportul în slujba dezvoltării armonioase a omului, în vederea promovării unei societăți pașnice, preocupate de păstrarea demnității umane.

   Evenimentul a fost organizat și desfășurat de către Consiliul raional Rezina, Direcția Învățământ, Tineret și Sport, de Agenția Teritorială Olimpică și Sportivă Rezina.

   În cursă au participat elevi din Liceul teoretic "Alexandru cel Bun" și Liceul teoretic "Olimp", în număr de aproximativ 250 de tineri.

  La final, tinerii au fost cronometrați. Cei mai buni au fost următorii: categoria elevilor din clasa a V-ea-a VI-ea: locul I - Igor Lazari, LT "Olimp"; locul II - Nicolae Șova, LT "Alexandru cel Bun"; locul III - Muslim Curbanov, LT  "Olimp". Categoria elevilor din clasa a VII-ea-a VIII-a: locul I - Alexandru Frunze, LT "Alexandru cel Bun"; locul II - Pavel Cazac, LT "Olimp"; locul III - Ion Popa, LT "Alexandru cel Bun". Categoria elevilor din clasa a IX-a: locul I - Vadim Ceban, LT "Olimp"; locul II - Marius Leonte, LT "Alexandru cel Bun"; locul III - Maxim Morarenco, LT "Alexandru cel Bun". Categoria elevilor din clasa a X-ea-XI-ea: locul I - Alexandrin Josan, LT "Alexandru cel Bun"; locul II - Dan Duca, LT "Olimp"; locul III - Alexandru Muștuc, LT "Alexandru cel Bun". Toți acești elevi au fost premiați cu Diplome de participare din partea Comitetului Internațional Olimpic din Republica Moldova.

Iuliana POPA-CRUDU

 

Acasă

În sus