Dragi lucrători din domeniul silvicol din raionul Rezina!

   Cu prilejul frumoasei sărbători profesionale, marcată tradițional în a treia sâmbătă a lunii septembrie, adresez sincere și cordiale felicitări, însoțite de urări de bine și prosperitate, tuturor angajaților din ramura silvică, celor care asigură paza și protecția pădurii, realizează una dintre cele mai importante și benefice sarcini -  cea de a îngriji și ocroti pădurea, care este una dintre cele mai valoroase resurse ale acestui...

Deciziile 2/1-2/23 ale ședinței Consiliului raional Rezina din 16 august 2019

Deciziile 2/1-2/23 ale ședinței Consiliului raional Rezina din 16 august 2019 Vezi aici textul deciziilor 2/1-2/23 Vezi aici Raportul narativ privind executarea bugetului raional Rezina în tr. IV al anului 2018 Vezi aici Anexa la Decizia 2/21 din 16 august 2019 Vezi aici Anexa la decizia 2/22 din 16 august 2019 - Strategia de Tineret a raionului Rezina, 2019-2023

Examen exigent pentru artiști amatori din raion

        La 17 septembrie curent, în incinta Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov” s-a desfășurat atestarea colectivelor populare ale instituției și colectivelor folclorice din satele și comunele raionului „Țărăncuța” (Peciște), „Busuiocul” (Țareuca), „Trandafirii” (Trifești), „Pădureanca” (Țahnăuți), care au dorit să-și mențină calificativul de „Model”.  ...La Rezina a demarat Cursa Olimpică

   Vineri, 24 mai 2019, în fața clădirii Consiliului raional Rezina a demarat Cursa Olimpică, aflată la cea de-a X-ea ediție, cu deviza "Hai repede, mai sus, mai puternici."

   Potrivit dlui Vasile Popeli, Cursa Olimpică este dedicată lunarului sportului Mișcării Olimpice din Republica Moldova.

   În mesajul de salut, președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, a accentuat că asistă la un eveniment deosebit, iar într-un final se va vedea cine dintre participanți va fi cel mai puternic și mai iute de picior. Le-a urat tuturor succes.

   Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, a menționat că este nespus de bucuroasă că în raionul Rezina a devenit deja o frumoasă tradiție ca în lunarul Mișcării Olimpice să participăm pentru a avea o generație sănătoasă. A încurajat participanții, dorindu-le mult succes, zicându-le că doar în echipă putem atinge acele rezultate pe care ni le propunem.

   Apoi, participanții s-au aliniat la linia de start.

   Olimpismul este o filosofie a vieții, exaltând și combinând într-un ansamblu echilibrat calitățile corpului, voinței și spiritului. Asociind sportul culturii și educației, olimpismul se vrea creatorul unui stil de viață bazat pe bucuria aflată în efort, pe valoarea educativă a bunului exemplu și a respectului față de principiile etice fundamentale universale.

   Scopul Cursei Olimpice este de a pune sportul în slujba dezvoltării armonioase a omului, în vederea promovării unei societăți pașnice, preocupate de păstrarea demnității umane.

   Evenimentul a fost organizat și desfășurat de către Consiliul raional Rezina, Direcția Învățământ, Tineret și Sport, de Agenția Teritorială Olimpică și Sportivă Rezina.

   În cursă au participat elevi din Liceul teoretic "Alexandru cel Bun" și Liceul teoretic "Olimp", în număr de aproximativ 250 de tineri.

  La final, tinerii au fost cronometrați. Cei mai buni au fost următorii: categoria elevilor din clasa a V-ea-a VI-ea: locul I - Igor Lazari, LT "Olimp"; locul II - Nicolae Șova, LT "Alexandru cel Bun"; locul III - Muslim Curbanov, LT  "Olimp". Categoria elevilor din clasa a VII-ea-a VIII-a: locul I - Alexandru Frunze, LT "Alexandru cel Bun"; locul II - Pavel Cazac, LT "Olimp"; locul III - Ion Popa, LT "Alexandru cel Bun". Categoria elevilor din clasa a IX-a: locul I - Vadim Ceban, LT "Olimp"; locul II - Marius Leonte, LT "Alexandru cel Bun"; locul III - Maxim Morarenco, LT "Alexandru cel Bun". Categoria elevilor din clasa a X-ea-XI-ea: locul I - Alexandrin Josan, LT "Alexandru cel Bun"; locul II - Dan Duca, LT "Olimp"; locul III - Alexandru Muștuc, LT "Alexandru cel Bun". Toți acești elevi au fost premiați cu Diplome de participare din partea Comitetului Internațional Olimpic din Republica Moldova.

Iuliana POPA-CRUDU

 

Acasă

În sus