În siguranță la scăldat

             În sezonul estival crește numărul entuziaștilor de a se scălda în râul Nistru, bazine sau în iazurile din teritoriul raionului Rezina, motiv pentru care angajații Inspectoratului de Poliție Rezina lansează câteva recomandări pentru a preveni situațiile de înec. Este important de știut, că scăldatul nu este permis în bazine acvatice necunoscute și la adâncime, unde ar putea fi gropi și...

Felicitare cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”!

Stimaţi  lucrători și veterani din domeniul medicinii și farmaceuticii din raionul Rezina!      Cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”, în numele Consiliului raional Rezina şi al meu personal, adresez  cele mai  sincere felicitări şi urări de bine tuturor medicilor, asistenților medicali, lucrătorilor farmaceutici și  personalului tehnic, precum şi veteranilor care au activat...

Muzica - valoroasă în viața omului

   Muzica însoțește omul pe tot parcursul vieții. O ramură a Culturii, în care poporul nostru s-a afirmat demult, este arta interpretării corale, care ne plasează alături de cele mai avansate popoare și culturi ale lumii.    Există în fiecare generație alese personalități, care se ridică din conformismul vieții cotidiene pentru a se face deschizători de drumuri pentru eternitate. Credem că în această pleiadă se încadrează, pe...Alături de oameni și de doleanțele lor

   Așa după cum obișnuiesc, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, și președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, să fie alături de oamenii din zona noastră, luni, 20 mai 2019, s-au deplasat în satul Peciște din raionul Rezina. La primăria din sat, mai mulți locuitori îi așteptau pentru a le adresa acele întrebări, cu care se ciocnesc zi de zi, sau chiar să solicite unele consultații de ordin mai personal.

   Pentru că le pasă, dna Eleonora Graur și dnul Vasile Gobjilă au comunicat oamenilor despre acțiunile prioritare, care vin să susțină viața locuitorilor din teritoriu.

   La întâlnirile pe care le-au avut la grădiniță, gimnaziu, Centrul de sănătate din Peciște, deputatul Eleonora Graur s-a referit la proiectele de infrastructură, care urmea-ză să deruleze în scurt timp, a vorbit despre programele sociale, precum și alte chestiuni din activitatea autorităților locale.

   Reprezentanții au fost foarte receptivi la doleanțele și problemele locale. Astfel, au fost abordate următoarele întrebări: continuitatea Programului guvernamental "Drumuri bune pentru Moldova", gazificarea unei mahalale, asigurarea localității cu apă potabilă, lipsa cadrelor didactice în instituția de învățământ, criteriile de performanță să fie identice pentru toți pedagogii din țară, să fie revizuiți anii de pensionare, luând în calcul că speranța de viață a oamenilor este în descreștere, modificări în codul educației și debirocratizarea sistemului de învățământ etc.

   Toate întrebările au fost notate, acolo unde au avut un răspuns, l-au acordat, în alte cazuri au promis că vor reveni pe parcurs. Cel puțin au promis că vor contribui ca lucrurile bune să aibă și de acum în colo continuitate, găsind soluții pentru fiecare problemă.

   În cadrul discuțiilor în teritoriu, oamenii sunt cel mai mult deranjați de situația creată în țară după alegerile parlamentare, și anume incapacitatea unor deputați de a ajunge la un numitor comun și de a forma o majoritate parlamentară, fapt care creează instabilitate în țară.

   La final, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, și președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, i-au asigurat pe oameni că vor depune tot efortul pentru a continua proiectele începute și a lansa altele noi pentru ca viața lor să fie mai bună.

Iuliana POPA-CRUDU

 

 

Acasă

În sus