Stimați lucrători din sfera protecției sociale a populației din raionul Rezina!

     A treia duminică din luna septembrie îmi oferă un prilej deosebit de a vă felicita cu ocazia sărbătorii profesionale. Instituirea acestei sărbători denotă importanța și măreția meseriei pe care o exercitați zi de zi în folosul comunității și față de persoanele care au nevoie de grijă și atenție deosebită.     Îmi exprim întreaga recunoștință pentru aportul la dezvoltarea serviciilor de asistență și protecție socială. Apreciez înal...

Comisia pentru Protecția Copilului din raionul Rezina, în ședință extraordinară

   La finele săptămânii trecute, pe o rețea de socializare a fost publicat un video, în care o mamă, cu vârsta de 27 de ani, își impunea copilul de doar 3 ani să se stranguleze. Gravul incident a avut loc sâmbătă, 07 septembrie 2019, în satul Peciște din raionul Rezina.    Ceva mai târziu a fost alertată poliția, aceasta intervenind la timp. Potrivit Ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Rezina, femeia...

"Dinamo" din Cuizăuca a câștigat Campionatul raionului la fotbal, ediția 2019

    Sfârșitul lunii august a adus cu sine și finala Campionatului raionului Rezina la fotbal, ediția a XVI-ea. Astfel, după ce, începând cu 05 mai curent, în fiecare zi de duminică, membrii echipelor și amatorii sportului-rege au savurat din plin feeria meciurilor disputate în localitățile raionului, ziua de 25 august a pus față-n față cei mai puternici participanți în actuala ediție a Campionatului. Atât finala mică, cât...Alături de oameni și de doleanțele lor

   Așa după cum obișnuiesc, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, și președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, să fie alături de oamenii din zona noastră, luni, 20 mai 2019, s-au deplasat în satul Peciște din raionul Rezina. La primăria din sat, mai mulți locuitori îi așteptau pentru a le adresa acele întrebări, cu care se ciocnesc zi de zi, sau chiar să solicite unele consultații de ordin mai personal.

   Pentru că le pasă, dna Eleonora Graur și dnul Vasile Gobjilă au comunicat oamenilor despre acțiunile prioritare, care vin să susțină viața locuitorilor din teritoriu.

   La întâlnirile pe care le-au avut la grădiniță, gimnaziu, Centrul de sănătate din Peciște, deputatul Eleonora Graur s-a referit la proiectele de infrastructură, care urmea-ză să deruleze în scurt timp, a vorbit despre programele sociale, precum și alte chestiuni din activitatea autorităților locale.

   Reprezentanții au fost foarte receptivi la doleanțele și problemele locale. Astfel, au fost abordate următoarele întrebări: continuitatea Programului guvernamental "Drumuri bune pentru Moldova", gazificarea unei mahalale, asigurarea localității cu apă potabilă, lipsa cadrelor didactice în instituția de învățământ, criteriile de performanță să fie identice pentru toți pedagogii din țară, să fie revizuiți anii de pensionare, luând în calcul că speranța de viață a oamenilor este în descreștere, modificări în codul educației și debirocratizarea sistemului de învățământ etc.

   Toate întrebările au fost notate, acolo unde au avut un răspuns, l-au acordat, în alte cazuri au promis că vor reveni pe parcurs. Cel puțin au promis că vor contribui ca lucrurile bune să aibă și de acum în colo continuitate, găsind soluții pentru fiecare problemă.

   În cadrul discuțiilor în teritoriu, oamenii sunt cel mai mult deranjați de situația creată în țară după alegerile parlamentare, și anume incapacitatea unor deputați de a ajunge la un numitor comun și de a forma o majoritate parlamentară, fapt care creează instabilitate în țară.

   La final, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, și președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, i-au asigurat pe oameni că vor depune tot efortul pentru a continua proiectele începute și a lansa altele noi pentru ca viața lor să fie mai bună.

Iuliana POPA-CRUDU

 

 

Acasă

În sus