Avalanșă de succes

   În conformitate cu Programul activităților extrașcolare în învățământul general, în vederea realizării Planului de activitate al Ministerului Educației Culturii și Cercetării al Republicii Moldova (MECC) pentru anul 2019, în orașul Chișinău, pe 10-11 mai 2019, s-a desfășurat etapa finală a Turnamentului republican în domeniul Drepturilor omului/copilului.    La etapa republicană, raionul Rezina a fost reprezentat...

Spectacolul "Liberă", jucat pe scena Palatului raional de Cultură

   Mai mulți rezineni pasionați de teatru au avut ocazia să vizioneze, recent, în incinta Palatului raional de Cultură "Nicolae Lupov" din Rezina, un spectacol-document "Liberă", în regia lui Ianoș Petrașcu.    Un spectacol, care abordează problema violenței asupra femeilor și repercursiunile ei asupra generației viitoare. Un spectacol despre șabloane, despre legi scrise și nescrise. Un spectacol despre putere și voință, despre... vise. Este...

Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 20-24.05.2019, Rezina

   În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:    20 mai 2019: orașul Rezina, str. 27 August, 46 - 10:00-15:00; satele Peciște, Ciorna, Țareuca (parțial) - 09:00-17:00;    21 mai 2019: orașul Rezina, str. 27 August, 46 - 10:00-15:00; orașul Rezina, str. Lomonosov, S. Lazo - 13:00-17:00; satele Meșeni, Ciorna, Țareuca (parțial) -...Doleanțele oamenilor - în atenția autorităților

   În ziua de luni, 13 mai curent, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, și președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, au întreprins o vizită de lucru în comuna Pripiceni-Răzeși.

   Audiența cetățenilor a început în incinta primăriei, unde oamenii așteptau să împărtășească problemele cu care se confruntă, în speranța de a găsi soluții.

   Apoi, au urmat discuții cu funcționarii publici, medici, profesori, educatori, asistenți sociali din localitate, care au fost informați despre actuala situație din țară. La fel, a fost ascultat fiecare în parte, deoarece deputatul Eleonora Graur și președintele raionului Vasile Gobjilă susțin că, având o comunicare deschisă și sinceră, se pot găsi cele mai eficiente soluții și oportunități pentru a depăși orice provocare.

   Oamenii din localitate au vorbit despre lucrurile bune și faptele frumoase de la ei din comună, inclusiv și în instituțiile unde activează.

   Dar, pe lângă stabilitate în țară, își mai doresc o cantină socială, aprovizionarea localității cu apă, dezvoltarea infrastructurii, majorarea prețului la laptele colectat și alte proiecte sociale pentru ca lucrurile bune să continue întru binele cetățenilor.

       Pripicenenii au apreciat mult vizita oficialilor, iar dna Graur și dnul Gobjilă au menționat că vor continua să fie alături de oameni săptămânal, exact cum au fost de fiecare dată pentru a face multe lucruri bune pentru cetățenii localităților.

Iuliana POPA-CRUDU

 

Acasă

În sus