Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 15-19.07.2019, Rezina

    În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:     15 iulie 2019: or. Rezina, str. Păcii, 75, 67, 65, Energeticienilor, satele Ciorna, Ignăței (parțial) - 09:00-17:00;     16 iulie 2019: or. Rezina, str. 1 Mai, 6/2, Voluntarilor, Centurii, satul Ignăței (parțial) - 08:00-17:00;     17 iulie 2019: or....

Ședință de bilanț la Inspectoratul de Poliție Rezina

         Pe 11 iulie curent, Inspectoratul de Poliție Rezina a desfășurat o ședință de bilanț, în cadrul căreia a fost dezbătută activitatea structurilor Inspectoratului în perioada primelor 6 luni ale anului 2019. La ședință, în calitate de invitat, a participat și președintele raionului, Vasile Gobjilă.          Ședința a fost prezidată de către Alexandru Iurcu, șef-adjunct al IP Rezina,...

Sărbătoare cu mare fast în satul Cuizăuca, în duminica de Sânziene

         La data de 07 iulie s-a desfășurat Festivalul raional al cântecului, jocului și portului popular cu genericul ,,Cânt și joc moldovenesc”, ediția a II-a, 2019, în cadrul sărbătorii Ziua Națională a Portului Popular. Evenimentul a fost organizat de către Secția Cultură a Consiliului raional Rezina în parteneriat cu primăria satului Cuizăuca.          Festivalul a început cu...Show pe patru roți la Rezina

   Timp de două zile, pe 11 și 12 mai, rezinenii, oaspeții raionului și toți cei pasionați de mașini și de curse 4x4 au participat la cea de-a II-a ediție a Campionatului Național de Off Road, desfășurat în preajma satului Țareuca din raionul Rezina.

   Evenimentul a fost posibil grație implicării și susținerii deputatului în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, Consiliului raional Rezina, în persoana președintelui raionului, Vasile Gobjilă, Consiliului raional Șoldănești, președinte - Nicolae Dorogan, Inspectoratului de Poliție Rezina și Inspectoratului de Poliție Șoldănești, șef - Igor Botea, Clubului sportiv "Terra Valahia", președinte - Valeriu Vieru și multor altor, care au depus maxim efort ca evenimentul să fie organizat la cel mai înalt nivel.

   După cum au promis organizatorii, cei prezenți au avut posibilitatea să urmărească imagini spectaculoase de pe traseul plin de dificultăți pentru echipaje, dar și multe activități interesante pentru spectatori. Zis și făcut. Zgomote de motoare, adrenalină, culoare și multe emoții frumoase au absorbit iubitorii de senzații tari din partea piloților curajoși, care au trecut un traseu improvizat de 1,3 kilometri, plin de gropi, nămol, urcușuri și curbe dificile. Misiunea a fost complicată pentru cei cu mașini mai puțini dotate și o adevărată aventură pentru cei care investesc mii de euro în vehicule.

   Întru menținerea securității și ordinii publice a Campionatului Național de Off Road, ediția 2019, au fost implicați la maxim polițiștii din efectivul Rezina și Șoldănești.

   În același timp, cei peste 10000 de vizitatori s-au bucurat și de alte surprize, pregătite special pentru ei: show aviatic; muzică de calitate în aer liber din partea interpreților Anatolie Mârzenco, Patric Hanganu și Angela Laur; grătare, tobogane pentru copii și meșteri populari, care și-au scos lucrurile prețioase pentru vizitatori.

   Prezentă la eveniment, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova a menționat că: "Cu recunoștință și respect aduc sincere mulțumiri celor care au fost prezenți la acest Campionat. Raionul Rezina nu a mai avut un asemenea eveniment de amploare. Mă închin în fața implicării, bunăvoinței, a dovezilor de apreciere din partea acelor, care au ales să organizeze și să coordoneze evenimentul, dar și celor care au ales să fie alături în aceste două zile, renunțând poate la alte preocupări personale". Dna Graur, în semn de apreciere a decernat mai multe diplome partenerilor, pentru popularizarea și promovarea sportului auto în rândul populației și implicare plenară în desfășurarea etapei a II-a a Campionatului Național de Off Road în teritoriul raionului Rezina.

   Președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, a spus că au fost două zile pline de emoții tari, iar fiecare participant în parte a demonstrat un show extraordinar. Pe această cale a mulțumit tuturor celor care au muncit ca evenimentul să aibă loc, inclusiv colegilor din Consiliul raional Rezina.

   Potrivit șefului IP Rezina și IP Șoldănești, Igor Botea, a afirmat că evenimentul este unul non-precedent pentru raionul Rezina, unde au fost mobilizați 180 de polițiști, care au avut menirea să mențină ordinea publică și securitatea la trafic. Apoi, a încercat să evidențieze aportul fiecărui agent economic, coleg, angajat al serviciilor desconcentrate și al Consiliului raional, care au contribuit la organizarea evenimentului, mulțumindu-le pentru răbdarea de care au dat dovadă și dăruirea cu care s-au implicat în activitățile de pregătire.

   Președintele Clubului Sportiv "Terra Valahia", Valeriu Vieru, la rându-i, le-a mulțumit organizatorilor din partea personală, dar și din partea clubului pe care îl conduce de organizarea Campionatului la cel mai înalt nivel, rămânând plăcut surprinși.

   La Campionatului Național de Off Road, ediția a II-a, au participat 50 de echipaje din Moldova, România și Ucraina. Piloții și copiloții, participanți la cursă, au fost premiați cu trofee și multe alte premii, în dependență de locul ocupat.

Iuliana POPA-CRUDU

 

Acasă

În sus