Stimați lucrători din sfera protecției sociale a populației din raionul Rezina!

     A treia duminică din luna septembrie îmi oferă un prilej deosebit de a vă felicita cu ocazia sărbătorii profesionale. Instituirea acestei sărbători denotă importanța și măreția meseriei pe care o exercitați zi de zi în folosul comunității și față de persoanele care au nevoie de grijă și atenție deosebită.     Îmi exprim întreaga recunoștință pentru aportul la dezvoltarea serviciilor de asistență și protecție socială. Apreciez înal...

Comisia pentru Protecția Copilului din raionul Rezina, în ședință extraordinară

   La finele săptămânii trecute, pe o rețea de socializare a fost publicat un video, în care o mamă, cu vârsta de 27 de ani, își impunea copilul de doar 3 ani să se stranguleze. Gravul incident a avut loc sâmbătă, 07 septembrie 2019, în satul Peciște din raionul Rezina.    Ceva mai târziu a fost alertată poliția, aceasta intervenind la timp. Potrivit Ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Rezina, femeia...

"Dinamo" din Cuizăuca a câștigat Campionatul raionului la fotbal, ediția 2019

    Sfârșitul lunii august a adus cu sine și finala Campionatului raionului Rezina la fotbal, ediția a XVI-ea. Astfel, după ce, începând cu 05 mai curent, în fiecare zi de duminică, membrii echipelor și amatorii sportului-rege au savurat din plin feeria meciurilor disputate în localitățile raionului, ziua de 25 august a pus față-n față cei mai puternici participanți în actuala ediție a Campionatului. Atât finala mică, cât...Valorificarea și promovarea obiceiurilor și tradițiilor pascale

        Casa de Creație pentru Copii, sub egida Direcției Învățământ, Tineret și Sport Rezina (DÎTS), a desfășurat Festivalul raional „Obiceiuri și tradiții pascale”, ediția 2019, care a găzduit și o expoziție specifică Sărbătorii Sfinte. Evenimentul a avut loc în incinta Sălii mici a Palatului de Cultură „Nicolae Lupov” din Rezina, în preajma Sărbătorilor pascale, cu participarea a 8 colective din instituțiile de învățământ din raion.

        Organizatorii au avut drept obiective următoarele: descoperirea, valorificarea, renașterea, propagarea, păstrarea și promovarea tradițiilor și obiceiurilor pascale; familiarizarea copiilor cu un gen de muzică mai puțin cunoscut – muzica religioasă și folclorul religios; promovarea tinerelor talente; promovarea creativității elevilor și stimularea atitudinii valorice pentru tradițiile și obiceiurile pascale.

        Din juriu au făcut parte: președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, șeful DÎTS, Lilia Lazari, șeful Casei de Creație pentru Copii, Angela Chirtoacă, și invitatul special, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur.

        Șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport Rezina, Lilia Lazari, a salutat prezența oaspeților dragi – profesori, părinți, colegi și copii, dorindu-le tuturor o sărbătoare cât mai frumoasă.

        Cu un mesaj de felicitare, deputatul Eleonora Graur le-a dorit tuturor ca lumina sărbătorilor pascale să le încălzească sufletele, să le lumineze mințile, să le deschidă cugetele spre dragoste, credință și iertare. I-a îndemnat să fie mai buni, să se bucure din plin de frumusețea lucrurilor ce-i înconjoară și să dăruiască iubire semenilor.

        La rându-i, președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, a menționat, că odată cu elevii, care au urcat în scena palatului, a retrăit emoțiile copilăriei sale. La fel, a mai spus că tradițiile și obiceiurile noastre sunt mai deosebite față de celelalte popoare și că trebuie să fie păstrate de la o generație la alta.

        Atmosfera Festivalului raional „Obiceiuri și tradiții pascale”, ediția 2019 a fost întregită de colectivele artistice de la: Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” din Rezina, conducător - Ion Scutelnic; Gimnaziul Saharna Nouă, conducător - Veaceslav Chiosa; Gimnaziul Sârcova, conducător - Ana Bogdan; Gimnaziul Păpăuți, conducător - Nicolae Burlacu; Gimnaziul Țareuca, conducător - Nicolae Burlacu; Casa de Creație pentru Copii, filiala Mateuți, conducător - Elena Platon; Casa de Creație pentru Copii, filiala Cuizăuca, conducător - Ana Odobescu, și Casa de Creație pentru copii Rezina, conducător - Cristina Bognaci, care au interpretat cântece pascale.

        Juriul a apreciat toți participanții după artistism, ținută și cultură scenică, nivelul estetic, nivelul măiestriei interpretative, respectarea timpului și portul, iar drept răsplată le-a oferit diplome de participare și câte un mieluț de ciocolată.

Iuliana POPA-CRUDU

 

 

Acasă

În sus