În siguranță la scăldat

             În sezonul estival crește numărul entuziaștilor de a se scălda în râul Nistru, bazine sau în iazurile din teritoriul raionului Rezina, motiv pentru care angajații Inspectoratului de Poliție Rezina lansează câteva recomandări pentru a preveni situațiile de înec. Este important de știut, că scăldatul nu este permis în bazine acvatice necunoscute și la adâncime, unde ar putea fi gropi și...

Felicitare cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”!

Stimaţi  lucrători și veterani din domeniul medicinii și farmaceuticii din raionul Rezina!      Cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”, în numele Consiliului raional Rezina şi al meu personal, adresez  cele mai  sincere felicitări şi urări de bine tuturor medicilor, asistenților medicali, lucrătorilor farmaceutici și  personalului tehnic, precum şi veteranilor care au activat...

Muzica - valoroasă în viața omului

   Muzica însoțește omul pe tot parcursul vieții. O ramură a Culturii, în care poporul nostru s-a afirmat demult, este arta interpretării corale, care ne plasează alături de cele mai avansate popoare și culturi ale lumii.    Există în fiecare generație alese personalități, care se ridică din conformismul vieții cotidiene pentru a se face deschizători de drumuri pentru eternitate. Credem că în această pleiadă se încadrează, pe...Subiecte importante, discutate în ședință de lucru

         Luni, 22 aprilie curent, președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, a convocat primarii și șefii serviciilor desconcentrate din cadrul raionului Rezina într-o ședință de lucru. La întrunire a fost invitată și deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, dna Eleonora Graur.

         La debutul ședinței, dl Gobjilă i-a mulțumit deputatului Eleonora Graur, primarilor și șefilor serviciilor desconcentrate pentru prezență. În debutul ședinței, președintele raionului Rezina a vorbit despre pregătirea și amenajarea teritoriului din raza localităților pentru sărbătorile pascale. Un alt aspect a ținut de respectarea regulilor de securitate împotriva incendiilor, după care s-a vorbit despre desfășurarea Festivalului cântecului pascal „Hristos a Înviat!”, care urmează să aibă loc pe 30 aprilie 2019, în satul Țâpova, despre alte subiecte importante și actuale pentru localitățile din raion.

         Apoi, dna Eleonora Graur, pe lânga alte aspecte relevante, s-a referit și la Programului guvernamental „Drumuri Bune–2”. Potrivit deputatului, lucrările vor începe în raionul Rezina din localitățile unde nu s-a reușit finalizarea proiectului în anul trecut.

         Vicepreședintele raionului în probleme de mediu și dezvoltare regională, Andrei Godoroja, a atras atenția la salubrizarea localităților și modul de gestionare a deșeurilor, îndemnând primarii să implice și gospodarii din sate în acțiunile respective.

         Un alt aspect abordat a ținut de numărul gunoiștilor neautorizate și autorizate, numărul gunoiștelor care au fost lichidate și măsurile care pot fi întreprinse pentru a fi micșorate. Șeful interimar al Inspecției Ecologice Rezina, Grigorie Carpov, a adus la cunoștința celor prezenți despre amenzile care pot fi puse în caz de ardere a anvelopelor - de la 600 la 1000 de lei.

         Ghenadie Moiseenco, șeful Secției Situații Excepționale Rezina, a recomandat ca în sâmbăta Sfintei sărbători pascale, primarii din localități să identifice câte un agent economic din sat pentru a pune la dispoziția primăriei câte o unitate de transport pentru a interveni, în caz de necessitate, până la sosirea pompierilor și salvatorilor. Dumnealui a vorbit și despre numărul incendiilor, care s-au produs în primele 3 luni ale anului 2019.

         Specialistul principal în problemele bibliotecilor, patrimoniului și muzeelor la Secția Cultură, Varvara Rusu, a îndemnat colegii să participe la  Festivalul cântecului pascal. La eveniment vor participa 29 de formații folclorice.

         Pe lângă alte subiecte importante, președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, a informat și despre ziua de 26 aprilie curent, când vor fi organizate un șir de acțiuni de comemorare a victimelor catastrofei de la Cernobâl, iar pe 27 aprilie locuitorii țării vor celebra Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova.

Iuliana POPA-CRUDU

 

 

Acasă

În sus