Stimați lucrători din sfera protecției sociale a populației din raionul Rezina!

     A treia duminică din luna septembrie îmi oferă un prilej deosebit de a vă felicita cu ocazia sărbătorii profesionale. Instituirea acestei sărbători denotă importanța și măreția meseriei pe care o exercitați zi de zi în folosul comunității și față de persoanele care au nevoie de grijă și atenție deosebită.     Îmi exprim întreaga recunoștință pentru aportul la dezvoltarea serviciilor de asistență și protecție socială. Apreciez înal...

Comisia pentru Protecția Copilului din raionul Rezina, în ședință extraordinară

   La finele săptămânii trecute, pe o rețea de socializare a fost publicat un video, în care o mamă, cu vârsta de 27 de ani, își impunea copilul de doar 3 ani să se stranguleze. Gravul incident a avut loc sâmbătă, 07 septembrie 2019, în satul Peciște din raionul Rezina.    Ceva mai târziu a fost alertată poliția, aceasta intervenind la timp. Potrivit Ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Rezina, femeia...

"Dinamo" din Cuizăuca a câștigat Campionatul raionului la fotbal, ediția 2019

    Sfârșitul lunii august a adus cu sine și finala Campionatului raionului Rezina la fotbal, ediția a XVI-ea. Astfel, după ce, începând cu 05 mai curent, în fiecare zi de duminică, membrii echipelor și amatorii sportului-rege au savurat din plin feeria meciurilor disputate în localitățile raionului, ziua de 25 august a pus față-n față cei mai puternici participanți în actuala ediție a Campionatului. Atât finala mică, cât...Subiecte importante, discutate în ședință de lucru

         Luni, 22 aprilie curent, președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, a convocat primarii și șefii serviciilor desconcentrate din cadrul raionului Rezina într-o ședință de lucru. La întrunire a fost invitată și deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, dna Eleonora Graur.

         La debutul ședinței, dl Gobjilă i-a mulțumit deputatului Eleonora Graur, primarilor și șefilor serviciilor desconcentrate pentru prezență. În debutul ședinței, președintele raionului Rezina a vorbit despre pregătirea și amenajarea teritoriului din raza localităților pentru sărbătorile pascale. Un alt aspect a ținut de respectarea regulilor de securitate împotriva incendiilor, după care s-a vorbit despre desfășurarea Festivalului cântecului pascal „Hristos a Înviat!”, care urmează să aibă loc pe 30 aprilie 2019, în satul Țâpova, despre alte subiecte importante și actuale pentru localitățile din raion.

         Apoi, dna Eleonora Graur, pe lânga alte aspecte relevante, s-a referit și la Programului guvernamental „Drumuri Bune–2”. Potrivit deputatului, lucrările vor începe în raionul Rezina din localitățile unde nu s-a reușit finalizarea proiectului în anul trecut.

         Vicepreședintele raionului în probleme de mediu și dezvoltare regională, Andrei Godoroja, a atras atenția la salubrizarea localităților și modul de gestionare a deșeurilor, îndemnând primarii să implice și gospodarii din sate în acțiunile respective.

         Un alt aspect abordat a ținut de numărul gunoiștilor neautorizate și autorizate, numărul gunoiștelor care au fost lichidate și măsurile care pot fi întreprinse pentru a fi micșorate. Șeful interimar al Inspecției Ecologice Rezina, Grigorie Carpov, a adus la cunoștința celor prezenți despre amenzile care pot fi puse în caz de ardere a anvelopelor - de la 600 la 1000 de lei.

         Ghenadie Moiseenco, șeful Secției Situații Excepționale Rezina, a recomandat ca în sâmbăta Sfintei sărbători pascale, primarii din localități să identifice câte un agent economic din sat pentru a pune la dispoziția primăriei câte o unitate de transport pentru a interveni, în caz de necessitate, până la sosirea pompierilor și salvatorilor. Dumnealui a vorbit și despre numărul incendiilor, care s-au produs în primele 3 luni ale anului 2019.

         Specialistul principal în problemele bibliotecilor, patrimoniului și muzeelor la Secția Cultură, Varvara Rusu, a îndemnat colegii să participe la  Festivalul cântecului pascal. La eveniment vor participa 29 de formații folclorice.

         Pe lângă alte subiecte importante, președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, a informat și despre ziua de 26 aprilie curent, când vor fi organizate un șir de acțiuni de comemorare a victimelor catastrofei de la Cernobâl, iar pe 27 aprilie locuitorii țării vor celebra Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova.

Iuliana POPA-CRUDU

 

 

Acasă

În sus