În siguranță la scăldat

             În sezonul estival crește numărul entuziaștilor de a se scălda în râul Nistru, bazine sau în iazurile din teritoriul raionului Rezina, motiv pentru care angajații Inspectoratului de Poliție Rezina lansează câteva recomandări pentru a preveni situațiile de înec. Este important de știut, că scăldatul nu este permis în bazine acvatice necunoscute și la adâncime, unde ar putea fi gropi și...

Felicitare cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”!

Stimaţi  lucrători și veterani din domeniul medicinii și farmaceuticii din raionul Rezina!      Cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”, în numele Consiliului raional Rezina şi al meu personal, adresez  cele mai  sincere felicitări şi urări de bine tuturor medicilor, asistenților medicali, lucrătorilor farmaceutici și  personalului tehnic, precum şi veteranilor care au activat...

Muzica - valoroasă în viața omului

   Muzica însoțește omul pe tot parcursul vieții. O ramură a Culturii, în care poporul nostru s-a afirmat demult, este arta interpretării corale, care ne plasează alături de cele mai avansate popoare și culturi ale lumii.    Există în fiecare generație alese personalități, care se ridică din conformismul vieții cotidiene pentru a se face deschizători de drumuri pentru eternitate. Credem că în această pleiadă se încadrează, pe...Zilnic, mai aproape de oameni...

   În dimineața zilei de luni, 22 aprilie curent, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, însoțită de președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, și șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport Rezina, Lilia Lazari, au mers în satul Ignăței pentru a oferi consultanță cetățenilor în cadrul audiențelor în teritoriu.

   La sediul primăriei din localitate, zeci de oameni așteptau nerăbdători întâlnirea cu deputatul. Astfel, rând pe rând, fiecare dintre cei prezenți a intrat în audiență, unde deputatul Eleonora Graur și președintele Vasile Gobjilă i-au ascultat cu multă atenție. Acolo, unde au avut un răspuns concret, l-au acordat, iar în alte cazuri și-au notat doleanțele oamenilor pentru ca ulterior să revină cu un răspuns.

   Apoi, dna Eleonora Graur și dl Vasile Gobjilă au intreprins o vizită la Liceul Teoretic "Ioan Sârbu" și grădinița "Paradisul copilăriei" din Ignăței. Deputatul a făcut o trecere în revistă a situației post electorale. A informat prezența despre pachetul social al fracțiunii din ca-re face parte. Aici s-a referit la intenția de a majora indemnizația la naștere până la 10000 de lei, alocația copiilor minori, în sumă de 200 de lei lunar, ajutoarele financiare de Paști, majorarea compensațiilor pentru căldură, extinderea Programului guvernamental "Drumuri bune-2" și alte proiecte, pe care și le propun spre implementare întru binele cetățenilor.

   În cadrul vizitei, oamenii s-au arătat îngrijorați  de actuala situație politică, accentuând că își doresc liniște în țară și evitarea unor eventuale alegeri anticipate. Își doresc ca politicienii să demonstreze maturitate politică și să ajungă la un consens pentru ca lucrurile bune și frumoase să continue în fiecare localitate.

   Locuitorii au abordat subiecte, ce țin de: includerea unor mahalale în planul investițional pentru anul 2019 al SRL "Orhei-gaz", continuarea Programului "Drumuri bune pentru Moldova", susținerea reparării acoperișului de la Liceul Teoretic "Ioan Sârbu", indemnizația pentru cadrele didactice în sumă de 2000 de lei pentru procurarea materialelor didactice și alte subiecte. La cele expuse, cetățenii au primit răspunsuri concrete din partea deputatului Eleonora Graur, dar și din partea președintelui Vasile Gobjilă, fiind asigurați de susținere la nivel raional și național.

    Aici putem concluziona că vizitele în teritoriu sunt o bună practică de a fi mai aproape de cetățeni și de a fi mai sensibilizați la toate dificultățile pe care le întâmpină oamenii.

Iuliana POPA-CRUDU

 

 

 

Acasă

În sus