Stimați lucrători din sfera protecției sociale a populației din raionul Rezina!

     A treia duminică din luna septembrie îmi oferă un prilej deosebit de a vă felicita cu ocazia sărbătorii profesionale. Instituirea acestei sărbători denotă importanța și măreția meseriei pe care o exercitați zi de zi în folosul comunității și față de persoanele care au nevoie de grijă și atenție deosebită.     Îmi exprim întreaga recunoștință pentru aportul la dezvoltarea serviciilor de asistență și protecție socială. Apreciez înal...

Comisia pentru Protecția Copilului din raionul Rezina, în ședință extraordinară

   La finele săptămânii trecute, pe o rețea de socializare a fost publicat un video, în care o mamă, cu vârsta de 27 de ani, își impunea copilul de doar 3 ani să se stranguleze. Gravul incident a avut loc sâmbătă, 07 septembrie 2019, în satul Peciște din raionul Rezina.    Ceva mai târziu a fost alertată poliția, aceasta intervenind la timp. Potrivit Ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Rezina, femeia...

"Dinamo" din Cuizăuca a câștigat Campionatul raionului la fotbal, ediția 2019

    Sfârșitul lunii august a adus cu sine și finala Campionatului raionului Rezina la fotbal, ediția a XVI-ea. Astfel, după ce, începând cu 05 mai curent, în fiecare zi de duminică, membrii echipelor și amatorii sportului-rege au savurat din plin feeria meciurilor disputate în localitățile raionului, ziua de 25 august a pus față-n față cei mai puternici participanți în actuala ediție a Campionatului. Atât finala mică, cât...Zilnic, mai aproape de oameni...

   În dimineața zilei de luni, 22 aprilie curent, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, însoțită de președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, și șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport Rezina, Lilia Lazari, au mers în satul Ignăței pentru a oferi consultanță cetățenilor în cadrul audiențelor în teritoriu.

   La sediul primăriei din localitate, zeci de oameni așteptau nerăbdători întâlnirea cu deputatul. Astfel, rând pe rând, fiecare dintre cei prezenți a intrat în audiență, unde deputatul Eleonora Graur și președintele Vasile Gobjilă i-au ascultat cu multă atenție. Acolo, unde au avut un răspuns concret, l-au acordat, iar în alte cazuri și-au notat doleanțele oamenilor pentru ca ulterior să revină cu un răspuns.

   Apoi, dna Eleonora Graur și dl Vasile Gobjilă au intreprins o vizită la Liceul Teoretic "Ioan Sârbu" și grădinița "Paradisul copilăriei" din Ignăței. Deputatul a făcut o trecere în revistă a situației post electorale. A informat prezența despre pachetul social al fracțiunii din ca-re face parte. Aici s-a referit la intenția de a majora indemnizația la naștere până la 10000 de lei, alocația copiilor minori, în sumă de 200 de lei lunar, ajutoarele financiare de Paști, majorarea compensațiilor pentru căldură, extinderea Programului guvernamental "Drumuri bune-2" și alte proiecte, pe care și le propun spre implementare întru binele cetățenilor.

   În cadrul vizitei, oamenii s-au arătat îngrijorați  de actuala situație politică, accentuând că își doresc liniște în țară și evitarea unor eventuale alegeri anticipate. Își doresc ca politicienii să demonstreze maturitate politică și să ajungă la un consens pentru ca lucrurile bune și frumoase să continue în fiecare localitate.

   Locuitorii au abordat subiecte, ce țin de: includerea unor mahalale în planul investițional pentru anul 2019 al SRL "Orhei-gaz", continuarea Programului "Drumuri bune pentru Moldova", susținerea reparării acoperișului de la Liceul Teoretic "Ioan Sârbu", indemnizația pentru cadrele didactice în sumă de 2000 de lei pentru procurarea materialelor didactice și alte subiecte. La cele expuse, cetățenii au primit răspunsuri concrete din partea deputatului Eleonora Graur, dar și din partea președintelui Vasile Gobjilă, fiind asigurați de susținere la nivel raional și național.

    Aici putem concluziona că vizitele în teritoriu sunt o bună practică de a fi mai aproape de cetățeni și de a fi mai sensibilizați la toate dificultățile pe care le întâmpină oamenii.

Iuliana POPA-CRUDU

 

 

 

Acasă

În sus