Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 15-19.07.2019, Rezina

    În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:     15 iulie 2019: or. Rezina, str. Păcii, 75, 67, 65, Energeticienilor, satele Ciorna, Ignăței (parțial) - 09:00-17:00;     16 iulie 2019: or. Rezina, str. 1 Mai, 6/2, Voluntarilor, Centurii, satul Ignăței (parțial) - 08:00-17:00;     17 iulie 2019: or....

Ședință de bilanț la Inspectoratul de Poliție Rezina

         Pe 11 iulie curent, Inspectoratul de Poliție Rezina a desfășurat o ședință de bilanț, în cadrul căreia a fost dezbătută activitatea structurilor Inspectoratului în perioada primelor 6 luni ale anului 2019. La ședință, în calitate de invitat, a participat și președintele raionului, Vasile Gobjilă.          Ședința a fost prezidată de către Alexandru Iurcu, șef-adjunct al IP Rezina,...

Sărbătoare cu mare fast în satul Cuizăuca, în duminica de Sânziene

         La data de 07 iulie s-a desfășurat Festivalul raional al cântecului, jocului și portului popular cu genericul ,,Cânt și joc moldovenesc”, ediția a II-a, 2019, în cadrul sărbătorii Ziua Națională a Portului Popular. Evenimentul a fost organizat de către Secția Cultură a Consiliului raional Rezina în parteneriat cu primăria satului Cuizăuca.          Festivalul a început cu...Dialog cu deputatul Eleonora Graur în comuna Horodiște

   Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, și președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, au petrecut prima parte a zilei de 15 aprilie curent în comuna Horodiște.

   Din start, primarul comunei, Dorel Iurcu, i-a mulțumit dnei Eleonora Graur și dlui Vasile Gobjilă pentru că au venit să-i asculte pe oamenii din teritoriu. La fel, a ținut să felicite deputatul ales cu ocazia victoriei obținute în alegerile parlamentare, dorindu-i mult succes în activitatea de zi cu zi.

   Deputatul Eleonora Graur este foarte recunoscătoare pentru susținerea pe care i-au acordat-o cetățenii și pentru faptul că i-au fost alături. I-a asigurat că va continua să fie alături de oameni, prin susținerea localităților, prin investiții și promovarea oamenilor. De asemenea, l-a prezentat tuturor pe noul președinte al raionului Rezina, Vasile Gobjilă, care activează în Consiliul raional din 2003. Deputatul a vorbit și despre activitatea legislativului din ultima perioadă și obiectivele pe care și le-au pus actualii parlamentari.

   Apoi, a făcut o trecere în revistă a tuturor proiectelor guvernamentale, care sunt în implementare și vin să creeze condiții mai bune pentru fiecare locuitor ("Drumuri Bune-2", "Prima Casă", indexarea pensiei cu 5,3%, majorarea salariilor în sectorul bugetar etc.)

   Ce ține de Programul "Drumuri Bune-2", dna Graur a informat oamenii că anul acesta, satul Horodiște va beneficia de drumuri în valoare de 2,5 mln de lei iar Slobozia-Horodiște - de 1,5 mln de lei.

   Și pentru ca zilele în teritoriu să fie mai interactive, deputatul Eleonora Graur și președintele Vasile Gobjilă au îndemnat oamenii să fie activi și să adreseze întrebări care îi frământă.

   Locuitorii au abordat mai multe subiecte, ce țin de: iluminare în incinta instituției de învățământ, includerea satelor în planul investițional al SRL "Orhei-gaz", crearea condițiilor de muncă în cadrul punctelor medicale, dotarea Oficiului poștal din localitate, o stație pentru transportul de pasageri și bagaje în Horodiște ș. a.

   La unele întrebări dna Eleonora Graur a intervenit cu un răspuns pe moment, altele și le-a notat, cu intenția de a reveni cu soluționarea lor.

   În a doua parte a zilei deputatul a primit în audiență cetățeni în orașul Rezina.

   Ca de fiecare dată, dna Eleonora Graur a fost foarte deschisă, astfel i-a asigurat că toate întrebările abordate vor fi realizate, iar dumneaei va continua să muncească pentru oamenii din circumscripția nr. 13, Rezina-Șoldănești, pe care a candidat în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

    Zilele în teritoriu vor continua, săptămânal, în localitățile din Rezina și Șoldănești.

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus