Avalanșă de succes

   În conformitate cu Programul activităților extrașcolare în învățământul general, în vederea realizării Planului de activitate al Ministerului Educației Culturii și Cercetării al Republicii Moldova (MECC) pentru anul 2019, în orașul Chișinău, pe 10-11 mai 2019, s-a desfășurat etapa finală a Turnamentului republican în domeniul Drepturilor omului/copilului.    La etapa republicană, raionul Rezina a fost reprezentat...

Spectacolul "Liberă", jucat pe scena Palatului raional de Cultură

   Mai mulți rezineni pasionați de teatru au avut ocazia să vizioneze, recent, în incinta Palatului raional de Cultură "Nicolae Lupov" din Rezina, un spectacol-document "Liberă", în regia lui Ianoș Petrașcu.    Un spectacol, care abordează problema violenței asupra femeilor și repercursiunile ei asupra generației viitoare. Un spectacol despre șabloane, despre legi scrise și nescrise. Un spectacol despre putere și voință, despre... vise. Este...

Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 20-24.05.2019, Rezina

   În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:    20 mai 2019: orașul Rezina, str. 27 August, 46 - 10:00-15:00; satele Peciște, Ciorna, Țareuca (parțial) - 09:00-17:00;    21 mai 2019: orașul Rezina, str. 27 August, 46 - 10:00-15:00; orașul Rezina, str. Lomonosov, S. Lazo - 13:00-17:00; satele Meșeni, Ciorna, Țareuca (parțial) -...Dialog cu deputatul Eleonora Graur în comuna Horodiște

   Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, și președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, au petrecut prima parte a zilei de 15 aprilie curent în comuna Horodiște.

   Din start, primarul comunei, Dorel Iurcu, i-a mulțumit dnei Eleonora Graur și dlui Vasile Gobjilă pentru că au venit să-i asculte pe oamenii din teritoriu. La fel, a ținut să felicite deputatul ales cu ocazia victoriei obținute în alegerile parlamentare, dorindu-i mult succes în activitatea de zi cu zi.

   Deputatul Eleonora Graur este foarte recunoscătoare pentru susținerea pe care i-au acordat-o cetățenii și pentru faptul că i-au fost alături. I-a asigurat că va continua să fie alături de oameni, prin susținerea localităților, prin investiții și promovarea oamenilor. De asemenea, l-a prezentat tuturor pe noul președinte al raionului Rezina, Vasile Gobjilă, care activează în Consiliul raional din 2003. Deputatul a vorbit și despre activitatea legislativului din ultima perioadă și obiectivele pe care și le-au pus actualii parlamentari.

   Apoi, a făcut o trecere în revistă a tuturor proiectelor guvernamentale, care sunt în implementare și vin să creeze condiții mai bune pentru fiecare locuitor ("Drumuri Bune-2", "Prima Casă", indexarea pensiei cu 5,3%, majorarea salariilor în sectorul bugetar etc.)

   Ce ține de Programul "Drumuri Bune-2", dna Graur a informat oamenii că anul acesta, satul Horodiște va beneficia de drumuri în valoare de 2,5 mln de lei iar Slobozia-Horodiște - de 1,5 mln de lei.

   Și pentru ca zilele în teritoriu să fie mai interactive, deputatul Eleonora Graur și președintele Vasile Gobjilă au îndemnat oamenii să fie activi și să adreseze întrebări care îi frământă.

   Locuitorii au abordat mai multe subiecte, ce țin de: iluminare în incinta instituției de învățământ, includerea satelor în planul investițional al SRL "Orhei-gaz", crearea condițiilor de muncă în cadrul punctelor medicale, dotarea Oficiului poștal din localitate, o stație pentru transportul de pasageri și bagaje în Horodiște ș. a.

   La unele întrebări dna Eleonora Graur a intervenit cu un răspuns pe moment, altele și le-a notat, cu intenția de a reveni cu soluționarea lor.

   În a doua parte a zilei deputatul a primit în audiență cetățeni în orașul Rezina.

   Ca de fiecare dată, dna Eleonora Graur a fost foarte deschisă, astfel i-a asigurat că toate întrebările abordate vor fi realizate, iar dumneaei va continua să muncească pentru oamenii din circumscripția nr. 13, Rezina-Șoldănești, pe care a candidat în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

    Zilele în teritoriu vor continua, săptămânal, în localitățile din Rezina și Șoldănești.

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus