Dragobete a adus dragostea și buna dispoziție la Rezina

         De o seară plină de dragoste, cântec, voie bună și tradiție autentică au avut parte spectatorii, care pe 24 februarie curent au ales să fie parte a spectacolului „Dragobetele sărută fetele”, desfășurat în Sala mică a Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov”. După cum și era de așteptat, în centrul atenției s-a aflat tinerețea cu toate caracteristicile ei și, bineînțeles, dragostea....

Vă invităm să sărbătorim împreună sosirea primăverii!

         Pentru a întregi dispoziția de sărbătoare a locuitorilor raionului Rezina și oaspeților lui, Consiliul raional, angajații Secției Cultură, ai Palatului raional de Cultură „Nicolae Lupov” pregătesc un program cultural, care se va desfășura în cadrul tradiționalului Festival Internațional de Muzică și Dans „Mărțișor”, ediția anului 2020. Astfel, în primele zile ale lui martie, ne vom putea bucura de...

Primarii, în ședință cu administrația raionului și conducerea CALM

         În cadrul ședinței cu primarii din raion, desfășurată în colaborare cu CALM (Congresul Autorităților Locale din Moldova), aspectul salarizării lucrătorilor de cultură din teritoriu, în special celor din biblioteci, a fost abordat de către vicepreședintele raionului, Aurelia Grigoriță. Dumneaei a îndemnat primarii să țină seama de prevederile legale atunci când recurg la modificări în denumirea funcțiilor sau reducerea normei d...Dialog cu deputatul Eleonora Graur în comuna Horodiște

   Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, și președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, au petrecut prima parte a zilei de 15 aprilie curent în comuna Horodiște.

   Din start, primarul comunei, Dorel Iurcu, i-a mulțumit dnei Eleonora Graur și dlui Vasile Gobjilă pentru că au venit să-i asculte pe oamenii din teritoriu. La fel, a ținut să felicite deputatul ales cu ocazia victoriei obținute în alegerile parlamentare, dorindu-i mult succes în activitatea de zi cu zi.

   Deputatul Eleonora Graur este foarte recunoscătoare pentru susținerea pe care i-au acordat-o cetățenii și pentru faptul că i-au fost alături. I-a asigurat că va continua să fie alături de oameni, prin susținerea localităților, prin investiții și promovarea oamenilor. De asemenea, l-a prezentat tuturor pe noul președinte al raionului Rezina, Vasile Gobjilă, care activează în Consiliul raional din 2003. Deputatul a vorbit și despre activitatea legislativului din ultima perioadă și obiectivele pe care și le-au pus actualii parlamentari.

   Apoi, a făcut o trecere în revistă a tuturor proiectelor guvernamentale, care sunt în implementare și vin să creeze condiții mai bune pentru fiecare locuitor ("Drumuri Bune-2", "Prima Casă", indexarea pensiei cu 5,3%, majorarea salariilor în sectorul bugetar etc.)

   Ce ține de Programul "Drumuri Bune-2", dna Graur a informat oamenii că anul acesta, satul Horodiște va beneficia de drumuri în valoare de 2,5 mln de lei iar Slobozia-Horodiște - de 1,5 mln de lei.

   Și pentru ca zilele în teritoriu să fie mai interactive, deputatul Eleonora Graur și președintele Vasile Gobjilă au îndemnat oamenii să fie activi și să adreseze întrebări care îi frământă.

   Locuitorii au abordat mai multe subiecte, ce țin de: iluminare în incinta instituției de învățământ, includerea satelor în planul investițional al SRL "Orhei-gaz", crearea condițiilor de muncă în cadrul punctelor medicale, dotarea Oficiului poștal din localitate, o stație pentru transportul de pasageri și bagaje în Horodiște ș. a.

   La unele întrebări dna Eleonora Graur a intervenit cu un răspuns pe moment, altele și le-a notat, cu intenția de a reveni cu soluționarea lor.

   În a doua parte a zilei deputatul a primit în audiență cetățeni în orașul Rezina.

   Ca de fiecare dată, dna Eleonora Graur a fost foarte deschisă, astfel i-a asigurat că toate întrebările abordate vor fi realizate, iar dumneaei va continua să muncească pentru oamenii din circumscripția nr. 13, Rezina-Șoldănești, pe care a candidat în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

    Zilele în teritoriu vor continua, săptămânal, în localitățile din Rezina și Șoldănești.

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus