În ajunul Sfintelor Sărbători de Paști să fim vigilenți cu focul

    În legătură cu apropierea Sfintelor Sărbători de Paști, ținem să aducem la cunoștința cetățenilor și creștinilor unele reguli și cerințe ale securității antiincendiare care, fiind respectate, nu ne vor adumbri sărbătorile.     Odată cu apropierea sărbătorilor cetățenii încep să-și aducă în ordine curțile, teritoriile de pe lângă casă, unde după iarnă s-a adunat mult gunoi. Ca de obicei, oamenii găsesc cel mai ușor mod de a se izbăvi de e...

Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 22-26.04.2019, Rezina

   În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:    22 aprilie 2019: orașul Rezina, str. Matrosov - 09:00-13:00; orașul Rezina, str. 27 August, 50, 50A, 56, 58, 1 Mai - 13:00-17:00; satele Gordinești, Țareuca, Ciorna (parțial) - 09:00-17:00;    23 aprilie 2019: orașul Rezina, str. Voluntarilor - 09:00-13:00, orașul Rezina, str....

Dialog cu deputatul Eleonora Graur în comuna Horodiște

   Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, și președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, au petrecut prima parte a zilei de 15 aprilie curent în comuna Horodiște.    Din start, primarul comunei, Dorel Iurcu, i-a mulțumit dnei Eleonora Graur și dlui Vasile Gobjilă pentru că au venit să-i asculte pe oamenii din teritoriu. La fel, a ținut să felicite deputatul ales cu ocazia victoriei obținute în alegerile parlamentare,...Salvatorii și pompierii din Rezina și-au sărbătorit Ziua profesională

         Recent, salvatorii și pompierii din Republica Moldova și-au celebrat sărbătoarea profesională - „Ziua Salvatorului”. În acest context, pe 10 aprilie curent, în incinta Secției Situații Excepționale Rezina, a avut loc evenimentul dedicat marcării acestei zile.

         Ceremonia a avut loc cu participarea președintelui raionului Rezina, Vasile Gobjilă, primarului de Rezina, Simion Tatarov, șefului Direcției Situației Excepționale Orhei, colonel al serviciului intern, Dumitru Albu.

         În mesajul de felicitare, Dumitru Albu a menționat că evenimentul respectiv îi mobilizează să demonstreze oamenilor că sunt mândri de profesia îmbrățișată și sunt mereu la datorie, pregătiți să intervină atunci când este nevoie. Se bucură că face parte din sistemul care stă la baza asigurării cetățenilor, prin cea mai demnă misiune - misiunea de a salva vieți omenești. Împreună cu colegii au reușit să facă față celor mai dificile situații de criză, iar atunci când le-a fost greu, spiritul de echipă, devotamentul și curajul i-au unit. Cu prilejul sărbătorii profesionale le-a adresat cele mai sincere și mai calde felicitări, însoțite de sănătate, realizări. Le-a mulțumit familiilor pompierilor și salvatorilor pentru înțelegerea și susținerea de care dau dovadă atunci când sunt în misiune. Apoi, în memoria colegilor căzuți la datorie, a anunțat un minut de reculegere.

         Președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, a adresat sincere urări de felicitare cu ocazia zilei profesionale, mulțumindu-le pentru eforturile depuse în prevenirea și lichidarea consecințelor situațiilor de risc, pentru devotamentul și sacrificiul demonstrat zi de zi. Le-a dorit să demonstreze și în continuare curaj, vitejie, să poarte în inimi triumful demnității, iar în gânduri -  simțul responsabilității, deoarece au ca misiune salvarea vieții omenești, precum și asigurarea protecției și liniștii cetățenilor.

         Primarul de Rezina, Simion Tatarov, i-a felicitat în numele tuturor locuitorilor orașului, mulțumindu-le pentru că intervin prompt la orice solicitare, punând prioritar viața și sănătatea oamenilor.

         Apoi, au fost decernate mențiuni, medalii și diplome celor mai merituoși salvatori și pompieri, în semn de recunoștință și aleasă prețuire pentru munca de zi cu zi, onorarea cu cinste a misiunii de apărare a vieților omenești și bunurilor materiale de efectele distrugătoare ale incendiilor, catastrofelor, diferitor calamități naturale și cu prilejul sărbătorii profesionale - Ziua Salvatorului.

         Potrivit șefului Secției Situații Excepționale Rezina, Ghenadie Moiseenco, în instituţie activeză 32 de angajaţi, dintre care 6 ofițeri și 26 – în efectivul de grupă, care intervin în situaţii excepţionale şi gestionează riscurile. Oficial, pe parcursul anului 2018, în raionul Rezina s-au înregistrat 24 de incendii, salvatorii și pompierii au intervenit în 22 de cazuri, salvând vieți omenești și bunuri.

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus