În siguranță la scăldat

             În sezonul estival crește numărul entuziaștilor de a se scălda în râul Nistru, bazine sau în iazurile din teritoriul raionului Rezina, motiv pentru care angajații Inspectoratului de Poliție Rezina lansează câteva recomandări pentru a preveni situațiile de înec. Este important de știut, că scăldatul nu este permis în bazine acvatice necunoscute și la adâncime, unde ar putea fi gropi și...

Felicitare cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”!

Stimaţi  lucrători și veterani din domeniul medicinii și farmaceuticii din raionul Rezina!      Cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”, în numele Consiliului raional Rezina şi al meu personal, adresez  cele mai  sincere felicitări şi urări de bine tuturor medicilor, asistenților medicali, lucrătorilor farmaceutici și  personalului tehnic, precum şi veteranilor care au activat...

Muzica - valoroasă în viața omului

   Muzica însoțește omul pe tot parcursul vieții. O ramură a Culturii, în care poporul nostru s-a afirmat demult, este arta interpretării corale, care ne plasează alături de cele mai avansate popoare și culturi ale lumii.    Există în fiecare generație alese personalități, care se ridică din conformismul vieții cotidiene pentru a se face deschizători de drumuri pentru eternitate. Credem că în această pleiadă se încadrează, pe...Salvatorii și pompierii din Rezina și-au sărbătorit Ziua profesională

         Recent, salvatorii și pompierii din Republica Moldova și-au celebrat sărbătoarea profesională - „Ziua Salvatorului”. În acest context, pe 10 aprilie curent, în incinta Secției Situații Excepționale Rezina, a avut loc evenimentul dedicat marcării acestei zile.

         Ceremonia a avut loc cu participarea președintelui raionului Rezina, Vasile Gobjilă, primarului de Rezina, Simion Tatarov, șefului Direcției Situației Excepționale Orhei, colonel al serviciului intern, Dumitru Albu.

         În mesajul de felicitare, Dumitru Albu a menționat că evenimentul respectiv îi mobilizează să demonstreze oamenilor că sunt mândri de profesia îmbrățișată și sunt mereu la datorie, pregătiți să intervină atunci când este nevoie. Se bucură că face parte din sistemul care stă la baza asigurării cetățenilor, prin cea mai demnă misiune - misiunea de a salva vieți omenești. Împreună cu colegii au reușit să facă față celor mai dificile situații de criză, iar atunci când le-a fost greu, spiritul de echipă, devotamentul și curajul i-au unit. Cu prilejul sărbătorii profesionale le-a adresat cele mai sincere și mai calde felicitări, însoțite de sănătate, realizări. Le-a mulțumit familiilor pompierilor și salvatorilor pentru înțelegerea și susținerea de care dau dovadă atunci când sunt în misiune. Apoi, în memoria colegilor căzuți la datorie, a anunțat un minut de reculegere.

         Președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, a adresat sincere urări de felicitare cu ocazia zilei profesionale, mulțumindu-le pentru eforturile depuse în prevenirea și lichidarea consecințelor situațiilor de risc, pentru devotamentul și sacrificiul demonstrat zi de zi. Le-a dorit să demonstreze și în continuare curaj, vitejie, să poarte în inimi triumful demnității, iar în gânduri -  simțul responsabilității, deoarece au ca misiune salvarea vieții omenești, precum și asigurarea protecției și liniștii cetățenilor.

         Primarul de Rezina, Simion Tatarov, i-a felicitat în numele tuturor locuitorilor orașului, mulțumindu-le pentru că intervin prompt la orice solicitare, punând prioritar viața și sănătatea oamenilor.

         Apoi, au fost decernate mențiuni, medalii și diplome celor mai merituoși salvatori și pompieri, în semn de recunoștință și aleasă prețuire pentru munca de zi cu zi, onorarea cu cinste a misiunii de apărare a vieților omenești și bunurilor materiale de efectele distrugătoare ale incendiilor, catastrofelor, diferitor calamități naturale și cu prilejul sărbătorii profesionale - Ziua Salvatorului.

         Potrivit șefului Secției Situații Excepționale Rezina, Ghenadie Moiseenco, în instituţie activeză 32 de angajaţi, dintre care 6 ofițeri și 26 – în efectivul de grupă, care intervin în situaţii excepţionale şi gestionează riscurile. Oficial, pe parcursul anului 2018, în raionul Rezina s-au înregistrat 24 de incendii, salvatorii și pompierii au intervenit în 22 de cazuri, salvând vieți omenești și bunuri.

Iuliana POPA-CRUDU

Acasă

În sus