Mesaj de felicitare cu prilejul zilei profesionale – Ziua funcţionarului public

Stimați funcționari publici din raionul Rezina!    Cu prilejul sărbătorii profesionale - Ziua funcționarului public, în numele Consiliului raional Rezina, dar și al meu personal, adresez tuturor celor, care au ales să muncească în această sferă, sincere urări de bine, prosperare și realizări deosebite în activitate.    Grație profesionalismului, imparțialității și dăruirii, pe care le manifestați zilnic la îndeplinirea...

Vești bune pentru părinții, care beneficiază de indemnizații pentru creșterea copilului și se încadrează în câmpul muncii

     De la 1 iulie 2019, părinții, care beneficiază de indemnizații pentru creșterea copilului și se încadrează în câmpul muncii, vor primi și indemnizația și salariul. Plata indemnizației lunare pentru creșterea copilului până la 3 ani, în cazul în care mama sau tatăl copilului (beneficiari de indemnizație) se angajează ori își reia activitatea de muncă sau se eliberează înainte de expirarea concediului pentru...

Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 24-28.06.2019, Rezina

    În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:    24 iunie 2019: satele Zahoreni, Ciorna, Roșcana de Jos, Echimăuți (parțial) - 08:00-17:00;    25 iunie 2019: satele Pereni, Ciorna, Roșcana de Jos, Stohnaia, Țahnăuți (parțial) - 08:00-17:00;    26 iunie 2019: satele Pripiceni, Ciorna, Roșcana de Jos (parțial) -...Eleonora Graur: „Avem un singur scop, să îmbunătățim lucrurile în raionul Rezina”

         Președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, la începutul ședinței operative din săptămâna curentă a îndemnat colegii să se expună succint vizavi de acțiunile desfășurate săptămâna precedentă, dar și cele planificate pentru săptămâna curentă.

         Șeful Secției Cultură, Angela Racu, s-a împărtășit cu faptul că Formația folclorică de dans popular „Chindia” s-a întors de la Festivalul Național pentru copii „Hai la joacă pe toloacă!”, desfășurat în satul Peresecina, raionul Orhei, cu premiul III. La BPR „Mihai Eminescu”, începând cu 02- 09 aprilie curent au loc cursuri de dezvoltare profesională pentru bibliotecarele din raioanele Rezina și Șoldănești. Începând cu ziua de miercuri a săptămânii acestea, se pregătesc de instruirea pentru atestarea cadrelor bibliotecare și atestarea colectivelor cu titlul model. Toți doritorii din domeniu din raion pot depune cererile confirmate prin semnătura primarului din localitate până pe 15 aprilie inclusiv. Cei din domeniul culturii se pregătesc de Festivalul-concurs raional al cântecului pascal.

         Potrivit șefului Direcției Învățământ, Tineret și Sport Rezina, Lilia Lazari, în raionul Rezina, ca și în alte raioane din țară, are loc simularea examenelor pentru treapta primară, gimnazială și liceală, care vor avea loc pe tot parcursul lunii aprilie. Săptămâna aceasta urmează să meargă elevi la olimpiada republicană la limba și literatura rusă. Au un șir de seminare, care se desfășoară săptămâna curentă în LT „Ioan Sârbu” din Ignăței  și în LT „Ion Creangă” din Cuizăuca. Pe lângă multe alte activități, care intră în subordinea DÎTS, se mai pregătesc de organizarea și desfășurarea concursului „Pedagogul anului”.

         După cum a comunicat șeful Direcției Agricultură, Alimentație, Arhitectură și Cadastru, Vera Cernega, săptămâna curentă vor lucra asupra indicilor din ramură pentru anul trecut, la pozițiile care sunt incluse în Strategia de  dezvoltare a raionului pentru anii 2013-2020. Nu au finalizat analiza principalilor indici în dinamică ai anilor 1966-2018. Un alt aspect, pe care îl monitorizează, ține de desfășurarea acțiunilor de salubrizare în teritoriu.

         Cei de la Centrul de Sănătate Rezina, la acel moment erau pe ultima sută de metri de pregătire pentru acreditarea instituției, care urma să aibă loc pe 09 aprilie 2019, atunci când urma să ajungă experți de la Consiliul Național de Acreditare în Sănătate.

         Șeful Direcției Generale Administrare Fiscală Centru, Anatolie Lehevici,  a mențioant că pentru săptămâna aceasta vor recepționa și verifica declarațiile anuale pentru anul 2018 de la contribuabilii-persoanele fizice, termenul-limită de depunere fiind 02.05.2019. Specialiștii în domeniu se deplasează în primăriile raionului, conform unui grafic stabilit. La fel, vor monitoriza contribuabilii subiecți ai impunerii cu TVA, care au admis erori în dările de seamă fiscale.

         Conducătorul Casei Teritoriale de Asigurări Sociale Rezina, Tatiana Batistî, a afirmat că în perioada de raportare au parvenit 6 adresări  în scris de la cetățeni cu diferite probleme ce țin de stabilirea și plata prestațiilor de asigurări sociale. 35 de interpelări din Federația Rusă privind verificarea și eliberarea unor acte de confirmare a stagiului de cotizare și de achitare a contribuțiilor de asigurare socială de stat din teritoriul Transnistriei. De asemenea, au parvenit 21 de solicitări de la Direcțiile de Asistență Socială din raioanele Râbnița și Camenca pentru confirmarea unor beneficiari sau nebenificiari de pensii pe teritoriul Republicii Moldova. Pentru săptămâna aceasta vor continua scanarea și citirea informației din carnetele de muncă ale persoanelor asigurate. Angajații CTAS vor fi antrenați în audiență zilnică a cetățenilor, procesarea și prelucrarea actelor privind dreptul solicitat la prestații de asigurări sociale.

         Cei din Secția Economie, după cum a spus șeful Eugen Postu, vor anunța concursul „Cel mai bun antreprenor al anului” din raionul Rezina.

         Spre finalul ședinței, șeful DÎTS, Lilia Lazari, a vorbit și despre proiectul demarat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării – „Vreau să devin Pedagog”. Astfel, pe parcursul a 10 zile urmează să fie inițiate mai multe activități în instituțiile de învățământ din raion. Lilia Lazari a venit cu îndemn către colegi, ca acei care au copii, rude, vecini care își doresc să devină pedagogi să se informeze și să aplice la acest proiect, deoarece vor avea doar de câștigat - studiile la buget, locuri în căminele studențești și burse. Toți doritorii au posibilitatea să viziteze instituțiile de specialitate din Chișinău, Orhei, Bălți și Soroca conform unui grafic stabilit.

         La final, președintele raionului Rezina, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, a accentuat: „Astăzi este ultima ședință în calitate de președinte al raionului Rezina. Începând cu ziua de 09 aprilie 2019, președinte de raion va fi colegul nostru Vasile Gobjilă, care are o experiență vastă în Consiliul raional, începând cu anul 2003. Sunt sigură că toate proiectele pe care le-am început împreună vor continua. Eu rămân același prieten al raionului, rămân la fel de deschisă spre conlucrare cu toți dumneavoastră. Sper din tot sufletul că ceea ce nu am reușit să fac din funcție de președinte de raion, să îmi reușească din funcția de deputat. Vă mulțumesc tuturor celor, alături de care am activat cot la cot, iar în alegerile parlamentare mi-ați oferit votul dumneavoastră de încredere. La moment avem un singur scop, să îmbunătățim lucrurile în raionul Rezina cu mai multă susținere decât a avut până la moment raionul nostru. Trebuie să valorificăm această susținere și conlucrare pentru a da roade pentru toți oamenii din regiunea noastră. Nu îmi rămâne decât să îi doresc mult succes domnului Gobjilă”, a menționat Eleonora Graur.

         Vasile Gobjilă, din partea tuturor, i-a mulțumit dnei deputat pentru tot ce a făcut pentru oamenii de aici, pentru că a știut să consolideze colective și să le fie alături atunci când au avut nevoie de ajutor, dorindu-i mult succes în noua funcție.     

Iuliana POPA-CRUDU

 

 

Acasă

În sus