În ajunul Sfintelor Sărbători de Paști să fim vigilenți cu focul

    În legătură cu apropierea Sfintelor Sărbători de Paști, ținem să aducem la cunoștința cetățenilor și creștinilor unele reguli și cerințe ale securității antiincendiare care, fiind respectate, nu ne vor adumbri sărbătorile.     Odată cu apropierea sărbătorilor cetățenii încep să-și aducă în ordine curțile, teritoriile de pe lângă casă, unde după iarnă s-a adunat mult gunoi. Ca de obicei, oamenii găsesc cel mai ușor mod de a se izbăvi de e...

Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 22-26.04.2019, Rezina

   În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:    22 aprilie 2019: orașul Rezina, str. Matrosov - 09:00-13:00; orașul Rezina, str. 27 August, 50, 50A, 56, 58, 1 Mai - 13:00-17:00; satele Gordinești, Țareuca, Ciorna (parțial) - 09:00-17:00;    23 aprilie 2019: orașul Rezina, str. Voluntarilor - 09:00-13:00, orașul Rezina, str....

Dialog cu deputatul Eleonora Graur în comuna Horodiște

   Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, și președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, au petrecut prima parte a zilei de 15 aprilie curent în comuna Horodiște.    Din start, primarul comunei, Dorel Iurcu, i-a mulțumit dnei Eleonora Graur și dlui Vasile Gobjilă pentru că au venit să-i asculte pe oamenii din teritoriu. La fel, a ținut să felicite deputatul ales cu ocazia victoriei obținute în alegerile parlamentare,...Dreptul copilului, discutat la Rezina

   La  2 aprilie curent, reprezentanții Direcției Secretariate permanente  din cadrul Cancelariei de Stat au participat la ședința Consiliului raional pentru Protecția Drepturilor Copilului, care a avut loc în incinta Consiliului raional Rezina.

   Vizita a fost realizată în scopul monitorizării activității structurii locale a Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului (CNPDC) în implementarea politicilor naționale în domeniul protecției copilului și familiei.

   În cadrul ședinței au fost discutate acțiunile ce urmează a fi întreprinse la nivel raional pentru buna organizare a evenimentelor consacrate Zilei Internaționale a Familiei și Zilei Internaționale a Copilului.

   Astfel, un accent deosebit se propune a fi pus pe sensibilizarea comunității cu privire la importanța respectării dreptului fiecărui copil de a crește și a se dezvolta într-un mediu familial sănătos, precum și implicării ambilor părinți în educația copiilor.

   Membrii prezenți ai Consiliului raional pentru Protecția Drepturilor Copilului au fost îndemnați să reexamineze proiectul Planului de activitate pentru anul curent, iar odată cu intrarea în vigoare a noului Regulament al Consiliului Național pentru Protecția Drepturilor Copilului, să propună Consiliului raional modificarea componenței pentru a include reprezentanți ai consiliilor elevilor/tineretului și ai societății civile active din raion.

Sursă: cancelaria.gov.md

 

Acasă

În sus