Precizări referitoare la depunerea cererilor pentru reexaminarea pensiei începând cu 1 iulie 2020

        Ne adresăm către potenţialii beneficiari de această prestaţie socială, reiterând că ei pot depune solicitarea pe parcursul lunii iulie, pentru a primi pensia reexaminată din luna august, curent. De menţionat, că până la sfârşitul lunii curente mai sunt nouă zile pentru a depune dosarul pentru reexaminarea pensiei – 13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28, 29 iulie....

Incubatorul de Afaceri din Rezina lansează campania de selectare a noilor rezidenți

        Oferim:         - 4  spații – oficii/spațiu de producere disponibile pentru dezvoltarea afacerii dumneavoastră (55,96 m², 20,75 m², 16,2 m² și 13,14 m²);         - infrastructură dezvoltată, utilități, pază, internet, acces liber 24/24 ore, 7/7 zile;         - servicii de consultanță și instruiri în domeniul...

Dispoziție 94-RU din 06 iulie 2020, orașul Rezina

„Cu privire la anunțarea concursului pentru ocuparea funcției publice de execuție vacantă” Vezi aici textul dispozițieiUn început de succes al echipei de fotbal feminin "FC Rezina"

   Pe data de 03.04.2019 a fost dat startul jocurilor feminine la fotbal "Cupa Bălțului". Prima joacă s-a disputat din 1/4, fiind înscrise pentru participare 8 echipe. Prin tragere la sorți, acestea au fost clasificate în felul următor:

   - "FC Rezina"-"Atletico Bălți";

   - "FC Brătușeni", (Edineț)-ȘS Ocnița;

   - "FC Belceanca"-ȘS Glodeni;

   - ARF Soroca-ȘS Râșcani.

   În timpul meciului, care s-a desfășurat pe terenul de sport "Pișcevik" din orașul Bălți, echipa de fotbal feminin din Rezina a avut o prestație frumoasă chiar din primele minute. La fel și echipa adversară - "Atletico Bălți", ambele demonstrând un joc spectaculos. În al 12-lea minut, jucătoarea Cristina Railean a forțat apărarea adversarilor, marcând primul gol. Jocul a luat o altă întorsătură, fetele din echipa "FC Rezina" au prins la curaj, dezvoltând un joc mai organizat cu atacanții și, în minutul al 18-lea, Valeria Railean, din pasa frumoasă de la Olga Șestopalco, șutează, marcând al doilea gol.

   Echipa adversară a abordat o altă tactică de joc, încercând prin contraatacuri rapide, slăbind apărarea. Fetele din Rezina au profitat de acest moment și, prin Ana Stratulat, au marcat al treilea gol. În ultimele 5 minute de joc, echipa "Atletico Bălți" a trecut în apărare, fiind presată în zona portarului, a făcut un fault cu mâna, primind lovitura de la 11 metri. Lovitura de pedeapsă a fost realizată de către Valeria Railean, marcâd cel de-al patrulea gol.

   În repriza a doua, antrenorul Tudor Opinca a procedat la înlocuiri de jucători pentru a schimba tactica de joc pe teren. Jocul, însă, a fost la egal, fiind atacate ambele porți ale echipelor.

   În ultimele 10 minute ale reprizei, echipa rezineană a început să forțeze porțile adversarului, având câteva momente prielnice pentru a marca, însă jocul a finalizat cu 4:1, pentru "FC Rezina".

   Echipa "FC Rezina" a fost formată din jucătoare de la IP "L/t "Ion Creangă" din satul Cuizăuca (antrenor - Tudor Opinca) și de la IP "Gimnaziul Pripiceni-Răzeși"  (antrenor - Nicon Gobjilă).

   Datorită acestor antrenori și sub conducerea președintelui AFR, Vasile Gobjilă, echipa feminină de fotbal din Rezina a ajuns la un nivel înalt, demonstrând rezultate bune și în campionatul republican de fotbal feminin.

   Succese fetelor și antrenorilor pe mai departe în următoarele meciuri, pe care le vor disputa.

Dumitraș OPINCA, elev în clasa a XI-ea, IP L/t "Ion Creangă", satul Cuizăuca

Acasă

În sus