În ajunul Sfintelor Sărbători de Paști să fim vigilenți cu focul

    În legătură cu apropierea Sfintelor Sărbători de Paști, ținem să aducem la cunoștința cetățenilor și creștinilor unele reguli și cerințe ale securității antiincendiare care, fiind respectate, nu ne vor adumbri sărbătorile.     Odată cu apropierea sărbătorilor cetățenii încep să-și aducă în ordine curțile, teritoriile de pe lângă casă, unde după iarnă s-a adunat mult gunoi. Ca de obicei, oamenii găsesc cel mai ușor mod de a se izbăvi de e...

Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 22-26.04.2019, Rezina

   În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:    22 aprilie 2019: orașul Rezina, str. Matrosov - 09:00-13:00; orașul Rezina, str. 27 August, 50, 50A, 56, 58, 1 Mai - 13:00-17:00; satele Gordinești, Țareuca, Ciorna (parțial) - 09:00-17:00;    23 aprilie 2019: orașul Rezina, str. Voluntarilor - 09:00-13:00, orașul Rezina, str....

Dialog cu deputatul Eleonora Graur în comuna Horodiște

   Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, și președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, au petrecut prima parte a zilei de 15 aprilie curent în comuna Horodiște.    Din start, primarul comunei, Dorel Iurcu, i-a mulțumit dnei Eleonora Graur și dlui Vasile Gobjilă pentru că au venit să-i asculte pe oamenii din teritoriu. La fel, a ținut să felicite deputatul ales cu ocazia victoriei obținute în alegerile parlamentare,...Un început de succes al echipei de fotbal feminin "FC Rezina"

   Pe data de 03.04.2019 a fost dat startul jocurilor feminine la fotbal "Cupa Bălțului". Prima joacă s-a disputat din 1/4, fiind înscrise pentru participare 8 echipe. Prin tragere la sorți, acestea au fost clasificate în felul următor:

   - "FC Rezina"-"Atletico Bălți";

   - "FC Brătușeni", (Edineț)-ȘS Ocnița;

   - "FC Belceanca"-ȘS Glodeni;

   - ARF Soroca-ȘS Râșcani.

   În timpul meciului, care s-a desfășurat pe terenul de sport "Pișcevik" din orașul Bălți, echipa de fotbal feminin din Rezina a avut o prestație frumoasă chiar din primele minute. La fel și echipa adversară - "Atletico Bălți", ambele demonstrând un joc spectaculos. În al 12-lea minut, jucătoarea Cristina Railean a forțat apărarea adversarilor, marcând primul gol. Jocul a luat o altă întorsătură, fetele din echipa "FC Rezina" au prins la curaj, dezvoltând un joc mai organizat cu atacanții și, în minutul al 18-lea, Valeria Railean, din pasa frumoasă de la Olga Șestopalco, șutează, marcând al doilea gol.

   Echipa adversară a abordat o altă tactică de joc, încercând prin contraatacuri rapide, slăbind apărarea. Fetele din Rezina au profitat de acest moment și, prin Ana Stratulat, au marcat al treilea gol. În ultimele 5 minute de joc, echipa "Atletico Bălți" a trecut în apărare, fiind presată în zona portarului, a făcut un fault cu mâna, primind lovitura de la 11 metri. Lovitura de pedeapsă a fost realizată de către Valeria Railean, marcâd cel de-al patrulea gol.

   În repriza a doua, antrenorul Tudor Opinca a procedat la înlocuiri de jucători pentru a schimba tactica de joc pe teren. Jocul, însă, a fost la egal, fiind atacate ambele porți ale echipelor.

   În ultimele 10 minute ale reprizei, echipa rezineană a început să forțeze porțile adversarului, având câteva momente prielnice pentru a marca, însă jocul a finalizat cu 4:1, pentru "FC Rezina".

   Echipa "FC Rezina" a fost formată din jucătoare de la IP "L/t "Ion Creangă" din satul Cuizăuca (antrenor - Tudor Opinca) și de la IP "Gimnaziul Pripiceni-Răzeși"  (antrenor - Nicon Gobjilă).

   Datorită acestor antrenori și sub conducerea președintelui AFR, Vasile Gobjilă, echipa feminină de fotbal din Rezina a ajuns la un nivel înalt, demonstrând rezultate bune și în campionatul republican de fotbal feminin.

   Succese fetelor și antrenorilor pe mai departe în următoarele meciuri, pe care le vor disputa.

Dumitraș OPINCA, elev în clasa a XI-ea, IP L/t "Ion Creangă", satul Cuizăuca

Acasă

În sus