În siguranță la scăldat

             În sezonul estival crește numărul entuziaștilor de a se scălda în râul Nistru, bazine sau în iazurile din teritoriul raionului Rezina, motiv pentru care angajații Inspectoratului de Poliție Rezina lansează câteva recomandări pentru a preveni situațiile de înec. Este important de știut, că scăldatul nu este permis în bazine acvatice necunoscute și la adâncime, unde ar putea fi gropi și...

Felicitare cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”!

Stimaţi  lucrători și veterani din domeniul medicinii și farmaceuticii din raionul Rezina!      Cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”, în numele Consiliului raional Rezina şi al meu personal, adresez  cele mai  sincere felicitări şi urări de bine tuturor medicilor, asistenților medicali, lucrătorilor farmaceutici și  personalului tehnic, precum şi veteranilor care au activat...

Muzica - valoroasă în viața omului

   Muzica însoțește omul pe tot parcursul vieții. O ramură a Culturii, în care poporul nostru s-a afirmat demult, este arta interpretării corale, care ne plasează alături de cele mai avansate popoare și culturi ale lumii.    Există în fiecare generație alese personalități, care se ridică din conformismul vieții cotidiene pentru a se face deschizători de drumuri pentru eternitate. Credem că în această pleiadă se încadrează, pe...Un început de succes al echipei de fotbal feminin "FC Rezina"

   Pe data de 03.04.2019 a fost dat startul jocurilor feminine la fotbal "Cupa Bălțului". Prima joacă s-a disputat din 1/4, fiind înscrise pentru participare 8 echipe. Prin tragere la sorți, acestea au fost clasificate în felul următor:

   - "FC Rezina"-"Atletico Bălți";

   - "FC Brătușeni", (Edineț)-ȘS Ocnița;

   - "FC Belceanca"-ȘS Glodeni;

   - ARF Soroca-ȘS Râșcani.

   În timpul meciului, care s-a desfășurat pe terenul de sport "Pișcevik" din orașul Bălți, echipa de fotbal feminin din Rezina a avut o prestație frumoasă chiar din primele minute. La fel și echipa adversară - "Atletico Bălți", ambele demonstrând un joc spectaculos. În al 12-lea minut, jucătoarea Cristina Railean a forțat apărarea adversarilor, marcând primul gol. Jocul a luat o altă întorsătură, fetele din echipa "FC Rezina" au prins la curaj, dezvoltând un joc mai organizat cu atacanții și, în minutul al 18-lea, Valeria Railean, din pasa frumoasă de la Olga Șestopalco, șutează, marcând al doilea gol.

   Echipa adversară a abordat o altă tactică de joc, încercând prin contraatacuri rapide, slăbind apărarea. Fetele din Rezina au profitat de acest moment și, prin Ana Stratulat, au marcat al treilea gol. În ultimele 5 minute de joc, echipa "Atletico Bălți" a trecut în apărare, fiind presată în zona portarului, a făcut un fault cu mâna, primind lovitura de la 11 metri. Lovitura de pedeapsă a fost realizată de către Valeria Railean, marcâd cel de-al patrulea gol.

   În repriza a doua, antrenorul Tudor Opinca a procedat la înlocuiri de jucători pentru a schimba tactica de joc pe teren. Jocul, însă, a fost la egal, fiind atacate ambele porți ale echipelor.

   În ultimele 10 minute ale reprizei, echipa rezineană a început să forțeze porțile adversarului, având câteva momente prielnice pentru a marca, însă jocul a finalizat cu 4:1, pentru "FC Rezina".

   Echipa "FC Rezina" a fost formată din jucătoare de la IP "L/t "Ion Creangă" din satul Cuizăuca (antrenor - Tudor Opinca) și de la IP "Gimnaziul Pripiceni-Răzeși"  (antrenor - Nicon Gobjilă).

   Datorită acestor antrenori și sub conducerea președintelui AFR, Vasile Gobjilă, echipa feminină de fotbal din Rezina a ajuns la un nivel înalt, demonstrând rezultate bune și în campionatul republican de fotbal feminin.

   Succese fetelor și antrenorilor pe mai departe în următoarele meciuri, pe care le vor disputa.

Dumitraș OPINCA, elev în clasa a XI-ea, IP L/t "Ion Creangă", satul Cuizăuca

Acasă

În sus