Dispoziție nr. 95_C din 15 august 2019

"Cu privire la anunțarea concursului pentru ocuparea funcției publice de execuție vacantă” Vezi aici textul dispoziției: 

Stimați lucrători din domeniul financiar din raionul Rezina!

    Tradițional, la 15 august se sărbătorește ziua lucrătorului din domeniul financiar, care a fost aprobată prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr. 216 din 12 iulie 1995. În acest an, ziua financiarului se află la cea de-a XXIV-a aniversare oficială. Cu acest prilej, vă adresez sincere felicitări tuturor celor care sunt implicați în dezvoltarea continuă a sistemului financiar. Suntem recunoscători, că împreună cu colegii dumneavoastră ați operat cu opțiuni...

Tinerii își doresc îmbunătățirea calității vieții lor acasă

   La începutul săptămânii curente, pe 12 august, în incinta Casei Guvernului s-a desfășurat Forumul Național de Tineret, cu genericul "Tinerii transformă țara", organizat de către Consiliul Național al Tinerilor din Moldova.    Evenimentul a avut drept scop integrarea priorităților tinerilor pe agenda guvernului și a avut loc în contextul celebrării Zilei Internaționale a Tineretului. La fel, a prezentat o platformă de dialog dintre...Un început de succes al echipei de fotbal feminin "FC Rezina"

   Pe data de 03.04.2019 a fost dat startul jocurilor feminine la fotbal "Cupa Bălțului". Prima joacă s-a disputat din 1/4, fiind înscrise pentru participare 8 echipe. Prin tragere la sorți, acestea au fost clasificate în felul următor:

   - "FC Rezina"-"Atletico Bălți";

   - "FC Brătușeni", (Edineț)-ȘS Ocnița;

   - "FC Belceanca"-ȘS Glodeni;

   - ARF Soroca-ȘS Râșcani.

   În timpul meciului, care s-a desfășurat pe terenul de sport "Pișcevik" din orașul Bălți, echipa de fotbal feminin din Rezina a avut o prestație frumoasă chiar din primele minute. La fel și echipa adversară - "Atletico Bălți", ambele demonstrând un joc spectaculos. În al 12-lea minut, jucătoarea Cristina Railean a forțat apărarea adversarilor, marcând primul gol. Jocul a luat o altă întorsătură, fetele din echipa "FC Rezina" au prins la curaj, dezvoltând un joc mai organizat cu atacanții și, în minutul al 18-lea, Valeria Railean, din pasa frumoasă de la Olga Șestopalco, șutează, marcând al doilea gol.

   Echipa adversară a abordat o altă tactică de joc, încercând prin contraatacuri rapide, slăbind apărarea. Fetele din Rezina au profitat de acest moment și, prin Ana Stratulat, au marcat al treilea gol. În ultimele 5 minute de joc, echipa "Atletico Bălți" a trecut în apărare, fiind presată în zona portarului, a făcut un fault cu mâna, primind lovitura de la 11 metri. Lovitura de pedeapsă a fost realizată de către Valeria Railean, marcâd cel de-al patrulea gol.

   În repriza a doua, antrenorul Tudor Opinca a procedat la înlocuiri de jucători pentru a schimba tactica de joc pe teren. Jocul, însă, a fost la egal, fiind atacate ambele porți ale echipelor.

   În ultimele 10 minute ale reprizei, echipa rezineană a început să forțeze porțile adversarului, având câteva momente prielnice pentru a marca, însă jocul a finalizat cu 4:1, pentru "FC Rezina".

   Echipa "FC Rezina" a fost formată din jucătoare de la IP "L/t "Ion Creangă" din satul Cuizăuca (antrenor - Tudor Opinca) și de la IP "Gimnaziul Pripiceni-Răzeși"  (antrenor - Nicon Gobjilă).

   Datorită acestor antrenori și sub conducerea președintelui AFR, Vasile Gobjilă, echipa feminină de fotbal din Rezina a ajuns la un nivel înalt, demonstrând rezultate bune și în campionatul republican de fotbal feminin.

   Succese fetelor și antrenorilor pe mai departe în următoarele meciuri, pe care le vor disputa.

Dumitraș OPINCA, elev în clasa a XI-ea, IP L/t "Ion Creangă", satul Cuizăuca

Acasă

În sus