Dispoziție nr. 95_C din 15 august 2019

"Cu privire la anunțarea concursului pentru ocuparea funcției publice de execuție vacantă” Vezi aici textul dispoziției: 

Stimați lucrători din domeniul financiar din raionul Rezina!

    Tradițional, la 15 august se sărbătorește ziua lucrătorului din domeniul financiar, care a fost aprobată prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr. 216 din 12 iulie 1995. În acest an, ziua financiarului se află la cea de-a XXIV-a aniversare oficială. Cu acest prilej, vă adresez sincere felicitări tuturor celor care sunt implicați în dezvoltarea continuă a sistemului financiar. Suntem recunoscători, că împreună cu colegii dumneavoastră ați operat cu opțiuni...

Tinerii își doresc îmbunătățirea calității vieții lor acasă

   La începutul săptămânii curente, pe 12 august, în incinta Casei Guvernului s-a desfășurat Forumul Național de Tineret, cu genericul "Tinerii transformă țara", organizat de către Consiliul Național al Tinerilor din Moldova.    Evenimentul a avut drept scop integrarea priorităților tinerilor pe agenda guvernului și a avut loc în contextul celebrării Zilei Internaționale a Tineretului. La fel, a prezentat o platformă de dialog dintre...Medalia de aur la Jocurile Mondiale de vară Special Olympics 2019

   18 sportivi din Republica Moldova, inclusiv fete din raionul Rezina, au participat, în perioada 09-21 martie curent, la Jocurile Mondiale de vară Special Olympics, desfășurate în orașul Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite. Deplasarea a fost posibilă grație suportului oferit de către Federația Moldovenească de Fotbal.

   Atleții moldoveni au participat la trei descipline sportive: fotbal, natație și boccia. Astfel, fetele noastre au cucerit medalia de aur la proba mini-fotbal, repurtând 4 victorii în cele 5 meciuri disputate.

   În meciul preliminar din 13 martie, Moldova a învins Letonia cu 2:0. Au marcat goluri: Marina Matviiciuc și Mihaela Popovici. Selecționata țării noastre s-a calificat în grupa valorică "B" cu echipele din Letonia și Franța, disputând câte două meciuri cu fiecare.            

   În ziua de 15 martie, Moldova a învins cu 3:0 echipa din Letonia, Marina Matviiciuc a marcat un gol, iar Mihaela Popovici - două.

   Pe 16 martie, a jucat Moldova-Franța, Mihaela Popovici a marcat 5 goluri, Mihaela Goguteac -1 gol și Elena Gobjilă - 1 gol, ajungând la final cu 7:0, în favoarea țării noastre.

   Egalitate a fost în ziua de 17 martie, atunci când s-a disputat meciul dintre Moldova și Lituania.

   Ultimul joc a avut loc pe 19 martie, dintre Moldova și Franța, ai noștri înregistrând un scor de 6:1. 4 goluri au fost marcate de Mihaela Popovici și două - de Marina Matviiciuc.

   Rezultate remarcabile au obținut și Alexei Zanoga (argint la natație), Daria Cornilov și Marina Railean (aur, respectiv, bronz, la bocce).

   La Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics 2019 au participat în total 7500 de sportivi din 190 de țări, care au concurat la 24 de discipline sportive. În organizarea evenimentului au fost implicați 20 de mii de voluntari și este desfășurat o dată la 4 ani după modelul Olimpiadelor.

   Revenită acasă, delegația Moldovei a fost întâmpinată cu multe emoții de către reprezentantul Federației Moldovenești de Fotbal, șeful Departamentului Protocol Administrativ, Mircea Cojocaru, președintele raionului Rezina, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, oficiali, rude și prieteni.

   În mesajul său, Eleonora Graur a accentuat că este bucuroasă pentru că o bună parte dintre sportivi sunt din raionul Rezina și toți împreună au adus acasă medalia de aur. La fel, a menționat că, din start, a susținut participarea la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics 2019, deoarece a fost o posibilitate ca sportivii noștri să se manifeste peste hotare și să acumuleze experiențe noi, pentru ca ulterior să le aplice în țara noastră. A adus sincere mulțumiri președintelui Federației Moldovenești de Fotbal, Pavel Ciobanu, pentru posibilitatea de a le oferi rezinencelor să participe la acest joc, unde au înregistrat un rezultat frumos și au reușit să ducă faima Republicii Moldova departe de casă.

   Președintele Special Olympics Moldova, Alexandra Danilenco, a menționat că este foarte bucuroasă că s-au întors acasă cu un asemenea rezultat și că despre Republica Moldova s-a auzit la mii de kilometri.

   Începând cu anul 1999, forul fotbalistic susține mișcarea "Special Olympics" Moldova, care are drept scop integrarea socială a persoanelor cu dizabilități intelectuale, oferindu-le șansa de a-și descoperi și dezvolta potențialul și calitățile sportive prin intermediul programelor de pregătire și  competițiilor sportive.

Pentru conformitate, Iuliana POPA-CRUDU

 

Acasă

În sus