Prima ședință a consilierilor Consiliului raional - pe 18 noiembrie

    Comisia Electorală Centrală (CEC), marți, 12 noiembrie 2019, în cadrul unei ședințe, a aprobat convocarea în primă ședință a consilierilor din mai multe consilii din țară. Astfel, a fost aprobată convocarea în prima ședință a consilierilor Consiliului municipal Chișinău la 15 noiembrie, ora 10.00.     Tot mâine, la ora 10.00 se întrunesc în prima lor ședință consilierii Consiliului raional Fălești; la ora...

Campanie de prevenire a incendiilor

    În fiecare an, în perioada rece, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI dă start "Campaniei de prevenire a incendiilor în sectorul locativ". Activitatea salvatorilor și pompierilor din cadrul Secției Situații Excepționale Rezina constă, în mare parte, în procesul de prevenire a incendiilor, în care angajații instituției vin cu recomandări în casele oamenilor. Specialiștii vizitează familii cu copii, persoane...

Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 18-22 noiembrie 2019, Rezina

    În legătură cu reconstrucția liniilor electrice (demontarea liniei vechi și montarea liniei noi), va fi întreruptă furnizarea energiei electrice:    18-22 noiembrie 2019 - satul Mateuți (parțial) - 09:00-17:00.     În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:     18 noiembrie 2019: satele...În atenția producătorilor agricoli, utilizatori de produse de uz fitosanitar!

   În baza prevederilor Legii nr. 119 din 22.04. 2004 cu privire la produsele de uz fitosaitar și la fertilizanți, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, împreună cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, preconizează organizarea și desfășurarea unor cursuri de instruire, de minimum 20 de ore, pentru utilizatorii profesioniști ai produselor de uz fitosanitar din categoria I și II de toxicitate acută orală/dermală, care au regimul produselor strict reglementat.

   Dată fiind această intenție, direcțiile teritoriale ale Agenției colectează cereruile de participare la acest curs de instruire (cu plată) de la agenții economici, care au necesitatea de instruire a  utilizatorilor profesioniști din cadrul gospodăriei agricole. În dependență de completarea grupelor de ascultători și amplasarea teritorială, se va decide asupra locului și perioadei de desfășurare a acestor seminare.

   Totodată, ținem să vă atenționăm că, în conformitate cu cerințele legislației în vigoare, procurarea și utilizarea produselor de uz fitosanitar din categoria I și II de toxicitate acută orală/dermală va fi permisă doar gospodăriilor agricole, care au specialist profesionist, ce deține certificatul de perfecționare, eliberat de Agenția Națională pentru Sigurața Alimentelor pe un termen de 36 de luni.

   Procurarea preparatelor de uz fitosanitar și a fertilizanților este recomandat să se facă doar în locuri autorizate, de la agenți economici licențiați (în raionul Rezina sunt autorizate 4 magazine agricole).

   În condiții casnice, utilizarea preparatelor de uz fitosanitar din categoria I și II de toxicitate acută orală/dermală este strict interzisă.

   Pentru informații suplimentare și consultări, contactați DRSA Rezina: (0254) 2-55-11; 069803714.

Ion TCACI, inspector principal, Direcția raională pentru Siguranța Alimentelor Rezina

 

Acasă

În sus