Seminar raional pentru bibliotecari

         Bibliotecarii din raion au fost convocați pentru a participa la lucrările unui seminar cu tematica „Evaluarea rapoartelor anuale ale bibliotecilor publice teritoriale: implementarea prevederilor reglementare. Organizarea activităților în parteneriat”. După cum reiese și din tematică, dânșii, împreună cu Angela Ursache, specialist principal în domeniile Biblioteci, Patrimoniu și Muzee în Secția Cultură a...

Apicultorii din raionul Rezina au creat o asociație de producție

        Astăzi, apicultorii din raionul Rezina s-au întrunit în Sala de ședințe a Consiliului raional pentru a decide asupra fondării unei asociații de producție în domeniul dumnealor de activitate. Președinte al ședinței a fost ales Vitalie Cuzuioc, care le-a vorbit celor prezenți despre avantajele aparteneței producătorilor apicoli la o asociație de producție și pașii, pe care urmează să-i întreprindă pentru a înregistra...

Pregătiri pentru comemorarea ostașilor căzuți în războiul din Afganistan

        Azi dimineață, președintele raionului, Valeriu Ciorici, a convocat într-o ședință funcționari ai structurilor implicate în procesul de pregătire a acțiunilor consacrate zilei de 15 februarie, ziua retragerii trupelor sovietice din Afganistan.         S-a discutat în detalii despre scenariul desfășurării acțiunii de comemorare, care va demara în dimineața zilei de 14 februarie curent, la ora...În atenția producătorilor agricoli, utilizatori de produse de uz fitosanitar!

   În baza prevederilor Legii nr. 119 din 22.04. 2004 cu privire la produsele de uz fitosaitar și la fertilizanți, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, împreună cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, preconizează organizarea și desfășurarea unor cursuri de instruire, de minimum 20 de ore, pentru utilizatorii profesioniști ai produselor de uz fitosanitar din categoria I și II de toxicitate acută orală/dermală, care au regimul produselor strict reglementat.

   Dată fiind această intenție, direcțiile teritoriale ale Agenției colectează cereruile de participare la acest curs de instruire (cu plată) de la agenții economici, care au necesitatea de instruire a  utilizatorilor profesioniști din cadrul gospodăriei agricole. În dependență de completarea grupelor de ascultători și amplasarea teritorială, se va decide asupra locului și perioadei de desfășurare a acestor seminare.

   Totodată, ținem să vă atenționăm că, în conformitate cu cerințele legislației în vigoare, procurarea și utilizarea produselor de uz fitosanitar din categoria I și II de toxicitate acută orală/dermală va fi permisă doar gospodăriilor agricole, care au specialist profesionist, ce deține certificatul de perfecționare, eliberat de Agenția Națională pentru Sigurața Alimentelor pe un termen de 36 de luni.

   Procurarea preparatelor de uz fitosanitar și a fertilizanților este recomandat să se facă doar în locuri autorizate, de la agenți economici licențiați (în raionul Rezina sunt autorizate 4 magazine agricole).

   În condiții casnice, utilizarea preparatelor de uz fitosanitar din categoria I și II de toxicitate acută orală/dermală este strict interzisă.

   Pentru informații suplimentare și consultări, contactați DRSA Rezina: (0254) 2-55-11; 069803714.

Ion TCACI, inspector principal, Direcția raională pentru Siguranța Alimentelor Rezina

 

Acasă

În sus