Pentru o vacanță în siguranță

            Elevii din Republica Moldova, începând cu data de 24 octombrie 2020, se află în vacanța de toamnă. În legătură cu acest fapt, pe întreg teritoriul a fost dat start operațiunii speciale „Grija”,având drept scop asigurarea ordinii şi securității publice în perioada vacanței de toamnă (24.10.2020 - 01.11.2020), eficientizarea măsurilor orientate la prevenirea,...

Festivalul local „Meșterul din mine” la a II-a ediție

         În ziua de 23 octombrie 2020, în incinta Casei de cultură din satul Țahnăuți a avut loc Festivalul „Meșterul din mine”. Activitatea a fost organizată în cadrul Proiectului „C.O.V.O.R.” (Creație, Ornamente, Vocație, Originalitate, Renaștere), implementat de AO „Andromeda”, în parteneriat cu APL Țareuca, BP „Afanasie Talpă” din satul Țahnăuți, finanțat de Ministerul...

Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea în Republica Moldova, începând cu 26 octombrie 2020

         Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a reactualizat lista statelor, la revenirea din care se impune regim de autoizolare în Republica Moldova. În lista roșie, din 26 octombrie, se numără Germania, Austria, Italia, Grecia, Spania, Portugalia, Suedia. Israel, Polonia. România, Ucraina, Rusia... Indicatorul pentru includerea în listă a statelor pentru care se impune regimul de autorizolare la intrarea persoanelor în ...În atenția producătorilor agricoli, utilizatori de produse de uz fitosanitar!

   În baza prevederilor Legii nr. 119 din 22.04. 2004 cu privire la produsele de uz fitosaitar și la fertilizanți, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, împreună cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, preconizează organizarea și desfășurarea unor cursuri de instruire, de minimum 20 de ore, pentru utilizatorii profesioniști ai produselor de uz fitosanitar din categoria I și II de toxicitate acută orală/dermală, care au regimul produselor strict reglementat.

   Dată fiind această intenție, direcțiile teritoriale ale Agenției colectează cereruile de participare la acest curs de instruire (cu plată) de la agenții economici, care au necesitatea de instruire a  utilizatorilor profesioniști din cadrul gospodăriei agricole. În dependență de completarea grupelor de ascultători și amplasarea teritorială, se va decide asupra locului și perioadei de desfășurare a acestor seminare.

   Totodată, ținem să vă atenționăm că, în conformitate cu cerințele legislației în vigoare, procurarea și utilizarea produselor de uz fitosanitar din categoria I și II de toxicitate acută orală/dermală va fi permisă doar gospodăriilor agricole, care au specialist profesionist, ce deține certificatul de perfecționare, eliberat de Agenția Națională pentru Sigurața Alimentelor pe un termen de 36 de luni.

   Procurarea preparatelor de uz fitosanitar și a fertilizanților este recomandat să se facă doar în locuri autorizate, de la agenți economici licențiați (în raionul Rezina sunt autorizate 4 magazine agricole).

   În condiții casnice, utilizarea preparatelor de uz fitosanitar din categoria I și II de toxicitate acută orală/dermală este strict interzisă.

   Pentru informații suplimentare și consultări, contactați DRSA Rezina: (0254) 2-55-11; 069803714.

Ion TCACI, inspector principal, Direcția raională pentru Siguranța Alimentelor Rezina

 

Acasă

În sus