În siguranță la scăldat

             În sezonul estival crește numărul entuziaștilor de a se scălda în râul Nistru, bazine sau în iazurile din teritoriul raionului Rezina, motiv pentru care angajații Inspectoratului de Poliție Rezina lansează câteva recomandări pentru a preveni situațiile de înec. Este important de știut, că scăldatul nu este permis în bazine acvatice necunoscute și la adâncime, unde ar putea fi gropi și...

Felicitare cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”!

Stimaţi  lucrători și veterani din domeniul medicinii și farmaceuticii din raionul Rezina!      Cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului”, în numele Consiliului raional Rezina şi al meu personal, adresez  cele mai  sincere felicitări şi urări de bine tuturor medicilor, asistenților medicali, lucrătorilor farmaceutici și  personalului tehnic, precum şi veteranilor care au activat...

Muzica - valoroasă în viața omului

   Muzica însoțește omul pe tot parcursul vieții. O ramură a Culturii, în care poporul nostru s-a afirmat demult, este arta interpretării corale, care ne plasează alături de cele mai avansate popoare și culturi ale lumii.    Există în fiecare generație alese personalități, care se ridică din conformismul vieții cotidiene pentru a se face deschizători de drumuri pentru eternitate. Credem că în această pleiadă se încadrează, pe...În dezbateri – procesul educațional din raion

   Recent, Direcția Învățământ, Tineret și Sport Rezina (DÎTS) a organizat, în sala de ședințe a Consiliului raional, o ședință ordinară cu managerii instituțiilor de învățământ preuniversitar din raion.

   Startul întrunirii a fost dat de către șeful DÎTS, Lilia Lazari, care a accentuat că au o bună practică de a expedia preventiv, în adresa tuturor participanților, ordinea de zi atunci când sunt organizate ședințe cu directorii. Această practică oferă posibilitatea ca managerii școlari să intre în esența subiectelor ce urmează a fi dezbătute și să vină pregătiți la ședință, ca, ulterior, să existe un dialog constructiv, conform agendei.

   Cu un mesaj de salut a fost alături și președintele raionului Rezina, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, care a ținut să mulțumească tuturor pentru susținerea și suportul oferit în campania electorală. I-a asigurat de toată susținerea și în continuare, menționând că chiar dacă pleacă, rămâne a fi responsabilă de circumscripția nr. 13 Rezina-Șoldănești, în care a candidat. În acest context a mai spus să prioritățile au rămas aceleași, fiind sigură că va avea mai multe posibilități să fie alături de oamenii raioanelor Rezina și Șoldănești.

   A făcut și un anunț, că la finele lunii martie va avea loc ședința Consiliului raional. A îndemnat managerii să prioritizeze necesitățile instituțiilor pe care le conduc și să vină cu solicitări, ca mai apoi să fie analizate și susținute financiar, în așa fel, ca să fie menținute toate instituțiile funcționale.

   Apoi s-a procedat la examinarea chestiunilor din agenda de lucru, în care au fost introduse trei subiecte: "Cu privire la punerea în aplicare și monitorizarea implementării Instrucțiunii privind managementul temelor pentru acasă în învățământul primar, gimnazial și liceal"; "Acțiuni manageriale privind procesul de organizare a evaluărilor finale: evaluarea națională în învățământul primar, examenele de absolvire a gimnaziului, examenul de BAC"; "Instrucțiuni privind completarea Sistemului Informațional de Management în Educație (SIME)".

   La finalul ședinței, managerii instituțiilor de învățământ preuniversitar din raion au avut posibilitatea să se expună pe marginea subiectelor discutate, acolo unde au crezut de cuviință, au venit și cu propuneri.

Iuliana POPA-CRUDU

 

 

Acasă

În sus