Stimați lucrători din sfera protecției sociale a populației din raionul Rezina!

     A treia duminică din luna septembrie îmi oferă un prilej deosebit de a vă felicita cu ocazia sărbătorii profesionale. Instituirea acestei sărbători denotă importanța și măreția meseriei pe care o exercitați zi de zi în folosul comunității și față de persoanele care au nevoie de grijă și atenție deosebită.     Îmi exprim întreaga recunoștință pentru aportul la dezvoltarea serviciilor de asistență și protecție socială. Apreciez înal...

Comisia pentru Protecția Copilului din raionul Rezina, în ședință extraordinară

   La finele săptămânii trecute, pe o rețea de socializare a fost publicat un video, în care o mamă, cu vârsta de 27 de ani, își impunea copilul de doar 3 ani să se stranguleze. Gravul incident a avut loc sâmbătă, 07 septembrie 2019, în satul Peciște din raionul Rezina.    Ceva mai târziu a fost alertată poliția, aceasta intervenind la timp. Potrivit Ofițerului de presă al Inspectoratului de Poliție Rezina, femeia...

"Dinamo" din Cuizăuca a câștigat Campionatul raionului la fotbal, ediția 2019

    Sfârșitul lunii august a adus cu sine și finala Campionatului raionului Rezina la fotbal, ediția a XVI-ea. Astfel, după ce, începând cu 05 mai curent, în fiecare zi de duminică, membrii echipelor și amatorii sportului-rege au savurat din plin feeria meciurilor disputate în localitățile raionului, ziua de 25 august a pus față-n față cei mai puternici participanți în actuala ediție a Campionatului. Atât finala mică, cât...În dezbateri – procesul educațional din raion

   Recent, Direcția Învățământ, Tineret și Sport Rezina (DÎTS) a organizat, în sala de ședințe a Consiliului raional, o ședință ordinară cu managerii instituțiilor de învățământ preuniversitar din raion.

   Startul întrunirii a fost dat de către șeful DÎTS, Lilia Lazari, care a accentuat că au o bună practică de a expedia preventiv, în adresa tuturor participanților, ordinea de zi atunci când sunt organizate ședințe cu directorii. Această practică oferă posibilitatea ca managerii școlari să intre în esența subiectelor ce urmează a fi dezbătute și să vină pregătiți la ședință, ca, ulterior, să existe un dialog constructiv, conform agendei.

   Cu un mesaj de salut a fost alături și președintele raionului Rezina, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, care a ținut să mulțumească tuturor pentru susținerea și suportul oferit în campania electorală. I-a asigurat de toată susținerea și în continuare, menționând că chiar dacă pleacă, rămâne a fi responsabilă de circumscripția nr. 13 Rezina-Șoldănești, în care a candidat. În acest context a mai spus să prioritățile au rămas aceleași, fiind sigură că va avea mai multe posibilități să fie alături de oamenii raioanelor Rezina și Șoldănești.

   A făcut și un anunț, că la finele lunii martie va avea loc ședința Consiliului raional. A îndemnat managerii să prioritizeze necesitățile instituțiilor pe care le conduc și să vină cu solicitări, ca mai apoi să fie analizate și susținute financiar, în așa fel, ca să fie menținute toate instituțiile funcționale.

   Apoi s-a procedat la examinarea chestiunilor din agenda de lucru, în care au fost introduse trei subiecte: "Cu privire la punerea în aplicare și monitorizarea implementării Instrucțiunii privind managementul temelor pentru acasă în învățământul primar, gimnazial și liceal"; "Acțiuni manageriale privind procesul de organizare a evaluărilor finale: evaluarea națională în învățământul primar, examenele de absolvire a gimnaziului, examenul de BAC"; "Instrucțiuni privind completarea Sistemului Informațional de Management în Educație (SIME)".

   La finalul ședinței, managerii instituțiilor de învățământ preuniversitar din raion au avut posibilitatea să se expună pe marginea subiectelor discutate, acolo unde au crezut de cuviință, au venit și cu propuneri.

Iuliana POPA-CRUDU

 

 

Acasă

În sus