Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 25-29.03.2019, Rezina

    În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:     25 martie 2019: satele Zahoreni, Horodiște (parțial) - 09:00-16:30;     26 martie 2019: satele Trifești, Horodiște (parțial) - 09:00-16:00;     27 martie 2019: satele Pereni, Trifești, Horodiște (parțial) - 09:00-16:30.     28 martie...

Modalități noi de ocupare a forței de muncă

   Subdiviziunea teritorială Ocuparea Forței de Muncă a raionului Rezina (STO) informează că, conform prevederilor Legii noi nr. 105 din 14 iunie 2018 cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj, data intrării în vigoare - 10.02.2019,  vine pe piața muncii cu un șir de măsuri noi de ocupare.    Instruirea la locul de muncă în cadrul unității: stabilește modul și condițiile de organizare, desfășurare a...

Turneul de volei "Odobescu Niculai"

    Sportul este vigoare, sănătate, dăruire și poate deveni, până la urmă, un mod de viață. Pentru cuizăuceni, sportul și anume voleiul s-a înrădăcinat datorită regretatului profesor de educație fizică Niculai Odobescu. Prin propriul exemplu le-a demonstrat consătenilor că acest sport este deosebit și licărul din ochii dumnealui i-a adunat și îi adună încă pe cuizăuceni pe terenul de volei. Începutul acestei primăveri a fost cu...Respectați regulile de apărare împotriva incendiilor!

   În sezonul de primăvară, o parte dintre intervențiile pompierilor este la stingerea ierbii și stufului uscat pe suprafețe destul de extinse.

   Secția Situații Excepționale Rezina vă informează că, de la începutul lunii martie 2019, gărzile de intervenție ale Unității Salvatori și Pompieri Rezina au intervenit în 19 cazuri de ardere a vegetației uscate, 2 cazuri de ardere a gunoiului și 3 cazuri de incendiu.

   În acest context, Serviciul Apărare Împotriva Incendiilor al Secției Situații Excepționale Rezina vine către cetățeni cu rugămintea să fie prudenți la desfășurarea lucrărilor de igienizare a gospodăriilor și a spațiilor deschise, să evite utilizarea focului deschis la nimicirea gunoaielor și a vegetației uscate, deoarece arderea acestora în condiții de vânt duce la răspândirea focului pe suprafețe extinse, incendierea construcțiilor din preajmă, creând prejudicii impunătoare. În cazul, în care aceste lucrări sunt, totuși, efectuate, Secția Apărare Împotriva Incendiilor reamintește că este interzisă aprinderea focului la o distanță mai mică de 50 de metri de orice material combustibil, de construcții (case, anexe, garduri etc). La fel, este interzisă aruncarea mucurilor de țigară pe orice spații, unde se află substanțe ușor inflamabile (vegetație uscată etc). În cazul utilizării focului deschis, supravegheați-l până la stingerea deplină.

   Serviciul Apărare împotriva Incendiilor al Secției Situații Excepționale Rezina atenționează cetățenii să fie foarte prudenți în ceea ce privește folosirea focului deschis și, de asemenea, să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor. Ținem să menționăm faptul că, în Codul Contravențional al Republicii Moldova, articolul 137, alin. (1), este stipulat: "Încălcarea regulilor de apărare împotriva incendiilor în păduri, spații verzi, grădini publice, rezervații și ocoale silvice se sancționează cu amendă de la 10 la 20 de unități convenționale".               Alineatul (2) al aceluiași articol prevede: "Distrugerea sau vătămarea pădurii, spațiului verde, grădinii publice, rezervației și ocolului silvic ca urmare a incendierii sau a atitudinii neglijente față de foc se sancționează cu amendă de la 100 la 200 de unități convenționale sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 de ore".

   Prin aceste măsuri de constrângere se încearcă prevenirea acțiunilor neglijente din partea unor persoane și evitarea urmărilor nefaste ale incendiilor. 

Ofițer al Serviciului Apărare Împotriva Incendiilor al SSE Rezina, căpitan al s/i Roman COSÂI       

 

Acasă

În sus