Alături de oameni și de doleanțele lor

   Așa după cum obișnuiesc, deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, și președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, să fie alături de oamenii din zona noastră, luni, 20 mai 2019, s-au deplasat în satul Peciște din raionul Rezina. La primăria din sat, mai mulți locuitori îi așteptau pentru a le adresa acele întrebări, cu care se ciocnesc zi de zi, sau chiar să solicite unele consultații de ordin mai personal.   ...

"Doina Nistrului" - trei decenii de cântec

   Era în primăvară, în anul 1989 - an marcat de deșteptare națională, de dragoste pentru neam și de dorință neostoită de revenire la ale noastre, la cele dragi și sfinte. La Rezina - la Nistru, la mărgioară, câteva inimi îndrăgostite de arta corală, împreună cu maestrul Teodor Țurcanu, dădeau naștere unui colectiv cu nume ales - "Doina Nistrului". Și iată că de atunci, preț de trei decenii,  bătrânul Tiras tot duce și...

A startat sezonul fotbalistic

   Un meci de fotbal mult așteptat a fost disputat la 12 mai pe stadionul din Pripiceni-Răzeși - între echipele "Avangard" (Pripiceni-Răzeși) și "Nistru" (Lalova).    În acea zi, pe la amiază, mă întorceam de la biserică și m-am întâlnit cu fotbaliștii pripiceneni Ion Morărescu și Alexei Botnari, care m-au invitat la meci și m-au rugat să scriu neapărat articol la ziar: "...să mai citim în "Farul Nistrean" și despre...Tineri din Gimnaziul Saharna Nouă au participat la Gala Tineretului Ortodox

   În ziua de duminică, 10 februarie curent, un grup de elevi ai instituției noastre de învățământ a participat la "Gala Tineretului Ortodox", ediția a treia.

   La Biserica "Întâmpinarea Domnului" din incinta Universității de Stat din Moldova au venit tineri ortodocși din diferite colțuri ale Republicii Moldova, care s-au adunat pentru a participa la un eveniment de totalizare a rezultatelor unui an de activitate, de mărturisire și propovăduire, dar și de trăire a credinței ortodoxe. Printre ei a fost și un grup de elevi din gimnaziul nostru, împreună cu profesorul de religie, Ieromonahul Vasilisc Donica, clericul Sfintei Mănăstiri Saharna.

   "Gala Tineretului Ortodox" s-a desfășurat cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove. Iar dacă toate lucrurile bune încep cu Dumnezeu, evenimentul a demarat cu oficierea și participarea la Sfânta Liturghie.

   La ceremonia festivă au fost menționați mai mulți slujitori și tineri, care pe parcursul anului, cu râvnă și dăruire, s-au implicat în promovarea valorilor creștin-ortodoxe. Printre ei, cu Diplomă de excelență, în categoria "Profesorul de religie", a fost menționat și părintele Vasilisc, care muncește cu dăruire pentru a lumina comunitatea de elevi și profesori din gimnaziul nostru, împărțind Lumină  din Lumina și Cuvântul lui Dumnezeu.

   Îi urăm mult succes în continuare profesorului de religie și comunității școlare din gimnaziul nostru și ne rugăm Bunului Dumnezeu ca părintele să rămână în continuare "o chemare de clopot", ce ne va aduna pe toți în Cer.

Tamara PERU, directorul IP "Gimnaziul Saharna Nouă"

 

Acasă

În sus