Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 25-29.03.2019, Rezina

    În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:     25 martie 2019: satele Zahoreni, Horodiște (parțial) - 09:00-16:30;     26 martie 2019: satele Trifești, Horodiște (parțial) - 09:00-16:00;     27 martie 2019: satele Pereni, Trifești, Horodiște (parțial) - 09:00-16:30.     28 martie...

Modalități noi de ocupare a forței de muncă

   Subdiviziunea teritorială Ocuparea Forței de Muncă a raionului Rezina (STO) informează că, conform prevederilor Legii noi nr. 105 din 14 iunie 2018 cu privire la promovarea ocupării forței de muncă și asigurarea de șomaj, data intrării în vigoare - 10.02.2019,  vine pe piața muncii cu un șir de măsuri noi de ocupare.    Instruirea la locul de muncă în cadrul unității: stabilește modul și condițiile de organizare, desfășurare a...

Turneul de volei "Odobescu Niculai"

    Sportul este vigoare, sănătate, dăruire și poate deveni, până la urmă, un mod de viață. Pentru cuizăuceni, sportul și anume voleiul s-a înrădăcinat datorită regretatului profesor de educație fizică Niculai Odobescu. Prin propriul exemplu le-a demonstrat consătenilor că acest sport este deosebit și licărul din ochii dumnealui i-a adunat și îi adună încă pe cuizăuceni pe terenul de volei. Începutul acestei primăveri a fost cu...Tineri din Gimnaziul Saharna Nouă au participat la Gala Tineretului Ortodox

   În ziua de duminică, 10 februarie curent, un grup de elevi ai instituției noastre de învățământ a participat la "Gala Tineretului Ortodox", ediția a treia.

   La Biserica "Întâmpinarea Domnului" din incinta Universității de Stat din Moldova au venit tineri ortodocși din diferite colțuri ale Republicii Moldova, care s-au adunat pentru a participa la un eveniment de totalizare a rezultatelor unui an de activitate, de mărturisire și propovăduire, dar și de trăire a credinței ortodoxe. Printre ei a fost și un grup de elevi din gimnaziul nostru, împreună cu profesorul de religie, Ieromonahul Vasilisc Donica, clericul Sfintei Mănăstiri Saharna.

   "Gala Tineretului Ortodox" s-a desfășurat cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove. Iar dacă toate lucrurile bune încep cu Dumnezeu, evenimentul a demarat cu oficierea și participarea la Sfânta Liturghie.

   La ceremonia festivă au fost menționați mai mulți slujitori și tineri, care pe parcursul anului, cu râvnă și dăruire, s-au implicat în promovarea valorilor creștin-ortodoxe. Printre ei, cu Diplomă de excelență, în categoria "Profesorul de religie", a fost menționat și părintele Vasilisc, care muncește cu dăruire pentru a lumina comunitatea de elevi și profesori din gimnaziul nostru, împărțind Lumină  din Lumina și Cuvântul lui Dumnezeu.

   Îi urăm mult succes în continuare profesorului de religie și comunității școlare din gimnaziul nostru și ne rugăm Bunului Dumnezeu ca părintele să rămână în continuare "o chemare de clopot", ce ne va aduna pe toți în Cer.

Tamara PERU, directorul IP "Gimnaziul Saharna Nouă"

 

Acasă

În sus