Rezultate îmbucurătoare în ajun de an nou

   Încet, de parcă așteptau să fie numărate, se perindau una câte una ultimele zile ale toamnei. Pe străzile rămase pustii hoinărea, în legea sa, vântul. Stropii reci de ploaie parcă aminteau că mâine-poimâine în văzduh se vor roti grațios primii fulgi. O nostalgie bacoviană punea stăpânire pe întreaga ființă omenească...    Deși trist, acel sfârșit de toamnă își avea farmecul lui, care,...

Veteranii razboiului din Afganistan au totalizat activitatea din 2019

         Deși, potrivit statutului, adunarea de dare de seamă și alegeri în Uniunea raională a Veteranilor războiului din Afganistan (UVRA) se desfășoară o dată la cinci ani, președintele Gheorghe Marchitan a făcut déjà o tradiție din a-i convoca pe membrii organizației anual, în luna decembrie, pentru a discuta și a reliefa problemele, dar și potențialele soluții pentru cele mai dificile aspecte. Astfel, pe 5 decembrie curent,...

Tinerii, interesați de voluntariat

    Recent, pe 07 decembrie curent, Consiliul raional al Tinerilor din Rezina, în parteneriat cu primăria Ignăței, au organizat și desfășurat, în incinta Căminului de cultură Ignăței, o Cafenea publică. Evenimentul s-a produs cu prezența voluntarilor de la Consiliul raional al Tinerilor din Rezina și elevi ai Liceului teoretic "Ioan Sârbu" din Ignăței, dar și elevi din satul vecin Meșeni.     Scopul Cafenelei publice a fost de a..."Melodia sufletului meu" la Rezina

   "...Fiecare om vine pe acest pământ pentru a-și îndeplini menirea sa și a-și găsi rostul vieții, unora le este dăruit de sus talentul de a cânta, de a compune vers și muzică", cu aceste cuvinte a început evenimentul organizat de către angajații Palatului raional de Cultură "Nicolae Lupov".

   Manifestarea s-a desfășurat vineri, 01 februarie curent, în incinta Sălii mici a Palatului raional de Cultură "Nicolae Lupov", și a adunat oameni pasionați de muzică. Scopul întâlnirii a fost de a le oferi frumoasa ocazie de a urca în scenă și de a ne cânta.

   Îndemnați să se relaxeze, să prindă la curaj și să mai uite de grijile cotidiene, cei prezenți la seara de agrement cu genericul "Melodia sufletului meu" s-au perindat în scenă, aducând spre audiție "melodiile sufletelor lor", astfel simțindu-se adevărați artiști.

   Serata a început cu o melodie clasică în interpretarea doamnei Natalia Buceațcaia. Am rămas cu toții plăcut impresionați de talentul pe care îl posedă, la fel și de vocile celorlalți participanți, care își desfășoară activitatea în diferite domenii, dar pentru care cântecul este alinare și refugiu.

   Svetlana Dumbravă a interpretat un cântec dedicat tuturor mamelor, fiind prezentă la sărbătoare și mama acesteia, care a primit în dar de la fiică florile recunoștinței.

   Serata a culminat cu un cântec interpretat de toți în comun, dar nu înainte de a aduce mulțumiri șefului Secției Cultură, în persoana doamnei Angela Racu pentru susținere.

   În discursul său, directorul interimar al Palatului raional de Cultură "Nicolae Lupov", dna Liliana Țurcanu, a relatat următoarele: "Știu că astăzi cuiva dintre dumneavoastră i s-a împlinit  visul cel mare, să urce în scenă și să cânte la microfon...". A continuat evenimentul cu decernarea diplomelor de merit din partea Secției Cultură, în semn de apreciere "pentru participare și prestație scenică deosebită", după care cei prezenți au încins o horă frumoasă de sărbătoare.

   Ținem să mulțumim tuturor celor care au avut curajul să vină și să cânte, în speranța că în viitor vom avea parte de mai mulți oameni prezenți în cadrul  manifestărilor de acest gen. O idee care a venit de ceva timp în urmă, dar care iată am implementat-o la început de februarie, având ca obiective principale descoperirea și susținerea talentelor din teritoriu pentru antrenarea lor în activitățile artistice ale Palatului Raional de Cultură "Nicolae Lupov"; crearea unei platforme de comunicare între participanți, în perspectivă având drept scop fondarea  "Clubului de interese a interpreților amatori vocaliști".

Angela LAUR, specialist principal, metodist, PRC "Nicolae Lupov"

 

Acasă

În sus