În ajunul Sfintelor Sărbători de Paști să fim vigilenți cu focul

    În legătură cu apropierea Sfintelor Sărbători de Paști, ținem să aducem la cunoștința cetățenilor și creștinilor unele reguli și cerințe ale securității antiincendiare care, fiind respectate, nu ne vor adumbri sărbătorile.     Odată cu apropierea sărbătorilor cetățenii încep să-și aducă în ordine curțile, teritoriile de pe lângă casă, unde după iarnă s-a adunat mult gunoi. Ca de obicei, oamenii găsesc cel mai ușor mod de a se izbăvi de e...

Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 22-26.04.2019, Rezina

   În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:    22 aprilie 2019: orașul Rezina, str. Matrosov - 09:00-13:00; orașul Rezina, str. 27 August, 50, 50A, 56, 58, 1 Mai - 13:00-17:00; satele Gordinești, Țareuca, Ciorna (parțial) - 09:00-17:00;    23 aprilie 2019: orașul Rezina, str. Voluntarilor - 09:00-13:00, orașul Rezina, str....

Dialog cu deputatul Eleonora Graur în comuna Horodiște

   Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Eleonora Graur, și președintele raionului Rezina, Vasile Gobjilă, au petrecut prima parte a zilei de 15 aprilie curent în comuna Horodiște.    Din start, primarul comunei, Dorel Iurcu, i-a mulțumit dnei Eleonora Graur și dlui Vasile Gobjilă pentru că au venit să-i asculte pe oamenii din teritoriu. La fel, a ținut să felicite deputatul ales cu ocazia victoriei obținute în alegerile parlamentare,..."Melodia sufletului meu" la Rezina

   "...Fiecare om vine pe acest pământ pentru a-și îndeplini menirea sa și a-și găsi rostul vieții, unora le este dăruit de sus talentul de a cânta, de a compune vers și muzică", cu aceste cuvinte a început evenimentul organizat de către angajații Palatului raional de Cultură "Nicolae Lupov".

   Manifestarea s-a desfășurat vineri, 01 februarie curent, în incinta Sălii mici a Palatului raional de Cultură "Nicolae Lupov", și a adunat oameni pasionați de muzică. Scopul întâlnirii a fost de a le oferi frumoasa ocazie de a urca în scenă și de a ne cânta.

   Îndemnați să se relaxeze, să prindă la curaj și să mai uite de grijile cotidiene, cei prezenți la seara de agrement cu genericul "Melodia sufletului meu" s-au perindat în scenă, aducând spre audiție "melodiile sufletelor lor", astfel simțindu-se adevărați artiști.

   Serata a început cu o melodie clasică în interpretarea doamnei Natalia Buceațcaia. Am rămas cu toții plăcut impresionați de talentul pe care îl posedă, la fel și de vocile celorlalți participanți, care își desfășoară activitatea în diferite domenii, dar pentru care cântecul este alinare și refugiu.

   Svetlana Dumbravă a interpretat un cântec dedicat tuturor mamelor, fiind prezentă la sărbătoare și mama acesteia, care a primit în dar de la fiică florile recunoștinței.

   Serata a culminat cu un cântec interpretat de toți în comun, dar nu înainte de a aduce mulțumiri șefului Secției Cultură, în persoana doamnei Angela Racu pentru susținere.

   În discursul său, directorul interimar al Palatului raional de Cultură "Nicolae Lupov", dna Liliana Țurcanu, a relatat următoarele: "Știu că astăzi cuiva dintre dumneavoastră i s-a împlinit  visul cel mare, să urce în scenă și să cânte la microfon...". A continuat evenimentul cu decernarea diplomelor de merit din partea Secției Cultură, în semn de apreciere "pentru participare și prestație scenică deosebită", după care cei prezenți au încins o horă frumoasă de sărbătoare.

   Ținem să mulțumim tuturor celor care au avut curajul să vină și să cânte, în speranța că în viitor vom avea parte de mai mulți oameni prezenți în cadrul  manifestărilor de acest gen. O idee care a venit de ceva timp în urmă, dar care iată am implementat-o la început de februarie, având ca obiective principale descoperirea și susținerea talentelor din teritoriu pentru antrenarea lor în activitățile artistice ale Palatului Raional de Cultură "Nicolae Lupov"; crearea unei platforme de comunicare între participanți, în perspectivă având drept scop fondarea  "Clubului de interese a interpreților amatori vocaliști".

Angela LAUR, specialist principal, metodist, PRC "Nicolae Lupov"

 

Acasă

În sus