Servicii sociale pentru cetățenii raionului

   În cadrul Direcției  Asistență Socială și Protecția Familiei (DASPF) a Consiliului raional Rezina sunt dezvoltate și prestate un șir de servicii, rezultatele cărora servesc drept garant al protecției și securității sociale a cetățenilor din raion.    Astfel, în perioada anului 2018, prin intermediul DASPF, au fost acordate următoarele ajutoare financiare și prestații prevăzute de legislația în vigoare:   1. Din mijloacele...

Directorii-adjuncți din instituțiile de învățământ, în ședință de lucru

   Recent, în sala de ședințe a Consiliului raional Rezina, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Lilia Lazari, a organizat o ședință de lucru cu directorii-adjuncți din instituțiile de învățământ din raion, aproximativ 30 la număr.    Temele abordate au fost stabilite în conformitate cu politicile educaționale din sistemul național de învățământ, iar materialele propuse celor prezenți au fost...

Tineri din Gimnaziul Saharna Nouă au participat la Gala Tineretului Ortodox

   În ziua de duminică, 10 februarie curent, un grup de elevi ai instituției noastre de învățământ a participat la "Gala Tineretului Ortodox", ediția a treia.    La Biserica "Întâmpinarea Domnului" din incinta Universității de Stat din Moldova au venit tineri ortodocși din diferite colțuri ale Republicii Moldova, care s-au adunat pentru a participa la un eveniment de totalizare a rezultatelor unui an de activitate, de mărturisire și..."Melodia sufletului meu" la Rezina

   "...Fiecare om vine pe acest pământ pentru a-și îndeplini menirea sa și a-și găsi rostul vieții, unora le este dăruit de sus talentul de a cânta, de a compune vers și muzică", cu aceste cuvinte a început evenimentul organizat de către angajații Palatului raional de Cultură "Nicolae Lupov".

   Manifestarea s-a desfășurat vineri, 01 februarie curent, în incinta Sălii mici a Palatului raional de Cultură "Nicolae Lupov", și a adunat oameni pasionați de muzică. Scopul întâlnirii a fost de a le oferi frumoasa ocazie de a urca în scenă și de a ne cânta.

   Îndemnați să se relaxeze, să prindă la curaj și să mai uite de grijile cotidiene, cei prezenți la seara de agrement cu genericul "Melodia sufletului meu" s-au perindat în scenă, aducând spre audiție "melodiile sufletelor lor", astfel simțindu-se adevărați artiști.

   Serata a început cu o melodie clasică în interpretarea doamnei Natalia Buceațcaia. Am rămas cu toții plăcut impresionați de talentul pe care îl posedă, la fel și de vocile celorlalți participanți, care își desfășoară activitatea în diferite domenii, dar pentru care cântecul este alinare și refugiu.

   Svetlana Dumbravă a interpretat un cântec dedicat tuturor mamelor, fiind prezentă la sărbătoare și mama acesteia, care a primit în dar de la fiică florile recunoștinței.

   Serata a culminat cu un cântec interpretat de toți în comun, dar nu înainte de a aduce mulțumiri șefului Secției Cultură, în persoana doamnei Angela Racu pentru susținere.

   În discursul său, directorul interimar al Palatului raional de Cultură "Nicolae Lupov", dna Liliana Țurcanu, a relatat următoarele: "Știu că astăzi cuiva dintre dumneavoastră i s-a împlinit  visul cel mare, să urce în scenă și să cânte la microfon...". A continuat evenimentul cu decernarea diplomelor de merit din partea Secției Cultură, în semn de apreciere "pentru participare și prestație scenică deosebită", după care cei prezenți au încins o horă frumoasă de sărbătoare.

   Ținem să mulțumim tuturor celor care au avut curajul să vină și să cânte, în speranța că în viitor vom avea parte de mai mulți oameni prezenți în cadrul  manifestărilor de acest gen. O idee care a venit de ceva timp în urmă, dar care iată am implementat-o la început de februarie, având ca obiective principale descoperirea și susținerea talentelor din teritoriu pentru antrenarea lor în activitățile artistice ale Palatului Raional de Cultură "Nicolae Lupov"; crearea unei platforme de comunicare între participanți, în perspectivă având drept scop fondarea  "Clubului de interese a interpreților amatori vocaliști".

Angela LAUR, specialist principal, metodist, PRC "Nicolae Lupov"

 

Acasă

În sus