Dispoziție nr. 95_C din 15 august 2019

"Cu privire la anunțarea concursului pentru ocuparea funcției publice de execuție vacantă” Vezi aici textul dispoziției: 

Stimați lucrători din domeniul financiar din raionul Rezina!

    Tradițional, la 15 august se sărbătorește ziua lucrătorului din domeniul financiar, care a fost aprobată prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr. 216 din 12 iulie 1995. În acest an, ziua financiarului se află la cea de-a XXIV-a aniversare oficială. Cu acest prilej, vă adresez sincere felicitări tuturor celor care sunt implicați în dezvoltarea continuă a sistemului financiar. Suntem recunoscători, că împreună cu colegii dumneavoastră ați operat cu opțiuni...

Tinerii își doresc îmbunătățirea calității vieții lor acasă

   La începutul săptămânii curente, pe 12 august, în incinta Casei Guvernului s-a desfășurat Forumul Național de Tineret, cu genericul "Tinerii transformă țara", organizat de către Consiliul Național al Tinerilor din Moldova.    Evenimentul a avut drept scop integrarea priorităților tinerilor pe agenda guvernului și a avut loc în contextul celebrării Zilei Internaționale a Tineretului. La fel, a prezentat o platformă de dialog dintre..."Melodia sufletului meu" la Rezina

   "...Fiecare om vine pe acest pământ pentru a-și îndeplini menirea sa și a-și găsi rostul vieții, unora le este dăruit de sus talentul de a cânta, de a compune vers și muzică", cu aceste cuvinte a început evenimentul organizat de către angajații Palatului raional de Cultură "Nicolae Lupov".

   Manifestarea s-a desfășurat vineri, 01 februarie curent, în incinta Sălii mici a Palatului raional de Cultură "Nicolae Lupov", și a adunat oameni pasionați de muzică. Scopul întâlnirii a fost de a le oferi frumoasa ocazie de a urca în scenă și de a ne cânta.

   Îndemnați să se relaxeze, să prindă la curaj și să mai uite de grijile cotidiene, cei prezenți la seara de agrement cu genericul "Melodia sufletului meu" s-au perindat în scenă, aducând spre audiție "melodiile sufletelor lor", astfel simțindu-se adevărați artiști.

   Serata a început cu o melodie clasică în interpretarea doamnei Natalia Buceațcaia. Am rămas cu toții plăcut impresionați de talentul pe care îl posedă, la fel și de vocile celorlalți participanți, care își desfășoară activitatea în diferite domenii, dar pentru care cântecul este alinare și refugiu.

   Svetlana Dumbravă a interpretat un cântec dedicat tuturor mamelor, fiind prezentă la sărbătoare și mama acesteia, care a primit în dar de la fiică florile recunoștinței.

   Serata a culminat cu un cântec interpretat de toți în comun, dar nu înainte de a aduce mulțumiri șefului Secției Cultură, în persoana doamnei Angela Racu pentru susținere.

   În discursul său, directorul interimar al Palatului raional de Cultură "Nicolae Lupov", dna Liliana Țurcanu, a relatat următoarele: "Știu că astăzi cuiva dintre dumneavoastră i s-a împlinit  visul cel mare, să urce în scenă și să cânte la microfon...". A continuat evenimentul cu decernarea diplomelor de merit din partea Secției Cultură, în semn de apreciere "pentru participare și prestație scenică deosebită", după care cei prezenți au încins o horă frumoasă de sărbătoare.

   Ținem să mulțumim tuturor celor care au avut curajul să vină și să cânte, în speranța că în viitor vom avea parte de mai mulți oameni prezenți în cadrul  manifestărilor de acest gen. O idee care a venit de ceva timp în urmă, dar care iată am implementat-o la început de februarie, având ca obiective principale descoperirea și susținerea talentelor din teritoriu pentru antrenarea lor în activitățile artistice ale Palatului Raional de Cultură "Nicolae Lupov"; crearea unei platforme de comunicare între participanți, în perspectivă având drept scop fondarea  "Clubului de interese a interpreților amatori vocaliști".

Angela LAUR, specialist principal, metodist, PRC "Nicolae Lupov"

 

Acasă

În sus