Întreruperi programate de SA "RED-Nord" pentru 15-19.07.2019, Rezina

    În legătură cu executarea lucrărilor de mentenanță în rețelele de distribuție, va fi întreruptă furnizarea energiei electrice după cum urmează:     15 iulie 2019: or. Rezina, str. Păcii, 75, 67, 65, Energeticienilor, satele Ciorna, Ignăței (parțial) - 09:00-17:00;     16 iulie 2019: or. Rezina, str. 1 Mai, 6/2, Voluntarilor, Centurii, satul Ignăței (parțial) - 08:00-17:00;     17 iulie 2019: or....

Ședință de bilanț la Inspectoratul de Poliție Rezina

         Pe 11 iulie curent, Inspectoratul de Poliție Rezina a desfășurat o ședință de bilanț, în cadrul căreia a fost dezbătută activitatea structurilor Inspectoratului în perioada primelor 6 luni ale anului 2019. La ședință, în calitate de invitat, a participat și președintele raionului, Vasile Gobjilă.          Ședința a fost prezidată de către Alexandru Iurcu, șef-adjunct al IP Rezina,...

Sărbătoare cu mare fast în satul Cuizăuca, în duminica de Sânziene

         La data de 07 iulie s-a desfășurat Festivalul raional al cântecului, jocului și portului popular cu genericul ,,Cânt și joc moldovenesc”, ediția a II-a, 2019, în cadrul sărbătorii Ziua Națională a Portului Popular. Evenimentul a fost organizat de către Secția Cultură a Consiliului raional Rezina în parteneriat cu primăria satului Cuizăuca.          Festivalul a început cu..."Melodia sufletului meu" la Rezina

   "...Fiecare om vine pe acest pământ pentru a-și îndeplini menirea sa și a-și găsi rostul vieții, unora le este dăruit de sus talentul de a cânta, de a compune vers și muzică", cu aceste cuvinte a început evenimentul organizat de către angajații Palatului raional de Cultură "Nicolae Lupov".

   Manifestarea s-a desfășurat vineri, 01 februarie curent, în incinta Sălii mici a Palatului raional de Cultură "Nicolae Lupov", și a adunat oameni pasionați de muzică. Scopul întâlnirii a fost de a le oferi frumoasa ocazie de a urca în scenă și de a ne cânta.

   Îndemnați să se relaxeze, să prindă la curaj și să mai uite de grijile cotidiene, cei prezenți la seara de agrement cu genericul "Melodia sufletului meu" s-au perindat în scenă, aducând spre audiție "melodiile sufletelor lor", astfel simțindu-se adevărați artiști.

   Serata a început cu o melodie clasică în interpretarea doamnei Natalia Buceațcaia. Am rămas cu toții plăcut impresionați de talentul pe care îl posedă, la fel și de vocile celorlalți participanți, care își desfășoară activitatea în diferite domenii, dar pentru care cântecul este alinare și refugiu.

   Svetlana Dumbravă a interpretat un cântec dedicat tuturor mamelor, fiind prezentă la sărbătoare și mama acesteia, care a primit în dar de la fiică florile recunoștinței.

   Serata a culminat cu un cântec interpretat de toți în comun, dar nu înainte de a aduce mulțumiri șefului Secției Cultură, în persoana doamnei Angela Racu pentru susținere.

   În discursul său, directorul interimar al Palatului raional de Cultură "Nicolae Lupov", dna Liliana Țurcanu, a relatat următoarele: "Știu că astăzi cuiva dintre dumneavoastră i s-a împlinit  visul cel mare, să urce în scenă și să cânte la microfon...". A continuat evenimentul cu decernarea diplomelor de merit din partea Secției Cultură, în semn de apreciere "pentru participare și prestație scenică deosebită", după care cei prezenți au încins o horă frumoasă de sărbătoare.

   Ținem să mulțumim tuturor celor care au avut curajul să vină și să cânte, în speranța că în viitor vom avea parte de mai mulți oameni prezenți în cadrul  manifestărilor de acest gen. O idee care a venit de ceva timp în urmă, dar care iată am implementat-o la început de februarie, având ca obiective principale descoperirea și susținerea talentelor din teritoriu pentru antrenarea lor în activitățile artistice ale Palatului Raional de Cultură "Nicolae Lupov"; crearea unei platforme de comunicare între participanți, în perspectivă având drept scop fondarea  "Clubului de interese a interpreților amatori vocaliști".

Angela LAUR, specialist principal, metodist, PRC "Nicolae Lupov"

 

Acasă

În sus