Atenție! Atelier de informare despre programele guvernamentale de finanțare nerambursabilă

     Consiliul raional Rezina, în parteneriat cu Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Incubatorul de Afaceri din Rezina organizează un atelier de informare despre programele guvernamentale de finanțare nerambursabilă.      Evenimentul va avea loc la data de 23 august 2019, ora 10.00 – 12.00, în sala de conferințe a Incubatorului de Afaceri din Rezina.     Sunt așteptați toți...

Dispoziție nr. 95_C din 15 august 2019

"Cu privire la anunțarea concursului pentru ocuparea funcției publice de execuție vacantă” Vezi aici textul dispoziției: 

Stimați lucrători din domeniul financiar din raionul Rezina!

    Tradițional, la 15 august se sărbătorește ziua lucrătorului din domeniul financiar, care a fost aprobată prin Decretul Președintelui Republicii Moldova nr. 216 din 12 iulie 1995. În acest an, ziua financiarului se află la cea de-a XXIV-a aniversare oficială. Cu acest prilej, vă adresez sincere felicitări tuturor celor care sunt implicați în dezvoltarea continuă a sistemului financiar. Suntem recunoscători, că împreună cu colegii dumneavoastră ați operat cu opțiuni...Omagiu lui Mihai Eminescu

    Pe data de 15 ianuarie 2019 s-au împlinit 169 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu.

    În dimineața zilei de marți, printre cei care au ținut să aducă omagii și să depună flori la bustul marelui poet din orașul Rezina, au fost angajați ai secțiilor și direcțiilor Consiliului raional, președintele degrevat al raionului, Eleonora Graur, angajați ai primăriei, alături de primarul Simion Tatarov, angajații Bibliotecii Publice "Mihai Eminescu" și elevi ai Liceului Teoretic "Alexandru cel Bun", însoțiți de directorul-adjunct al instituției, Valentina Ciubotaru, dar și alți cetățeni, care admiră opera lui Eminescu.

    Opera lui este una inestimabilă, fiind o sursă inepuizabilă de inspirație pentru toți noi - cititorii și admiratorii săi. Universalitatea poemului "Luceafărul" a fost recunoscut și de UNESCO, fiind inclus în Guiness Book of Records.

    Începând cu anul 2011, ziua de naștere a lui Eminescu a fost declarată și Ziua Națională a Culturii.

    La finalul omagiului, toți cei prezenți au ținut să facă și o fotografie ca amintire.

    Mihai Eminescu s-a stins din viață în condiții dubioase și interpretate diferit în mai multe surse, la 15 iunie 1889, în casa de sănătate a doctorului Șuțu. E înmormântat la București, în cimitirul Bellu; sicriul e dus pe umeri de patru elevi de la Școala Normală de Institutori.

    În "Viața lui Mihai Eminescu", George Călinescu a scris aceste emoționante cuvinte despre moartea poetului: "Astfel se stinse în al optulea lustru de viață cel mai mare poet, pe care l-a ivit și-l va ivi vreodată, poate, pamântul românesc. Ape vor seca în albie și peste locul îngropării sale va răsări pădure sau cetate, și câte o stea va vesteji pe cer în depărtări, până când acest pământ să-și strângă toate sevele și să le ridice în țeava subțire a altui crin de tăria parfumurilor sale".

 

 

Acasă

În sus